Αρχική > #shareyourstory > #shareyourstory: Ντίνα Νικολάου
shareyourstory-ντίνα-νικολάου

#shareyourstory: Ντίνα Νικολάου

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

Η Ντίνα Νικολάου μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια…

Θα μπορούσα να πω πως η σχέση μου με το επάγγελμα της ζωής μου άρχισε σε μια φάση της ζωής μου που δεν ήταν αναμενόμενο. Ήταν έκπληξη για όλους, όχι όμως για μένα. Για μένα μετά από ένα Πανεπιστημιακό πτυχίο στα οικονομικά και δύο μεταπτυχιακά στο μάρκετινγκ και στις δημόσιες σχέσεις η απόφασή μου να ακολουθήσω σπουδές στην επαγγελματική μαγειρική και ζαχαροπλαστική ήταν το δώρο του Παρισιού!!! Αν δεν βρισκόμουν στο Παρίσι για μεταπτυχιακά ίσως ποτέ να μην είχα τολμήσει να αλλάξω ρότα στα επαγγελματικά μου σχέδια. Αν δεν είχα βουτήξει με ενθουσιασμό στα άπειρα γοητευτικά μικρά εστιατόρια στα στενά του Παρισιού και δεν είχα γευτεί διαφορετικές εθνικές κουζίνες ίσως να μην μου είχε δημιουργηθεί ποτέ η επιθυμία να συστήσω στο κοσμοπολίτικο και φιλονεωτεριστικό Παριζιάνικο κοινό τις γεύσεις με τις οποίες μεγάλωσα. Αν δεν είχα πάει στη γαστρονομική σχολή LE CORDON BLEU για να πάρω πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών και δεν είχα ‘’πάθει’’ έρωτα με το πάθος και τη γνήσια Γαλλική γαστρονομική κουλτούρα που πλανιόταν στην ατμόσφαιρα ίσως ποτέ να μην είχα αποφασίσει να ακολουθήσω ένα τόσο δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών που σαφώς μου άλλαξε όλη την οπτική απέναντι στον επαγγελματισμό και την ποιότητα. Αν δεν είχα τη τύχη η αδερφή μου η Μαρία με τον σύζυγό της να μοιράζονται μαζί μου τα ίδια όνειρα, τις ίδιες αξίες και να έχουν τις ίδιες αντοχές με μένα ίσως ποτέ το EVI EVANE να μην είχε γράψει την ιστορία που έγραψε και γράφει για την προώθηση της πραγματικής Ελληνικής κουζίνας και των προϊόντων της στο εξωτερικό.

Μελλοντικά επαγγελματικά σχέδια φυσικά υπάρχουν πολλά και σπουδαία με έμφαση στην εξωστρέφεια της Ελληνικής γαστρονομίας. Η γαστρονομία και μέσα από αυτήν ο πρωτογενής τομέας και τα τοπικά προϊόντα αποτελούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού. Ο γαστρονομικός τουρισμός χρειάζεται συντονισμένη δράση και εθνικό σχέδιο για τα οποία είμαι έτοιμη να συνεισφέρω και να αγωνιστώ.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις;

Είναι κοινό μυστικό πως ο χώρος της επαγγελματικής μαγειρικής είναι ανδροκρατούμενος ,απαιτητικός και δύσκολος.Στάθηκα και στέκομαι απέναντι σε όλα με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα. Σύμμαχοι μου η εργασιομανία μου, οι γνώσεις μου, η δημιουργικότητα μου και η συναδελφικότητα. Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισα στην επαγγελματική μου πορεία ήταν η αγωνία και η επιθυμία να συνδυάσω την οικογενειακή ισορροπία με την επαγγελματική καταξίωση. Η μητρότητα δυστυχώς όπως συμβαίνει και με τα πιο πολλά επαγγέλματα δεν είναι συμβατή με τις απαιτήσεις της δουλειάς στις επαγγελματικές κουζίνες. Ο πιο σπουδαίος και ιερός ρόλος της ζωής μου αυτός της μητέρας πολλές φορές δοκιμάστηκε αυτά τα χρόνια, όχι φυσικά ως προς την ουσία του αλλά ως προς τη λειτουργικότητα του και τα κοινωνικά στεγανά. Έπρεπε να παλέψω διπλά και τριπλά σε σχέση με τους άρρενες συναδέλφους μου για να αποκτήσω επαγγελματική καταξίωση. Το πιο δύσκολο όμως σίγουρα ήταν που έπρεπε να παλεύω με τις ενοχές μου ,και να καταφέρω να βρω ισορροπία μεταξύ των ρόλων που είχα επιλέξει να επιτελώ Ήξερα όμως πως μια καλή μαμά δεν είναι η τέλεια μαμά, αλλά μια χαρούμενη μαμά και αυτό βίωσαν και βιώνουν τα παιδιά μου μέχρι σήμερα. Πιστεύω πως μια γυναίκα που εργάζεται είναι ένα υγιές πρότυπο για τα παιδιά της.

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο;

Η γυναίκα του σήμερα είναι σίγουρα δυναμική και αυτόνομη ,σε αυτό βοήθησε κατά πολύ το γεγονός ότι εργάζεται και διεκδικεί επαγγελματικά. Η σύγχρονη γυναίκα καλείτε να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους και σαφώς αυτή της η προσπάθεια την πιέζει και την αγχώνει .Η κοινωνία και η πολιτεία πρέπει να δώσουν περισσότερη προσοχή στην επίλυση των προβλημάτων της γυναίκας. Η θέση της γυναίκας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει περάσει από πολλές διακυμάνσεις χωρίς ακόμη να έχει λάβει τη θέση που της αξίζει.

Θα πρέπει οπωσδήποτε να αυξηθεί το ποσοστό των γυναικών που είναι σε θέσεις κλειδιά, για να έχει λόγο και η γυναίκα στις αποφάσεις που λαμβάνονται για τη ζωή της.

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA;

Είναι τιμή για μένα η υποψηφιότητα μου στα βραβεία GIWA Θέλω να ευχαριστήσω τους κριτές που με επέλεξαν και μου έδωσαν την ευκαιρία να υπάρχω ανάμεσα σε τόσες άξιες γυναίκες που θαυμάζω και εκτιμώ για το έργο τους και την στάση ζωής τους.

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Σχετικά Άρθρα
shareyourstory-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Χριστίνα Αλεξανδροπούλου
shareyourstory-%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%ac%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%8e%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Ιλεάνα Κλοκώνη
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Άννα Καπαράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μισελίνα Λεμησίου
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%bf%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Άννα Πάολα Παπακωνσταντίνου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%cf%86%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b9%cf%89%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του