#shareyourstory: Λίζα Κορομηλά

shareyourstory-λίζα-κορομηλά

Τα βραβεία Greek Ιnternational Women Awards (GIWA) είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ελληνίδας επαγγελματία που διαπρέπει παγκοσμίως. Είναι ένα project μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζονται από μια ομάδα εργασίας εθελοντών. Τα GIWA έχουν αφετηρία το Λονδίνο του 2015 και οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες ζουν και εργάζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πέρα από τα μέλη της επιτροπής -τα προφίλ των οποίων είναι διαθέσιμα  στην επίσημη ιστοσελίδα των βραβείων – πολύτιμη είναι η συμβολή μιας ευρύτερης ομάδας εθελοντών-υποστηριχτών από το εξωτερικό και την Ελλάδα την τελευταία εξαετία για να πάρει ο θεσμός τη μορφή που έχει σήμερα.

Σχετικά άρθρα: GIWAwards: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγαλύτερη γιορτή των Ελληνίδων που διαπρέπουν ανά τον κόσμο με τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

Το Infowoman ως χορηγός επικοινωνίας των βραβείων αυτών δημιούργησε την ενότητα #shareyourstory και σ΄αυτην φιλοξενούνται οι αληθινές ιστορίες πολλών από των γυναικών που φέτος ήταν υποψήφιες για τα GIWA Αwards. Λίγο πριν την απονομή των βραβείων την Κυριακή 11 Απριλίου, μίλησε με τις γυναίκες που απαρτίζουν την επιτροπή των βραβείων! 

Η Λίζα Κορομηλά μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Είστε μέλος της Επιτροπής των Giwa Awards. Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς

Ονομάζομαι Λίζα Κορομηλά. Ζω στο Λονδίνο τα τελευταία 10 χρόνια και εργάζομαι ως product manager με εμπειρία κυρίως στον τομέα των εκδηλώσεων και e-learning. Η δουλειά μου μου έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψω πολύ και να γνωρίσω ξεχωριστούς ανθρώπους. Οι εμπειρίες αυτές με έμαθαν να είμαι ανοιχτή στη διαφορετικότητα, να θαυμάζω, να εμπνεύομαι, να προσπαθώ να καταφέρνω ό,τι καλύτερο μπορώ με τα μέσα που διαθέτω, και όχι να ανταγωνίζομαι.

Τι σας οδήγησε στην Επιτροπή των βραβείων και ποιος ο ρόλος σας σ΄αυτήν;

Υποστηρίζω τα τελευταία δύο χρόνια την ομάδα στην παραγωγή των βραβείων και την ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία δεχόμαστε τις συμμετοχές των υποψηφίων και τις ψήφους των κριτών. Ο λόγος που με οδήγησε στο θεσμό, ήταν η αναζήτηση μιας κοινότητας με τις ίδιες αξίες και πιστεύω, δηλαδή την ανάδειξη και τον εορτασμό γυναικών, εντός και εκτός Ελλάδος.

Πώς είναι να συνεργαζονται 9 γυναίκες με τελείως διαφορετικά backgrounds για ένα κοινό όραμα και ποιο είναι το όραμα αυτό;

Η συνεργασία μας είναι πολύ ξεχωριστή. Δουλεύουμε σκληρά, πολλές φορές έχουμε αντίθετες απόψεις και δεδομένου ότι ο θεσμός είναι ακόμα νέος, μαθαίνουμε από τα λάθη μας, γιορτάζουμε τις επιτυχίες μας και εξελισσόμαστε μέσα από τη διαδικασία. Το κοινό μας όραμα είναι η δημιουργία προτύπων μέσα από τις ιστορίες των υποψηφίων μας. Μέσα από αυτά τα πρότυπα, γυναικών και δη Ελληνίδων, που ίσως μέχρι πρόσφατα να μην εκπροσωπούντο σε συγκεκριμένους τομείς, θα θελαμε να ενθαρρύνουμε όλες τις Ελληνίδες, να καταφέρουν όλα όσα ονειρεύονται.

Ποια θεωρείτε πως είναι η θέση τη σύγχρονης Ελληνίδας το 2021; Γιατί πρέπει να βραβεύονται οι γυναίκες αυτές;

Θα μπορούσα να σχολιάσω ποια πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να είναι η θέση της… Η σύγχρονη γυναικα, ανεξαρτήτως καταγωγής, δεν έχει θέση σε στερεοτυπικές και παραδοσιακές αντιλήψεις για το τι την καθιστούν ευτυχισμένη. Δε χρειάζεται να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο παραδοσιακό μονοπάτι για να είναι ‘αποδεκτή’ κοινωνικά και ολοκληρωμένη ως γυναίκα, αλλά να επιλέγει με ελευθερία το δικό της ταξίδι της χωρίς να κρίνεται. Η γενναιότητα όσων ακολουθούν τα όνειρά τους σίγουρα είναι άξια επιβράβευσης! Ανυπομονώ να εμπνευστώ από ακόμα περισσότερες γυναίκες μέσα απο τις υποψηφιότητες των GIWA και τις μοναδικές ιστορίες τους!

Σχετικά Άρθρα
%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%82-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%860
Αυτές είναι οι μεγάλες νικήτριες των φετινών βραβείων GIWA!
shareyourstory-%ce%b7%cf%81%cf%8e-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bc%cf%80%ce%b10
#shareyourstory: Ηρώ Κουτσιούμπα
shareyourstory-%ce%bb%ce%b9%ce%bb%ce%ae-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Λιλή Πυράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%83%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Σαραντοπούλου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b1%cf%83%ce%bb%ce%ac%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Μαρία Χατζηασλάνη
shareyourstory-%ce%bd%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%84%ce%ad%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Νάγια Μπολτέτσου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του