#shareyourstory: Μαρίλη Νίκα

shareyourstory-μαρίλη-νίκα

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

Η Μαρίλη Νίκα μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια.

Από 7 χρονών ήθελα να ασχοληθώ με κάτι σχετικό με την πληροφορική. Το ήξερα. Ήμουν σίγουρη πως αυτό ήθελα να κάνω. Προσπαθούσα να «εντάξω» την πληροφορική σε κάθε δραστηριότητά μου, είτε μέσω προσωπικών projects («έπαιζα» με νέες γλώσσες προγραμματισμού και έφτιαχνα απλά προγράμματα/παιχνίδια) είτε έκανα εργασίες μαθηματικών του σχολείου μου με κώδικα αντί π.χ. να χρησιμοποιώ κομπιουτεράκι. Στα 21 μου χρόνια να έχω αρκετό υλικό και να μπορώ να «δείξω» τη δουλειά μου όταν έκανα αιτήσεις για μεταπτυχιακά, και έτσι έγινα δεκτή στο MSc in Computing του Imperial College στο Λονδίνου. Ύστερα, αποφάσισα να κάνω και διδακτορικό στον τομέα της πληροφορικής – και έλαβα υποτροφία από την Google ώστε να ασχοληθώ με επιδημιολογικά μοντέλα και τεχνητή νοημοσύνη. Αφού ολοκλήρωσα το διδακτορικό μου, το 2014, εργάστηκα στην Facebook και ύστερα στη Google στην Καλιφόρνια, όπου και βρίσκομαι έως σήμερα. Στο μέλλον θα ήθελα να ξεκινήσω μια δική μου εταιρεία και παράλληλα να δημιουργήσω ένα ίδρυμα υποτροφιών για γυναίκες και πληροφορική.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις;

Είχα την τύχη να συναντήσω δυναμικές γυναίκες στη ζωή μου οι οποίες αποτελούν role-models για εμένα – γυναίκες στις οποίες θέλω να μοιάσω. Οι συμβουλές που μου έδιναν ήταν πως δεν πρέπει να επηρεαστώ ποτέ από το γεγονός πως μπορεί να είμαι η μόνη γυναίκα ομιλήτρια σε ένα συνέδριο ή η μόνη γυναίκα σε μια ομάδα προγραμματιστών. Πράγματι, μερικές φορές είναι δύσκολο να αισθάνεσαι μόνος σου στο αντικείμενο που ασχολείσαι, αλλά εάν πιστεύεις στη δουλειά σου και έχεις αυτοπεποίθηση και θετική ενέργεια, όλα τα εμπόδια ξεπερνιούνται.

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA;

Έχω ιδρύσει το Lean In Greece: Greek Women in STEM group στο Facebook και έχουμε πλέον 700 γυναίκες που ασχολούνται με τεχνολογία και επιστήμη, σε όλον τον κόσμο. Επίσης έχω φτιάξει τις ‘Geekettes’ , ένα παγκόσμιο δίκτυο για υποστήριξη γυναικών στην πληροφορική, πλέον σε 9 χώρες του κόσμου. Αυτές οι κοινότητες έχουν τεράστια ‘δύναμη’ καθώς μπορούν πραγματικά να αλλάξουν την ζωή κάποιων ανθρώπων. Η υποψηφιότητα στα βραβεία GIWA αλλά και σε άλλα βραβεία που έλαβα στο παρελθόν, με ενθαρρύνουν να συνεχίσω να εργάζομαι σε αυτό που πραγματικά αγαπάω (την πληροφορική) αλλά και να συνεχίσω να υποστηρίζω την κοινότητα των γυναικών στην πληροφορική με όποιον τρόπο μπορώ.

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Σχετικά Άρθρα
%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%82-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%860
Αυτές είναι οι μεγάλες νικήτριες των φετινών βραβείων GIWA!
shareyourstory-%ce%b7%cf%81%cf%8e-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bc%cf%80%ce%b10
#shareyourstory: Ηρώ Κουτσιούμπα
shareyourstory-%ce%bb%ce%b9%ce%bb%ce%ae-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Λιλή Πυράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%83%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Σαραντοπούλου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b1%cf%83%ce%bb%ce%ac%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Μαρία Χατζηασλάνη
shareyourstory-%ce%bb%ce%af%ce%b6%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%ac0
#shareyourstory: Λίζα Κορομηλά

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του