Αρχική > #shareyourstory > #shareyourstory: Μίνα Άγνος
shareyourstory-μίνα-άγνος

#shareyourstory: Μίνα Άγνος

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

Η Μίνα Άγνος μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια…

Ξεκίνησα την Travelιve σαν ανεξάρτητη εταιρία ταξιδιωτικών συμβούλων στην Νέα Υόρκη το 2001, μετά την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου. Εκείνη την εποχή η απασχόληση στον ταξιδιωτικό τομέα ήταν χαμηλή και η οικονομία σε άσχημη πορεία. Στόχος μου ήταν η παροχή προσωπικών υπηρεσιών, σε μια εποχή που οι διαδικτυακές υπηρεσίες ήταν δημοφιλείς.

Όσο η εταιρία μεγάλωνε, οι πελάτες μας συχνά ζητούσαν να τους φτιάξω προγράμματα για τις επισκέψεις τους στην Ελλάδα, λόγω της Ελληνο-αμερικανικής καταγωγής μου και του γεγονότος ότι έμενα για αρκετό καιρό στην χώρα αυτή. Τότε, το να εμπορευτείς προγράμματα για την Ελλάδα ήταν μια πρόκληση εξαιτίας της διαφοράς ώρας, των συναλλαγματικών διακυμάνσεων, των δυσκολιών στην είσπραξη προμήθειας και άλλων εμποδίων που προέκυπταν από το γεγονός ότι δουλεύαμε με διαφορετικές χώρες, με διαφορά ώρας αλλά και διαφορετικά νομίσματα.

Το γραφείο μας στην Αθήνα άνοιξε το 2008 και επικεντρωθήκαμε στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Με τον καιρό, γίναμε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες εταιρίες στο incoming destination management για πελάτες υψηλού εισοδήματος και εταιρίες υπηρεσιών πολυτελείας στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Ο κύκλος εργασιών μας αυξανόταν σημαντικά κάθε χρόνο, πριν την πανδημία.

Χρησιμοποιήσαμε την αδράνεια του 2020, για να κάνουμε την λειτουργία μας πιο αποτελεσματική και να φτιάξουμε προοπτική επιτυχίας σε νέες αγορές. Αυτό περιλαμβάνει επιπλέον εκπαίδευση, νέα προϊόντα και υπηρτεσίες, περισσότερη διάχυση στην τοπική αγορά. Επίσης έχουμε κάποια σχέδια σχετικά με την αγορά ακινήτων.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις;

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δυσκολία από το να μεγαλώνεις παιδιά την ίδια ώρα που ασχολείσαι με μια επιχείρηση που μεγαλώνει. Αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία μου, αλλά και πηγή κάποιων από τις μεγαλύτερες αποτυχίες. Δεν τις ξεπέρασα αλλά τις αντιμετώπισα όπως έπρεπε. Τα παιδιά μου είναι έφηβοι τώρα αλλά πολλές άλλες γυναίκες στην εταιρία μας είναι αντιμέτωπες με τις ίδιες προκλήσεις, την ανατροφή των παιδιών ταυτόχρονα με την επιδίωξη της καριέρας και της προσωπικής εξέλιξης.

Το 2019 η Travelive άρχισε να λειτουργεί έναν παιδικό σταθμό μέσα στην εταιρία. Σαν νέα μητέρα και επιχειρηματίας, από το 2000, αυτός ήταν ένας από τους στόχους μου. Είμαστε μια ομάδα και προσφέρουμε υποστήριξη στις εργαζόμενες μητέρες και πατεράδες στην ετιαρία μας. Αυτό το βλέπω σαν μια επιτυχία για την οποία είμαι υπερήφανη.

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο;

Οι γυναίκες ακόμα κάνουν “διπλή βάρδια”, φροντίζοντας τα παιδιά, το σπίτι και την οικογένεια. Επίσης γινόμαστε θύματα σεξισμού, σε επίπεδα που οι περισότεροι άντρες δεν μπορούν να φανταστούν.

Χωρίς μέριμνα, οι γυναίκες δεν θα φτάσουν στα επίπεδα επιτυχίας που μπορούν να πετύχουν. Οι εταιρίες μπορούν να αποκομίσουν ωφέλη από την υποστήριξη εργαζόμενων μητέρων προσφέροντας ελαστικά ωράρια, δίκαιες αμοιβές, προγράμματα εκπαίδευσης και φροντίδα για τα παιδιά. Από την άλλη, οι οικογένειες μπορούν να υποστηρίξουν τις γυναίκες στηρίζοντας την πρόοδό τους και βοηθώντας στις οικιακές εργασίες.

Υποστηρίζω ένθερμα τα προγράμματα καθοδήγησης, τα γκρουπ γυναικών αλλά και τις φιλίες μεταξύ τους που προσφέρουν ανακούφιση και υποστήριξη στις γυναίκες που έχουν μεγάλες δυνατότητες αλλά δεν πιστεύουν στον εαυτό τους.

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA;

Η υποψηφιότητά μου για τα βραβεία GIWA ήταν μια απρόσμενη αλλά υπέροχη έκπληξη μετά από έναν πολύ δύσκολο χρόνο. Είναι τιμή μου όταν η δουλειά και η αποφασιστικότητά μου αναγνωρίζονται. Το να είσαι πρότυπο, σημαίνει ευθύνη αλλά και αφοσίωση για τις επόμενες γυναίκες που ακολουθούν. Είμαι χρούμενη που κάνω το χρέος μου στην ανατροφή της επόμενης γενιάς γυναικών επιχειρηματιών.

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Σχετικά Άρθρα
shareyourstory-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Χριστίνα Αλεξανδροπούλου
shareyourstory-%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%ac%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%8e%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Ιλεάνα Κλοκώνη
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Άννα Καπαράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μισελίνα Λεμησίου
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%bf%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Άννα Πάολα Παπακωνσταντίνου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%cf%86%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b9%cf%89%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του