Αρχική > Featured > Σήμερα Τρίτη, η δεύτερη υπερπανσέληνος του 2019 – Ποιοι επηρεάζονται

Σήμερα Τρίτη, η δεύτερη υπερπανσέληνος του 2019 – Ποιοι επηρεάζονται

Η δεύτερη Υπερ-Σελήνη του 2019 θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη (19 Φεβρουαρίου), στις 17:53 ώρα Ελλάδας. Η πρώτη υπερπανσέληνος είχε συμβεί στις 21 Ιανουαρίου, ενώ φέτος θα υπάρξει μόνο άλλη μία στις 21 Μαρτίου.

Υπερ-Σελήνη ή υπερπανσέληνος συμβαίνει, όταν υπάρχει πανσέληνος και ταυτόχρονα η τροχιά του φεγγαριού το φέρνει πιο κοντά στη Γη (περίγειο), με αποτέλεσμα ο δορυφόρος του πλανήτη μας να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός από ό,τι συνήθως.

Η επιστημονική πλευρά

Η Σελήνη ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά και η απόστασή της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή.

Η μέση απόσταση Γης-Σελήνης είναι περίπου 384.400 χιλιόμετρα, αλλά αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο.

Ο όρος Υπερ-Σελήνη ή σούπερ-Σελήνη δεν είναι επιστημονικός, αλλά μάλλον δημιουργήθηκε από αστρολόγους.

Η Υπερπανσέληνος στην Παρθένο

Άλλο ένα “Σούπερ Φεγγάρι”, μέσα στο 2019, κάνει την εμφάνιση του στον ουρανό, την Τρίτη, όπου κορυφώνεται η Πανσέληνος του Φεβρουαρίου, στην 0ο 42΄ μοίρα του άξονα Παρθένου – Ιχθύων.

Πρόκειται για τη συνέχεια μιας σειράς από τρείς Πανσέληνους Supermoon (21-1-2019, 19-2-2019 και 21-3-2019). Όλα αυτά τα φεγγάρια είναι σε απόσταση λιγότερη από 361.740 χιλιόμετρα περίπου από τη Γη και αποκαλούνται Υπερπανσέληνοι, λόγω ότι φαίνονται μεγαλύτερα σε μέγεθος, εξαιτίας της κοντινής απόστασης.

Από αυτές τις τρείς Πανσέληνους, εκείνη του Φεβρουαρίου είναι αυτή που θα βρίσκεται πιο κοντά στη Γη.

Ο Ήλιος στους Ιχθύες

Την Τρίτη, ο Ήλιος περνά στο ζώδιο των Ιχθύων, και αμέσως συναντά τη Σελήνη από το ζώδιο της Παρθένου.

Σε κάθε Πανσέληνο, ο Ήλιος στέκεται απέναντι από τη Σελήνη, δημιουργώντας ένα διχασμό μέσα σου, ανάμεσα στις δικές σου ανάγκες και σε αυτές που έχουν οι άλλοι με τους οποίους συνδέεσαι.

Καλείσαι λοιπόν να ανακαλύψεις εκείνες τις ισορροπίες, που αφενός θα σε εξυπηρετήσουν ως προς τους τρίτους, χωρίς όμως να πηγαίνεις αντίθετα στις δικές σου ανάγκες και επιθυμίες.

Η Παρθένος είναι το ζώδιο που σχετίζεται με την πρακτικότητα, τη λεπτομέρεια, με τα μικρά πράγματα και γενικά με το πώς τα πράγματα θα λειτουργήσουν καλύτερα.

Οι Ιχθύες από απέναντι, αφορούν την μεγάλη εικόνα των πραγμάτων, αυτήν που καλείσαι να κατανοήσεις στη σύνδεσή σου με το “όλον”.

Η Παρθένος σχετίζεται με την ανάλυση, την υπερανάληψη, ενώ οι Ιχθύες με το “Νοιώθω”, αντιλαμβάνομαι μέσα από κάτι που είναι πολύ μεγαλύτερο από εμένα, συλλέγω πληροφορίες μέσα από την ενέργεια που υπάρχει γύρω μου.

Δυστυχώς στον πολιτισμό μας έχουμε μάθει να αντιλαμβανόμαστε μόνο ότι καταγράφουν οι αισθήσεις μας. Αλλά, αυτά που υπάρχουν γύρω μας, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μπορούμε να κατανοήσουμε.

Η φυσιολογία της Παρθένου είναι εξαιρετικά περιορισμένη στο να λάβει πληροφορία και να την κατανοήσει όταν προέρχεται από κάτι ή από κάπου που δεν γνωρίζει.

Οι Ιχθύες έχουν αυτό το σημαντικό πλεονέκτημα. Του καλού “μετασχηματιστή”. Μπορούν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν το πέρα από το προφανές.

Για την Αθήνα, ο χάρτης της Πανσελήνου έχει ωροσκόπο στην 28η μοίρα του Λέοντα, και με τον Ήλιο να βρίσκεται μέσα στον 7ο οίκο.

Οι σχέσεις μας αποτελούν ένα από τους κύριους άξονες αυτής της Πανσελήνου, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο χώρας.

Δημιουργείται η ανάγκη να συνδεθούμε με τους γύρω μας με έναν άλλο τρόπο, πιο ανοιχτό, πιο συναισθηματικό, βάζοντας περισσότερο ψυχή και λιγότερο λογική.

Πηγή: myastro.gr