Αρχική > Fitness > Σημάδια που δείχνουν ότι είσαι πιο γυμνασμένη από όσο νομίζεις

Σημάδια που δείχνουν ότι είσαι πιο γυμνασμένη από όσο νομίζεις

Είναι εύκολο να νιώθετε “τρομοκρατημένες” όταν όλα γύρω σας θυμίζουν αίθουσα γυμναστηρίου. Οι συνάδελφοί σας τρέχουν σε μαραθωνίους, τα posts στο Facebook δείχνουν διαρκώς ασκήσεις και δίπλα σας περπατούν κυρίως κορμιά σμιλεμένα…

Το άγχος σας καταλαμβάνει και η ανάγκη σας για άσκηση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. Νομίζετε πώς καθημερινά δεν κάνετε τίποτα το οποίο να συμβάλει θετικά στην εκγύμνασή σας, κι όμως! Υπάρχουν μερικά σημάδια που αποδεικνύουν ότι είστε πιο γυμνασμένη απ’ όσο νομίζετε.

Η personal trainer Shannon Fable παραδέχεται πως υπάρχουν καθημερινές συνήθειες και δουλειές που δείχνουν ότι είστε δυνατότερες από όσο θεωρείτε. Αν οι περισσότερες απαντήσεις σας στις παρακάτω ερωτήσεις είναι θετικές, τότε είστε και δυνατές και γυμνασμένες!

Είναι η τσάντα σας γεμάτη;

Πιστεύτε είναι εύκολο να σηκώνει κανείς μια τσάντα 5 κιλών καθημερινά; Τσάντα την οποία κουβαλάτε για πολλές ώρες και μεγάλες αποστάσεις. Δουλειά, συναντήσεις, δραστηριότητες, περπάτημα όλα γίνονται με ένα βάρος στον ώμο ή την πλάτη σας. Η Shannon Fable τονίζει ότι αν καταφέρνετε το παραπάνω είστε σίγουρα πολύ δυνατές…

Στέκεστε για αρκετή ώρα χωρίς να αλλάζετε διαρκώς πόδια;

“Οι περισσότεροι άνθρωποι επειδή ξοδεύουν πολλές ώρες καθιστοί δεν επιτρέπουν στο σώμα τους να τεντωθεί σωστά. Όταν αυτό γίνεται, τότε νιώθουν πιο εύκολα πόνο”, εξηγεί η Shannon Fable. Έτσι όταν μπορείτε και στέκεστε στην ουρά για το ταμείο της τράπεζας, στο γκισέ για τα εισιτήρια του μετρό ή απλώς στο μετρό χωρίς να αλλάζετε διαρκώς θέση στα πόδια σας ή χωρίς να νιώθετε πόνο χαμηλά στην πλάτη, είστε περισσότερο γυμνασμένη από αρκετούς που ισχυρίζονται ότι είναι γυμνασμένοι!

Κουβαλάτε τα ψώνια χωρίς να σταματάτε;

“Μπορείτε να σπρώξετε το καροτσάκι του σούπερ μάρκετ χωρίς να λαχανιάσετε; Μπορείτε ακόμα περισσότερο να σηκώσετε τα ψώνια σας χωρίς να αλλάξετε χέρια και να σταματήσετε στη διαδρομή από το αυτοκίνητο στο σπίτι; Αυτό θεωρείται μια αξιοπρεπέστατη άσκηση και ένα πολύ καλό σημάδι για το πόσο γυμνασμένη είστε”, τονίζει η Shannon Fable.

Μαγειρεύετε σε μια θορυβώδη κουζίνα;

Μπορεί να σας μοιάζει άσχετο, αλλά δεν είναι. Αν καταφέρνετε να μαγειρεύετε με πολύ κόσμο γύρω σας και κουτσούβελα να τριγυρνούν στα πόδια σας, τότε είστε μια χαρά. Τα επίπεδα συντονισμού σας είναι τέτοια που φαίνεται σα να γυμνάζεστε καιρό!

 Ακολουθείτε τους ρυθμούς των παιδιών στην παιδική χαρά;

Έχετε παιδάκια; Τότε παρατηρήστε τις κινήσεις σας στην παιδική χαρά. Ανεβαίνετε με ευκολία τις σκάλες στην τσουλήθρα;  Τότε έχετε ένα γερό καρδιαγγειακό σύστημα. Κουνάτε εύκολα τις τραμπάλες με τα παιδιά πάνω; Τότε η δύναμή σας είναι σε πολύ καλά επίπεδα, όπως και η ισορροπία σας αν μπορείτε και ακολουθείτε εύκολα το παιδί σας στη δοκό!

Δεν έχεις χρόνο και χώρο για γυμναστική; Ετοιμάσαμε για σένα ένα 20λεπτο πρόγραμμα που λύνει το πρόβλημά σου!

Ψάχνουμε, δοκιμάζουμε, προτείνουμε: Miha Body Tec – Τα 20 λεπτά που θα σου χαρίσουν ονειρεμένο σώμα!

Τι ακριβώς είναι η χορτοφαγία και πού μπορείς να φας χορτοφαγικά στην Αθήνα;