#shareyourstory: Μελίνα Παξινού

shareyourstory-μελίνα-παξινού

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

Η Μελίνα Παξινού μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια. 

Είμαι σαξοφωνίστρια και μουσικοσυνθέτρια, γεννημένη και μεγαλωμένη στο Αμβούργο. Σπούδασα μουσική παραγωγή, ενορχήστρωση και σύνθεση στην “SRH Hochschule der populaeren Kuenste” στο Βερολίνο, όπου τελείωσα με τον τίτλο BA. Πλέον βρίσκομαι μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου. Οι συνθέσεις μου είναι ένας συνδυασμός από μοντέρνο Jazz και ελληνικά μουσικά στοιχεία «Greek Jazz». Έχω κυκλοφορήσει τρείς δίσκους το Circle of Oddness (2018) το οποίο στηρίζεται στο π = 3,14, το “Athens” (2019) με guest τον σπουδαίο λυράρι και φιλέλληνα Ross Daly και το “Remixes EP” (2020) σε συνεργασία με την θρυλική Λένα Πλάτωνος, τα οποία κυκλοφόρησαν στην δισκογραφική εταιρία “Machen MachenMachen” (Plaza Plasa) του Franz Plasa στο Αμβούργο. Από τον Οκτώβριο 2019 μέχρι και πριν την έναρξη της πανδημίας του Covid-19, έπαιζα κάθε

Τετάρτη στο Hotel Grande Bretagne της Αθήνας.

Αυτό το διάστημα γράφω τη μουσική για το παιδικό́ μυθιστόρημα “Τα 8 ψαράκια και η

χρονομηχανή” της Στέλλας Τσιάνιου και του Δημήτρη Αθανασίου, όπου οι εκφωνητές θα είναι

ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Αστέριος Κουστούδης, ο Χριστόφορος Πέσκιας, η Αμαλία Βίνος και

πολλοί άλλοι. Επίσης γράφω την μουσική για το ντοκιμαντέρ “Closing of the Circle” του

Γιώργου Καλομενόπουλου (2K Films).  Από την 1.12.2020 παίζεται η μουσική μου στο inflight

entertainment των αεροσκαφών της Lufthansa, Swiss και Austrian Airlines.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις;

Η μεγαλύτερη δυσκολία στο επάγγελμά μου είναι η αβεβαιότητα. Προσπαθώ να εξελίσσομαι

καθημερινά με νέα ερεθίσματα όπως νέα ακούσματα, masterclass από ανθρώπους που

θαυμάζω, η με απόκτηση νέον γνώσεων πάνω στο αντικείμενό μου, ώστε να νοιώθω

καθημερινή εξέλιξη και με αυτόν τον τρόπο να μειώνω το άγχος μου για τα επόμενα βήματα.

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο; 

Πιστεύω πως σε κάθε χώρα αντιμετωπίζετε διαφορετικά η θέση της γυναίκας. Αν πάμε αρκετά χρόνια πίσω στην αρχαϊκή εποχή της Ελλάδας βλέπουμε ότι η μόνες γυναίκες στον μουσικό τομέα, που μπορούσαν να ασκήσουν την δουλειά ενός μουσικού με μισθό ήταν μόνο η εταίρες και αυτές που ήταν ελεύθερες να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς λυρικής η επικής ποίησης και πολύ αξιοσέβαστες για την μουσική τους κατάρτιση, ήταν οι ποιήτριες.

Θεωρώ όμως πως στην Ελλάδα, η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, θέλει ακόμα

εξέλιξη. Αυτό κατά την γνώμη μου μπορεί να γίνει με το να υπάρχουν περισσότερα γυναικεία

πρότυπα σε επαγγέλματα η θέσεις που η πλειοψηφία τους είναι συνήθως άντρες. Η δικιά μου επαφή με την μουσική άρχισε από τους γονείς μου, οι οποίοι κάνανε ρεμπέτικες βραδιές στο σπίτι με φίλους. Η μαμά μου τραγουδούσε και ο μπαμπάς μου έπαιζε πιάνο, μπουζούκι και τραγουδούσε. Όσο μεγάλωνα έβρισκα πάντα και κάποιο γυναικείο πρότυπο, πέραν από τους άλλους καλλιτέχνες που θαύμαζα, όπως ήταν η σαξοφωνίστρια Candy Dulfer από Ολλανδία, η πιανίστρια και συνθέτρια Aziza Mustafa Zadeh από Αζερμπαϊτζάν ή η Daphne Oram, πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής στη Μεγάλη Βρετανία και εφευρέτρια του “Oramics Machine”. Αν δούμε τον αριθμό γυναικών στον χώρο της σύνθεσης για ταινίες από την μελέτη του Πανεπιστήμιου της Νότιας Καλιφόρνιας το 2018, διαπιστώθηκε ότι, από τις 100 κορυφαίες ταινίες μυθοπλασίας στο box office κάθε χρόνο από 2007-2017, προσλήφθηκαν μόνο 16 γυναίκες συνθέτριες , σε σύγκριση με 1.218 άνδρες.

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA; 

Χαίρομαι πολύ για την υποψηφιότητά μου στα βραβεία Greek International Women Awards,

διότι μου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσω άλλες δυνατές γυναίκες στον επαγγελματικό χώρο

αλλά και να μοιραστούμε της διαδρομές, τα κατορθώματά και της ιστορίες μας ως Ελληνίδες

γυναίκες στο παγκόσμιο κοινωνικό στερέωμα.

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Σχετικά Άρθρα
%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%82-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%860
Αυτές είναι οι μεγάλες νικήτριες των φετινών βραβείων GIWA!
shareyourstory-%ce%b7%cf%81%cf%8e-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bc%cf%80%ce%b10
#shareyourstory: Ηρώ Κουτσιούμπα
shareyourstory-%ce%bb%ce%b9%ce%bb%ce%ae-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Λιλή Πυράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%83%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Σαραντοπούλου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b1%cf%83%ce%bb%ce%ac%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Μαρία Χατζηασλάνη
shareyourstory-%ce%bb%ce%af%ce%b6%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%ac0
#shareyourstory: Λίζα Κορομηλά

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του