#shareyourstory: Μαρία Σαραντοπούλου

shareyourstory-μαρία-σαραντοπούλου

Τα βραβεία Greek Ιnternational Women Awards (GIWA) είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ελληνίδας επαγγελματία που διαπρέπει παγκοσμίως. Είναι ένα project μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζονται από μια ομάδα εργασίας εθελοντών. Τα GIWA έχουν αφετηρία το Λονδίνο του 2015 και οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες ζουν και εργάζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πέρα από τα μέλη της επιτροπής -τα προφίλ των οποίων είναι διαθέσιμα  στην επίσημη ιστοσελίδα των βραβείων – πολύτιμη είναι η συμβολή μιας ευρύτερης ομάδας εθελοντών-υποστηριχτών από το εξωτερικό και την Ελλάδα την τελευταία εξαετία για να πάρει ο θεσμός τη μορφή που έχει σήμερα.

Σχετικά άρθρα: GIWAwards: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγαλύτερη γιορτή των Ελληνίδων που διαπρέπουν ανά τον κόσμο με τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

Το Infowoman ως χορηγός επικοινωνίας των βραβείων αυτών δημιούργησε την ενότητα #shareyourstory και σ΄αυτην φιλοξενούνται οι αληθινές ιστορίες πολλών από των γυναικών που φέτος ήταν υποψήφιες για τα GIWA Αwards. Λίγο πριν την απονομή των βραβείων την Κυριακή 11 Απριλίου, μίλησε με τις γυναίκες που απαρτίζουν την επιτροπή των βραβείων! 

Η Μαρία Σαραντοπούλου μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Είστε μέλος της Επιτροπής των GIWA Awards… Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς. 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Απ’ όταν ήμουν 15 χρονών, όνειρο μου ήταν να ασχοληθώ με τον κλάδο του τουρισμού. Ο τουρισμός είναι ένας πολύ ιδιαίτερος κλάδος, διότι έχει έναν μεγάλο κανόνα: “It’s all about people”. Έτσι κι εγώ, ήξερα από τότε, ότι ως άνθρωπος ήθελα να προσφέρω και να δώσω τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ζήσουν μοναδικές στιγμές και εμπειρίες.

Σπούδασα International Tourism & Hospitality Management στο DEREE – The American College of Greece με υποτροφία και ξεκίνησα να εργάζομαι από την ηλικία των 18 ετών. Η οικογένεια μου δεν είχε καμία σχέση με τον τουρισμό. Έμαθα από πολύ μικρή ηλικία, ότι όλα γίνονται, με σκληρή δουλειά, επαγγελματισμό, επιμονή και υπομονή. Εργάστηκα παράλληλα με τις σπουδές μου σε διάφορα τμήματα των ξενοδοχείων, όπως στο τμήμα των επισιτιστικών αλλά και του προσωπικού – ανθρώπινου δυναμικού, σε ξενοδοχεία 5 αστέρων της Αθήνας, της Ρόδου και της Κρήτης, καθώς και στον τομέα της ανάπτυξης, διαχείρισης και προώθησης προορισμών στην Toposophy|Destination Marketing Agency, Business Unit της ATCOM. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου, έζησα στο Λονδίνο για 4 χρόνια και εργάστηκα στο τμήμα Marketing & Επικοινωνίας, στα κεντρικά γραφεία της διεθνούς αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων, Grace Hotels (σήμερα Auberge Resorts Collection). To 2019 επέστρεψα στην Ελλάδα κι ανέλαβα τη θέση Marketing Manager στο ξενοδοχείο Grace Hotel Santorini, Auberge Resorts Collection.

Μέχρι και σήμερα ασχολούμαι με το στρατηγικό marketing και την επικοινωνία ξενοδοχείων ως Senior Marketing Manager στην εταιρεία SWOT | Hospitality Management Company.

Τι σας οδήγησε στην Επιτροπή των βραβείων και ποιος ο ρόλος σας σε αυτήν;

Έγινα μέλος της επιτροπής των Greek International Women Awards το 2017 όταν ζούσα κι εργαζόμουν στο Λονδίνο. Έμαθα για το βραβεία από την τότε συνάδελφό μου Νάγια Μπολτέτσου, η οποία είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του θεσμού.

Στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού στο σχολείο το καλοκαίρι της 1η Λυκείου εργάστηκα σε ένα ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο προϊστάμενός μου τότε μου είχε πει «Ο τουρισμός δεν είναι για γυναίκες. Είσαι σίγουρη ότι θες να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου;». Ο κύριος λόγος λοιπόν, για τον οποίο πήρα την απόφαση να είμαι μέλος της επιτροπής των GIWA ήταν γιατί από τα πρώτα κιόλας βήματά μου στο τουρισμό είχα αρχίσει να αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα.

Θεωρώ πολύ σημαντικό να υπάρχουν πλατφόρμες, οι οποίες παροτρύνουν τις γυναίκες να ενωθούν, να βρουν το θάρρος να μοιραστούν την ιστορία τους, να εμπνεύσουν αλλά και να εμπνευστούν από τις ιστορίες και τα επιτεύγματα άλλων γυναικών.

Ο ρόλος μου στα βραβεία είναι η προώθηση του θεσμού στα ψηφιακά μέσα καθώς και η υποστήριξη στο συντονισμό και στην παραγωγή της εκδήλωσης.

Πώς είναι να συνεργάζονται 9 γυναίκες με τελείως διαφορετικά backgrounds για ένα κοινό όραμα και ποιο είναι το όραμα αυτό;

Είναι υπέροχο! Είμαστε 9 γυναίκες που συνθέτουμε μία μοναδική ομάδα, ναι μεν διαφορετικές μεταξύ μας, αλλά ενωμένες με το ίδιο θάρρος, επιθυμία και όραμα. Καθημερινά μαθαίνουμε τόσα πολλά η μία από την άλλη, στηρίζουμε η μία την άλλη κι επιβραβεύουμε η μία την άλλη. Οι γυναίκες όταν είμαστε ενωμένες μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.

Όραμα μας λοιπόν είναι να δημιουργήσουμε μία μεγάλη κοινότητα, μία πλατφόρμα, μέσα από την οποία οι γυναίκες που διαπρέπουν ανά τον κόσμο μπορούν να μοιράζονται την ιστορία τους, να αναδεικνύουν τα επιτεύγματα τους, να επιβραβεύονται και να γιορτάζουν τις επιτυχίες τους.

Ποια θεωρείτε πως είναι η θέση τη σύγχρονης Ελληνίδας το 2021; Γιατί πρέπει να βραβεύονται οι γυναίκες αυτές;

Η γυναίκα του σήμερα ονειρεύεται και διεκδικεί έναν κόσμο όπου όλες οι γυναίκες θα μπορούν να διαμορφώσουν τη ζωή τους έτσι όπως την επιθυμούν. Γυναίκες που μπορούν να είναι ο εαυτός τους. Γυναίκες που στηρίζουν η μία την άλλη κι έχουν όλες τη δική τους φωνή.

Λόγω των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών, η σύγχρονη γυναίκα το 2021 καλείται να ανταπεξέλθει σε πολλαπλούς ρόλους και αυτό είναι μία προσπάθεια που πρέπει να ενθαρρύνεται, να αναγνωρίζεται και να επιβραβεύεται ώστε να συνεχίζει να βάζει τα δυνατά της και να γίνεται ακόμα καλύτερη. Τα Greek International Women Awards είναι η δική μας προσπάθεια στο να συμβάλουμε, να εμπνεύσουμε και να πείσουμε τις γυναίκες ότι δεν είναι μόνες τους στην προσπάθειά τους να στοχεύσουν ψηλά.

Έχουμε σίγουρα ακόμα δρόμο για την απόλυτη απελευθέρωση και αυτοπεποίθηση, αλλά θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο.

Σχετικά Άρθρα
%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%82-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%860
Αυτές είναι οι μεγάλες νικήτριες των φετινών βραβείων GIWA!
shareyourstory-%ce%b7%cf%81%cf%8e-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bc%cf%80%ce%b10
#shareyourstory: Ηρώ Κουτσιούμπα
shareyourstory-%ce%bb%ce%b9%ce%bb%ce%ae-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Λιλή Πυράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b1%cf%83%ce%bb%ce%ac%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Μαρία Χατζηασλάνη
shareyourstory-%ce%bb%ce%af%ce%b6%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%ac0
#shareyourstory: Λίζα Κορομηλά
shareyourstory-%ce%bd%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%84%ce%ad%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Νάγια Μπολτέτσου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του