Αρχική > #shareyourstory > #shareyourstory: Μελίσσα Παπαγεωργιου
shareyourstory-μελίσσα-παπαγεωργιου

#shareyourstory: Μελίσσα Παπαγεωργιου

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

H Μελίσσα Παπαγεωργιου μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια. 

Η επαγγελματική μου εμπειρία ξεκίνησε στον τομέα της διαχείρισης της εφοδιαστικἠς αλυσίδα σε παγκόσμιο επίπεδο (global logistics), αλλά και στην οργάνωση εκδηλώσεων σε πολυεθνικό επίπεδο για τραπεζικούς ομίλους. Πιο πρόσφατα ασχολήθηκα με τις εκδόσεις και πωλήσεις στη Μέση Ανατολή. Δουλεύοντας σε πολλές χώρες αλλά και σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, μου έδωσε γερά θεμέλια γι’ αυτό που θα ακολουθούσε: την ίδρυση μιας startup- τη δημιουργία της Anaskela, μιας μοναδικής πετσέτας θαλάσσης, φτιαγμένη από ανακυκλώσιμα υλικά. H ιδέα για την πετσέτα Anaskela ήρθε μία όμορφη καλοκαιρινή μέρα στο νησί της Σκιάθου. Κοιτάζοντας τις ογκώδεις, αμμώδεις πετσέτες παραλίας που τα παιδιά μου χρησιμοποιούσαν βγαίνοντας από τη θάλασσα σκέφτηκα ότι δεν είναι καθόλου πρακτικές. Χρειαζόμουν πετσέτες εξαιρετικά απορροφητικές, ελαφριές και συμπαγείς, που θα μπορούσα να παίρνω παντού μαζί μου και που είναι βιώσιμες. Πήρα τηλέφωνο την Τζάνα,

μια παιδική φίλη με την οποία πάντα συζητούσαμε ότι θέλαμε να ξεκινήσουμε κάτι μαζί, και της είπα την ιδέα μου. Και κάπως έτσι γεννήθηκε η Anaskela!

Από την αρχή γνωρίζαμε ότι ένας από τους πυλώνες της Anaskela έπρεπε να επικεντρωθεί στη βιωσιμότητα και, επομένως, προσπαθήσαμε να ενσωματώσουμε επιχειρηματικές πρακτικές που δεν επηρεάζουν αρνητικά το περιβάλλον. Μέσα σε ένα χρόνο καταφέραμε να διπλασιάσουμε το ανακυκλωμένο ποσοστό στις πετσέτες μας και εξακολουθούμε να βρίσκουμε τρόπους για να αυξήσουμε περαιτέρω αυτήν την αναλογία ανακυκλωμένου έναντι νέου υφάσματος. Έχουμε επίγνωση του τι βάζουμε στον κόσμο και τα μελλοντικά μας σχέδια είναι να συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στην οργανική ανάπτυξη της Anaskela, ενώ παράλληλα θέλουμε να επεκτείνουμε τη στρατηγική μας σχετικά με τη βιωσιμότητα και προσπαθώντας να φτάσουμε σε μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις; 

Θα έλεγα ότι από τη στιγμή που γεννήθηκε η ιδέα της Anaskela, υπήρξαν εμπόδια σχεδόν σε κάθε στάδιο. Από την προμήθεια και τη δημιουργία υφασμάτων όπου έπρεπε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μας, έως την εύρεση των κατάλληλων συνεταίρων για συνεργασία, και τέλος τη διατήρηση ισορροπίας μεταξύ δουλειάς και ανατροφής παιδιών! Αν έπρεπε να εντοπίσω μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή, θα έλεγα με σιγουριά ότι η μεγαλύτερη μας πρόκληση ήταν η πανδημία στην αρχή της περσινής σεζόν. Η πρόκληση ήταν με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να πουλήσουμε μία πετσέτα ταξιδιών όταν έχουν απαγορευτεί τα ταξίδια! Δράσαμε γρήγορα και αποφασίσαμε να επικεντρώσουμε τις προσπάθειες μας σε αγορές όπως η Ελλάδα όπου τα κρούσματα λόγω Covid-19 ήταν σχετικά χαμηλά και οι άνθρωποι εξακολουθούσαν τα ταξίδια στο εσωτερικό, στη διάρκεια των ανοιξιάτικων και καλοκαιρινών μηνών. Η γρήγορη ενέργειά μας απέδωσε και περάσαμε το περσινό καλοκαίρι, σχετικά καλά. Μάθαμε γρήγορα ότι η ευελιξία είναι σημαντική, ειδικά σε συνθήκες όπως είναι η πανδημία, όπου τα πράγματα αλλάζουν από μέρα σε μέρα.

Και σε μια πιο προσωπική νότα, ενώ εργαζόμαστε λόγω πανδημίας σε νέες πιο δύσκολες συνθήκες για την Anaskela, έπρεπε επίσης να εξισορροπήσουμε τις δύσκολες και νέες απαιτητικές συνθήκες που δημιουργήθηκαν στο σπίτι, με τους νέους κανόνες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αυτό που κάποτε ήταν το άνετο γραφείο μου στο σπίτι έχει πλέον γίνει μια τάξη πλήρους απασχόλησης.

Η δουλειά σε συδυασμό με τον χρόνο που ήθελα και θέλω να αφιερώνω στην οικογένειά μου δεν ήταν και δεν είναι εύκολη υπόθεση, και ξέρω ότι ακούγεται τρελό, αλλά έχει αποδειχθεί σε μένα και σε ολόκληρη την οικογένεια, ότι η Anaskela είναι πραγματικά σαν το τρίτο παιδί μου (καλά, τέταρτο αν μετρήστε το σκυλί). Υποθέτω, λοιπόν, αυτό που λέω είναι ότι η ισορροπία δουλειάς και οικογένειας με τις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία είναι μια τέχνη που δεν έχω ακόμη κυριαρχήσει, αλλά προσπαθώ πολύ σκληρά να επιτύχω

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο; 

Η γυναίκα στη σύγχρονη κοινωνία έχει την ευκαιρία να είναι όπου εκείνη θέλει. Υπάρχουν, δυστυχώς, ακόμα εμπόδια και κοινωνικές διακρίσεις που περιορίζουν τις ευκαιρίες για τις γυναίκες, αλλά με αποφασιστικότητα, στηρίζοντας τις επόμενες γενιές κοριτσιών και γυναικών και δίνοντας τους ευκαιρίες, οι γυναίκες θα έχουν τη θέση που επιθυμούν στην κοινωνία. Έχω δύο κόρες και αυτό με κάνει να σκέφτομαι σοβαρά τι είδους πρότυπο θέλω να είμαι γι’αυτές. Και θέλω να φροντίσω να μεγαλώνουν γνωρίζοντας ότι το να είσαι γυναίκα δεν θα πρέπει να σε σταματά από το να πραγματοποιείς τα όνειρα και τις προσδοκίες σου.

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA; 

Χαίρομαι πάρα πολύ για την υποψηφιότητα μου για ένα τέτοιο βραβείο. Είμαι περήφανη για τα επιτεύγματά μας με την Anaskela: πήραμε μία ιδέα και την είδαμε να υλοποιείται, να μεγαλώνει και να ανθίζει. Η αναγνώριση που δέχομαι από τα GIWA δίπλα σε αυτή την ομάδα επιτυχημένων γυναικών είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για εμένα.

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Σχετικά Άρθρα
shareyourstory-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Χριστίνα Αλεξανδροπούλου
shareyourstory-%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%ac%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%8e%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Ιλεάνα Κλοκώνη
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Άννα Καπαράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μισελίνα Λεμησίου
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%bf%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Άννα Πάολα Παπακωνσταντίνου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%cf%86%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b9%cf%89%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του