Αρχική > #shareyourstory > #shareyourstory: Ιωάννα Στανεγλούδη
shareyourstory-ιωάννα-στανεγλούδη

#shareyourstory: Ιωάννα Στανεγλούδη

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

Η Ιωάννα Στανεγλούδη μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια…

Εργάζομαι από 19 χρόνων, ενώ παράλληλα σπούδασα Χρηματοοικονομικά, αλλά και στο International MBA και τα δύο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχω εργαστεί κυρίως σε πολυεθνικές συμβουλευτικές και τράπεζες τα τελευταία 19 χρόνια. Πάντα το αντικείμενό μου είχε να κάνει με τα χρηματοοικονομικά, εστιάζοντας στη μέτρηση, αξιολόγηση & διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου σε δανειακά πορτοφόλια, κυρίως εταιρειών, αλλά και ιδιωτών, αλλά και στην ανάπτυξη χρηματοοικονομικών επιχειρηματικών μοντέλων & στις αποτιμήσεις εταιρειών.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχω ιδρύσει στην Ιρλανδία τη δική μου εταιρεία fintech, τη Finclude. Η Finclude είναι ένας πανευρωπαϊκός φορέας πιστοληπτικής αξιολόγησης για φυσικά πρόσωπα, που αξιολογεί την δυνατότητα αποπληρωμής και την πιστοληπτική ικανότητα μέσω συμπεριφορικής ανάλυσης σε δεδομένα τραπεζικών συναλλαγών. Είμαι πάρα πολύ περήφανη για όσα έχω καταφέρει με τη Finclude τα τελευταία χρόνια. Έχουμε αναγνωριστεί από παγκόσμιες εταιρείες και οργανισμούς, όπως η Microsoft, ο Ο.Η.Ε, η ΙΒΜ, το Paypal, η Metlife, η AnitaB.org, αλλά και πολλές άλλες, που συνολικά τα τελευταία χρόνια έχουν αποδώσει στην εταιρεία μας χρηματικά βραβεία συνολικού ποσού άνω των € 800χιλ.

Η Finclude, αλλά και η δράση μου για την ενδυνάμωση των γυναικών στην επιχειρηματική σκηνή, πρόκειται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μου τα επόμενα χρόνια. Στόχος μου είναι η Finclude να γίνει σημείο αναφοράς στην Ευρωπαϊκή σκηνή του fintech, πάντα με γνώμονα την χρηματοοικονομική ευημερία όλων των Ευρωπαίων συμπολιτών μου.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις;

Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ όταν έπρεπε να πάρω την απόφαση να αφήσω τον εταιρικό μου εργοδότη και να ανοίξω τα φτερά μου ως επιχειρηματίας. Ήμουν από 19 χρονών στον επαγγελματικό στίβο και ήμουν τυχερή να μεγαλωσω επαγγελματικά κατά τα έτη ανάπτυξης της οικονομίας μας στην Ελλάδα και όταν ήρθε πλέον η κρίση είχα αποκτήσει μια αξιόλογη δυναμική. Δεν είχα ποτέ μέσα μου το “επιχειρηματικό γονίδιο”, αλλά σίγουρα είχα ένα γονίδιο που δεν μου επέτρεπε να μου αρέσει να συμβιβάζομαι ή να σκύβω το κεφάλι.

Στην αρχή και ευτυχώς για πολύ λίγο χρονικό διάστημα ασχολούμουν με τη Finclude κατά τον ελεύθερό μου χρόνο. Πολύ σύντομα όμως οι υποχρεώσεις, και κυρίως αυτές εκτός συνόρων, αυξήθηκαν τόσο που με ανάγκασαν να διαλέξω. Η Finclude εκτοξεύτηκε πολύ γρήγορα και με παρέσυρε μαζί της στην ανοδική της πορεία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σήμερα δηλώνω ξεκάθαρα ότι ήταν η καλύτερη επαγγελματική επιλογή που έχω κάνει τα τελευταία 20 χρόνια και θα χαρώ πολύ η ιστορία μου να εμπνεύσει και άλλες γυναίκες για να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα.

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο;

Η άποψή μου είναι ότι οι γυναίκες είναι αναντικατάστατες στον επιχειρηματικό κόσμο, κυρίως για την οπτική τους απέναντι στα πράγματα, που δεν πιάνει το αντρικό μάτι, και αυτό δίνει ένα επιπλέον edge σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας. Η οπτική τους έχει να κάνει και με soft skills όπως η ενσυναίσθηση, η αίσθηση του καθήκοντος, η προσοχή που θα δώσουν στη λεπτομέρεια, αλλά και η επιμονή τους.

Στον χώρο μου κινούμαι παρατηρώ τη γυναικεία κοινότητα να γεννά δράσεις προώθησης του γυναικείου ταλέντου και της επιχειρηματικότητας και μόνο ευκαιρίες μπορούν να γεννηθούν από αυτό. Θεωρώ επίσης, ότι η γυναίκα έχει πιεστεί πάρα πολύ αυτή την εποχή της πανδημίας. Πάντα έπρεπε να είναι πολυπράγμων και άψογη σε πολλά διαφορετικά τερραίν, αλλά πλέον είναι καθηλωμένη “εντός των τειχών” και πιο επιβαρυμένη από ποτέ.

Σε καταστάσεις πίεσης έχουμε τη δυνατότητα να εντοπίσουμε ευκαιρίες που δεν υπήρχε λόγος να δούμε πριν. Υπάρχουν γυναίκες με πολύ μεγάλη εμπειρία σε αρκετούς τομείς οι οποίες δεν έχουν πάντα μέσο ή δίοδο για να εκφραστούν. Η επιχειρηματικότητα αποτελεί ένα κανάλι μέσα από το οποίο οι γυναίκες μπορούν να δημιουργήσουν και να παράξουν στον δικό τους χρόνο και με τον δικό τους τρόπο, ενώ παράλληλα προωθείται η ισότητα δεδομένου ότι “κερδίζει” ο αξιότερος.

Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι συστηματικά στο να ενδυναμώσω τις γυναίκες έτσι ώστε να πιστέψουν στις δυνατότητές τους και να μην φοβηθούν να ανοίξουν τα φτερά τους.

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA;

Η υποψηφιότητά μου στα βραβεία GIWA με τιμά και με ενθουδιάζει. Αφενός αισθάνομαι ότι αναγνωρίζονται οι προσπάθειές μου και οι διακρίσεις μου σε διεθνές επίπεδο, αφετέρου και κυρίως μου δίνεται η ευκαιρία να εμπνεύσω το φύλο μου. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού της Microsoft στο Σαν Φρανσίσκο άκουσα το εξής “Το networking δουλεύει ανταποδοτικά, πρέπει να δώσεις για να πάρεις. Ας δημιουργήσουμε κοινότητες που έχουν τη δυνατότητα να μοιράζουν ενέργεια αστείρευτα”. Εμείς οι γυναίκες μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Θεωρώ ότι ζούμε σε μια εποχή που έχουμε την ανάγκη να βοηθήσουμε η μία την άλλη, αλλά και τις ευκαιρίες να το κάνουμε αυτό. Τα βραβεία GIWA είναι για εμένα μια τέτοια ευκαιρία.

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Σχετικά Άρθρα
shareyourstory-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Χριστίνα Αλεξανδροπούλου
shareyourstory-%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%ac%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%8e%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Ιλεάνα Κλοκώνη
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Άννα Καπαράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μισελίνα Λεμησίου
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%bf%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Άννα Πάολα Παπακωνσταντίνου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%cf%86%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b9%cf%89%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του