Αρχική > #shareyourstory > #shareyourstory: Εριφίλη Γούναρη
shareyourstory-εριφίλη-γούναρη

#shareyourstory: Εριφίλη Γούναρη

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

Η Εριφίλη Γούναρη μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια…

Η εμπειρία μου με το social media marketing ξεκίνησε σε μικρή ηλικία, και όταν έφτασα στα 13-14, ήξερα ήδη πως ήταν κάτι που με ενδιέφερε και στο οποίο θα μπορούσα να εξελιχθώ.

Όταν ήμουν 17, μετακόμισα στην Σκωτία για τις προπτυχιακές μου σπουδές σε Digital Media and Information Studies + History of Art ως διπλό πτυχίο, το οποίο όμως δεν έχει σχέση με τον τομέα που ασχολούμαι τώρα επαγγελματικά. Ήξερα πως μου άρεσε πολύ το social media marketing, και έτσι πέρασα πολύ χρόνο ταυτόχρονα με το πανεπιστήμιο μαθαίνοντας όσα μπορούσα για την δουλειά, και κάνοντας internships σε μέρη όπως το European Parliament liaison office στην Αθήνα, το Uffizi Museum στην Φλωρεντία, και διάφορα άλλα στην Σκωτία. Το πιο ενδιαφέρον internship που έκανα στον χώρο ήταν αυτό το καλοκαίρι στο Ithaca Lab στην ομάδα του Στηβ Βρανάκη, που ήταν Chief Creative Officer της Ελλάδας, για να φτιάξουμε ένα social media strategy για την χώρα.

Τον Μάιο του 2020, ξεκίνησα την εταιρία μου με όνομα The Z Link. Πρόκειται για το πρώτο social media agency που διευθύνεται από την γενιά Gen Z, και που βοηθάει εταιρίες από όλο τον κόσμο να επικοινωνήσουν με την γενιά μας στα social media. Τον Οκτώβριο βρέθηκα στην λίστα Forbes 30 under 30 για την Ελλάδα, και από τότε συνεχίζω την δουλειά στο The Z Link ενώ τελειώνω και τις προπτυχιακές μου σπουδές. Τα σχέδιά μου είναι να συνεχίσω να δουλεύω στον χώρο των social media, ή σε corporate setting ή σε κάτι πιο κοντά στην επιχειρηματικότητα.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις;

Μια μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζω ακόμα σε ένα βαθμό, είναι το να τρέχω την εταιρία μου, να μιλάω σε καινούριους πελάτες, στην ομάδα μου, και να δουλεύω για τους πελάτες που έχουμε ήδη, ενώ είμαι ακόμα full-time φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο. Είναι σίγουρα το πιο απαιτητικό time management που έχει χρειαστεί να κάνω, και μαθαίνω συνέχεια πώς να χειρίζομαι καλύτερα την κατάσταση και τις ευθύνες μου. Αυτό που με έχει βοηθήσει περισσότερο είναι γενικά το να οργανώνω την δουλειά ανάλογα με προτεραιότητες και το να χρησιμοποιώ μια τεχνική που λέγεται time blocking, για να βάζω κάθε πράγμα που έχω να κάνω σε μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα στο ημερολόγιο. Είναι μια κατάσταση που πιστεύω ότι με εφοδιάζει με σημαντικές δεξιότητες για το μέλλον μου, αφού η οργάνωση και το time management είναι πάντα πράγματα που βοηθάει να τα εξελίσσει κανείς.

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο;

Πιστεύω πως η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία είναι όπου θέλει εκείνη να βρίσκεται. Δεν νομίζω πως κανείς μπορεί να ορίσει μια θέση για την γυναίκα στην κοινωνία μας γιατί έτσι συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τα εμπόδια και τους περιορισμούς που για χρόνια σταματούσαν τις γυναίκες από το να ακολουθούν τα όνειρά τους. Είμαι χαρούμενη και ευγνώμων που ζούμε σε μια σύγχρονη κοινωνία που ακούει και σέβεται τις γυναίκες περισσότερο, και που υπάρχουν τόσα πρότυπα γυναικών γύρω μας που ενθαρρύνουν τους ρόλους σε STEM και άλλους τομείς που μέχρι πρόσφατα ήταν κυρίως αρσενικοί. Αυτό εξελίσσεται αυτή τη στιγμή μέσα από πρωτοβουλίες και projects που έχουν σαν σκοπό να εμπνεύσουν, να παρακινήσουν και να στηρίξουν τις γυναίκες, και ελπίζω πως το μέλλον θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο. Είναι πολύ σημαντικό και ως γυναίκες να υποστηρίζουμε η μια την άλλη αντί να «ανταγωνιζόμαστε» στους τομείς και τις δουλειές μας, και να βοηθάμε τις γυναίκες γύρω μας όπως μπορούμε.

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA;

Η υποψηφιότητα μου στα βραβεία GIWA μου δείχνει, πρώτον, πως η προσπάθειά και η δουλειά μου στον τομέα μου και οι δυσκολίες που έχω αντιμετωπίσει πάντα καταλήγουν σε κάτι καλό. Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι γενικά πάντα τα εμπόδια μας μαθαίνουν κάτι, και ότι αν μαθαίνουμε συνειδητά από τις δυσκολίες μας, βελτιωνόμαστε και εξελισσόμαστε πάντα.

Πιο συγκεκριμένα όμως, θα ήθελα η υποψηφιότητα μου στο Young Star category των βραβείων GIWA να δείξει πως δεν υπάρχει ένας μόνο δρόμος για να φτάσεις εκεί που θέλεις σαν νέος άνθρωπος, και πως αυτό που σπουδάζεις, η εμπειρία σου, ή οι ευκαιρίες που έχεις, δεν σε καθορίζουν. Μπορείς πάντα να φτάσεις στο σημείο που θέλεις από πολλούς διαφορετικούς δρόμους, και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό που συχνά δεν μας μαθαίνουν στην Ελλάδα.

Σήμερα, οι μεταβιβάσιμες δεξιότητες που αποκτά κανείς από όποια εμπειρία και να έχει, και η πρόσβαση στο internet και σε όλα τα resources φτιαγμένα για γυναίκες και νέους γενικότερα που ξεκινάνε τα πρώτα βήματα της καριέρας τους, κάνουν πιο εύκολο από ποτέ το να εξερευνήσει κάποιος διαφορετικές επιλογές, να εξετάσει το ενδεχόμενο της επιχειρηματικότητας και των startups, και να ξεκινήσει κάτι δικό του.

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Σχετικά Άρθρα
shareyourstory-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Χριστίνα Αλεξανδροπούλου
shareyourstory-%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%ac%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%8e%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Ιλεάνα Κλοκώνη
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Άννα Καπαράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μισελίνα Λεμησίου
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%bf%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Άννα Πάολα Παπακωνσταντίνου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%cf%86%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b9%cf%89%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του