#shareyourstory: Ιωάννα Πασχαλίδου

shareyourstory-ιωάννα-πασχαλίδου

Τα βραβεία Greek Ιnternational Women Awards (GIWA) είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ελληνίδας επαγγελματία που διαπρέπει παγκοσμίως. Είναι ένα project μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζονται από μια ομάδα εργασίας εθελοντών. Τα GIWA έχουν αφετηρία το Λονδίνο του 2015 και οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες ζουν και εργάζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πέρα από τα μέλη της επιτροπής -τα προφίλ των οποίων είναι διαθέσιμα  στην επίσημη ιστοσελίδα των βραβείων – πολύτιμη είναι η συμβολή μιας ευρύτερης ομάδας εθελοντών-υποστηριχτών από το εξωτερικό και την Ελλάδα την τελευταία εξαετία για να πάρει ο θεσμός τη μορφή που έχει σήμερα.

Σχετικά άρθρα: GIWAwards: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγαλύτερη γιορτή των Ελληνίδων που διαπρέπουν ανά τον κόσμο με τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

Το Infowoman ως χορηγός επικοινωνίας των βραβείων αυτών δημιούργησε την ενότητα #shareyourstory και σ΄αυτην φιλοξενούνται οι αληθινές ιστορίες πολλών από των γυναικών που φέτος ήταν υποψήφιες για τα GIWA Αwards. Λίγο πριν την απονομή των βραβείων την Κυριακή 11 Απριλίου, μίλησε με τις γυναίκες που απαρτίζουν την επιτροπή των βραβείων! 

Η Ιωάννα Πασχαλίδου μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Είστε μέλος της Επιτροπής των Giwa Awards. Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς…

Αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μετα απο τετραετείς σπουδές και στη συνέχεια έκανα το μεταπτυχιακό μου στο UCL στο Λονδίνο. Εργάζομαι εδώ και 14 χρόνια στον τομέα του Real Estate Private Equity. Έχω δουλέψει σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου παγκοσμίως, καλύπτοντας το ευρύτερο φάσμα της ευρωπαϊκής αγοράς, έχοντας περάσει μεγάλο χρόνο τόσο στο Λονδίνο, όσο και στην Φρανκφούρτη και στο Μιλάνο. Θεωρώ τον εαυτό μου πολίτη του κόσμου, είμαι Ευρωπαία αλλά στην ψυχή παραμένω Ελληνίδα. Αν και ο χρόνος διαμονής μου εκτός Ελλάδος είναι μεγάλος, οι δεσμοί μου με την χώρα παραμένουν αναλλοίωτοι σε κάθε επίπεδο.

Τι σας οδήγησε στην Επιτροπή των βραβείων και ποιος ο ρόλος σας σ΄αυτήν;

Η πρόταση της Σοφίας να συμμετέχω στα ιδρυτικά βήματα των βραβείων με δελέασε αφενός γιατί είμαι ένα άτομο που πιστεύει στη συνεργασία και στη δύναμη της ομάδας και αφ’ετέρου γιατί η ιδέα του να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα με επίκεντρο την διεθνή Ελληνίδα ήταν πραγματικά ριζοσπαστική. Το όραμα να γίνουν τα βραβεία ένας θεσμός, παρ’όλο που όλες μας στην επιτροπή συμβάλλουμε εθελοντικά ήταν η κινητήριος δύναμη.

Ο ρόλος μου επικεντρώνεται στην εύρεση χορηγιών και υποστηρικτών καθώς τα GIWA λειτουργούν ως ενα not-for-profit project. Αυτή η διοργάνωση δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την έμπρακτη υποστήριξη τόσο εταιρειών αλλά και ατόμων που συμμερίζονται το όραμά μας.

Πώς είναι να συνεργαζονται 9 γυναίκες με τελείως διαφορετικά backgrounds για ένα κοινό όραμα και ποιο είναι το όραμα αυτό;

Για μένα η συνεργασία με τις καταπληκτικές γυναίκες της επιτροπής έχει υπάρξη πηγή δύναμης, έμπνευσης, δημιουργικότητας και σίγουρα φιλίας.

9 γυναίκες σημαίνει διαφορετικές προσωπικότητες, παιδεία, εμπειρίες και στόχους που έχουν όμως ένα κοινό όραμα το οποίο υποστηρίζουν η κάθε μία ξεχωριστά. Στην υλοποίηση αυτού του οράματος προσήλθαμε όλες οικειοθελώς. Φυσικά, άνθρωποι είμαστε και κάποιες στιγμές κάτι μας ενοχλεί η κάτι μας χωρίζει αλλά στο τέλος προηγείται πάντα αυτό το όραμα.

Το όραμά μας είναι η εδραίωση των βραβείων σε θεσμό με διάρκεια. Είναι η ανάδειξη της θέλησης, της δύναμης και της προσπάθειας που χρειάστηκε να καταβάλουν Ελληνίδες γυναίκες, η κάθε μία στον τομέα της. Οι γυναίκες αυτές ήρθαν αντιμέτωπες με δύσκολες συνθήκες, ξεπέρασαν εμπόδια, έμφυλες διακρίσεις στον χώρο εργασίας και κατάφεραν να διακριθούν. Το βραβείο τους αξίζει και είναι κυρίως μια ηθική ανταμοιβή.

Ποια θεωρείτε πως είναι η θέση τη σύγχρονης Ελληνίδας το 2021; Γιατί πρέπει να βραβεύονται οι γυναίκες αυτές;

Η θέση της σύγχρονης Ελληνίδας είναι κατά γενική ομολογία μακράν βελτιωμένη από ότι πριν απο 20, 30, 50 χρόνια. Έχει αναπτύξει και διευρύνει τους ορίζοντές της μέσα από την κατοχύρωση δικαιωμάτων στη μόρφωση, στην ανεξαρτησία, στην ισονομία καθώς και στην αναγνώριση της ως πολίτη κράτους δικαίου με τα δικαιώματα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Η δεκαετής οικονομική κρίση στην Ελλάδα με κορύφωση τον τελευταίο χρόνο ανέδειξε όμως τις εύθραυστες ισορροπίες καθώς γυναίκες κάθε ηλικίας είναι αυτές που κυρίως ζημιώθηκαν είτε γιατί έχασαν τη δουλειά τους, είτε γιατί μειώθηκε ο μισθός τους είτε γιατί έπρεπε να επιλέξουν και πάλι μεταξύ οικογένειας ή εργασίας. Το φαινόμενα της ενδοοικογενειακής βίας πληθαίνουν μέρα με τη μέρα και παραμένει ανοιχτό βέβαια το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Οι Ελληνίδα του 2021 αξίζει να βραβευτεί για την θέληση και την στοχοπροσήλωσή της καθώς χρειάζεται κατά τεκμήριο περισσότερη και μεγαλύτερη προσπάθεια προκειμένου να αποδείξει τα αυτονόητα σε σχέση με το άλλο φύλο. Είναι μέλος της παγκόσμιας κοινότητας που αποδεσμεύει τα ταλέντα και τη γνώση της, κατακτά θέσεις στην εργασιακή ιεραρχία αλλα ταυτόχρονα καλείται να ανταπεξέλθει στους παραδοσιακούς ρόλους της μητέρας, της συζύγου και της νοικοκυράς. Ο συγκερασμός αυτών των ρόλων αξίζει κάθε έπαινο και βράβευση, πόσο μάλλον όταν η αυτοδιάθεση παραμένει ζητούμενο το 2021.

Σχετικά Άρθρα
shareyourstory-%ce%b7%cf%81%cf%8e-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bc%cf%80%ce%b10
#shareyourstory: Ηρώ Κουτσιούμπα
shareyourstory-%ce%bb%ce%b9%ce%bb%ce%ae-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Λιλή Πυράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%83%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Σαραντοπούλου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b1%cf%83%ce%bb%ce%ac%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Μαρία Χατζηασλάνη
shareyourstory-%ce%bb%ce%af%ce%b6%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%ac0
#shareyourstory: Λίζα Κορομηλά
shareyourstory-%ce%bd%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%84%ce%ad%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Νάγια Μπολτέτσου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του