#shareyourstory: Ηρώ Κουτσιούμπα

shareyourstory-ηρώ-κουτσιούμπα

Τα βραβεία Greek Ιnternational Women Awards (GIWA) είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ελληνίδας επαγγελματία που διαπρέπει παγκοσμίως. Είναι ένα project μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζονται από μια ομάδα εργασίας εθελοντών. Τα GIWA έχουν αφετηρία το Λονδίνο του 2015 και οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες ζουν και εργάζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πέρα από τα μέλη της επιτροπής -τα προφίλ των οποίων είναι διαθέσιμα  στην επίσημη ιστοσελίδα των βραβείων – πολύτιμη είναι η συμβολή μιας ευρύτερης ομάδας εθελοντών-υποστηριχτών από το εξωτερικό και την Ελλάδα την τελευταία εξαετία για να πάρει ο θεσμός τη μορφή που έχει σήμερα.

Σχετικά άρθρα: GIWAwards: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγαλύτερη γιορτή των Ελληνίδων που διαπρέπουν ανά τον κόσμο με τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

Το Infowoman ως χορηγός επικοινωνίας των βραβείων αυτών δημιούργησε την ενότητα #shareyourstory και σ΄αυτην φιλοξενούνται οι αληθινές ιστορίες πολλών από των γυναικών που φέτος ήταν υποψήφιες για τα GIWA Αwards. Λίγο πριν την απονομή των βραβείων την Κυριακή 11 Απριλίου, μίλησε με τις γυναίκες που απαρτίζουν την επιτροπή των βραβείων! 

Η Ηρώ Κουτσιούμπα μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Είστε μέλος της Επιτροπής των Giwa Awards…Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς;

Ονομάζομαι Κουτσιούμπα Ηρώ, είμαι αρχιτέκτονας μηχανικός με μεταπτυχιακό στο Strategic Product Design και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στη Θεσσαλονίκη.

Τι σας οδήγησε στην Επιτροπή των βραβείων και ποιος ο ρόλος σας σ΄αυτήν;

Είμαι μέλος των βραβείων GIWA από το 2016. Έχω στηρίξει το θεσμό από τα πρώτα του βήματα και υπό την ιδιότητα μου ως αρχιτέκτονας μηχανικός με ευχέρεια στη χρήση διαφόρων σχεδιαστικών προγραμμάτων έχω επιληφθεί τα θέματα που αφορούν στην στιλιστική και καλλιτεχνική παρουσίαση του υλικού προβολής, προώθησης και επικοινωνίας του θεσμού. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενασχόληση, καθώς συνεισφέρω με έναν δημιουργικό τρόπο σε μια πολύ ουσιαστική προσπάθεια ανάδειξης αξιόλογων Ελληνίδων διεθνώς.

Πώς είναι να συνεργαζονται 9 γυναίκες με τελείως διαφορετικά backgrounds για ένα κοινό όραμα και ποιο είναι το όραμα αυτό;

Από τα φοιτητικά που χρόνια, λόγω σπουδών, αλλά και διαρκούς ενασχόλησης με εθελοντικά προγράμματα έχω μάθει να λειτουργώ πολύ αρμονικά σε ομάδες και σύνολα που φαινομενικά μοιάζουν αταίριαστα ή διαφέρει το σημείο εκκίνησής τους. Θεωρώ ότι προσαρμόζομαι εύκολα σε οποιαδήποτε συνθήκη, αλλά ανταπεξέρχομαι καλύτερα εκεί όπου υπάρχει εμπιστοσύνη, ευγένεια, κατανόηση, κοινοί στόχοι και όραμα. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν 100% τα μέλη της Επιτροπής των GIWA. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που είμαι μέλος μιας τέτοιας ομάδας, καθώς χάρη στο κοινό μας όραμα κατάφερα να γνωρίσω και να συνεργαστώ με υπέροχες γυναίκες που ενδεχομένως υπό άλλες συνθήκες να μην είχα την ευκαίρια να συναναστραφώ. Μην παραβλέπουμε επίσης το γεγονός ότι πέρα από τα διαφορετικά backgrounds έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τη χιλιομετρική μας απόσταση! Τα μέλη μας ζουν και εργάζονται σε Λονδίνο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για αυτό και οι διαδικτυακές μας συναντήσεις και ο συντονισμός των εργασιών μας προγραμματίζεται βάσει των διαφορετικών ωραρίων και υποχρεώσεων μας. Φυσικά όπως σε όλες τις συνεργασίες έτσι και σε αυτή μπορεί να προκύψουν έντονες συζητήσεις ή μικροδιαφορές οι οποίες όμως πάντα επιλύονται με κατανόηση και σεβασμό στην κάθε άποψη που εκφράζεται.

Η συμμετοχή μου στα GIWA επιτρέπει έμπρακτα να υλοποιώ μια αξία που πιστεύω, την προώθηση και προβολή των ιστοριών καταξιωμένων Ελληνίδων το παράδειγμα των οποίων ανοίγει τον δρόμο για περισσότερη ισότητα και ίσα δικαιώματα στην ευκαιρία.

Ποια θεωρείτε πως είναι η θέση τη σύγχρονης Ελληνίδας το 2021; Γιατί πρέπει να βραβεύονται οι γυναίκες αυτές;

Η σύγχρονη Ελληνίδα έχει ανεβεί αρκετές βαθμίδες σε σχέση με τη θέση που κατείχε στο παρελθόν, αλλά θεωρώ πως υπάρχει ακόμα δρόμος ώστε να αντιληφθεί η κοινωνία την αξία της και να την ανταμείψει δίκαια για την προσπάθεια που καταβάλει σε όλους τους τομείς. Είναι πολύ ελπιδοφόρο που βλέπουμε γυναίκες σε υψηλόβαθμες θέσεις, να ηγούνται ομάδες και να ακούγεται η φωνή τους σήμερα περισσότερο από πριν, αλλά προσωπικά θα αισθανθώ ακόμα καλύτερα όταν η φράση «πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που….» αντικατασταθεί από αυτή «πρόκειται για μια από τις πολλές γυναίκες που…»

Σχετικά Άρθρα
%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%82-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%860
Αυτές είναι οι μεγάλες νικήτριες των φετινών βραβείων GIWA!
shareyourstory-%ce%bb%ce%b9%ce%bb%ce%ae-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Λιλή Πυράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%83%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Σαραντοπούλου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b1%cf%83%ce%bb%ce%ac%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Μαρία Χατζηασλάνη
shareyourstory-%ce%bb%ce%af%ce%b6%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%ac0
#shareyourstory: Λίζα Κορομηλά
shareyourstory-%ce%bd%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%84%ce%ad%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Νάγια Μπολτέτσου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του