#shareyourstory: Ελένη Κωνσταντινίδου

shareyourstory-ελένη-κωνσταντινίδου

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

Η Ελένη Κωνσταντινίδου μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια… 

Είμαι απόφοιτος του  Οικονομικού Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακό στο Marketing  του Webster  University,της Γενεύης. Το 2013, μαζί με τη Σήλια Σιγαλού, αποφασίσαμε  να δραστηριοποιηθούμε ιδρύοντας την Callista. Από τότε μέχρι σήμερα, έχουμε χτίσει το brand με πολλή δουλειά, αφοσίωση, και συνεργασίες με ανθρώπους που εμπιστευόμαστε και αγαπάμε. Τα μελλοντικά μας σχέδια έχουν να κάνουν αποκλειστικά με την Callista , την εξέλιξη του brand και τo  όραμά μας να σταθεί επάξια δίπλα σε μεγάλους οίκους του εξωτερικού, δηλώνοντας δυναμικά τη δημιουργικότητα και την ορμή της ελληνικής μόδας. 

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις;

Κατ’ αρχάς να πω για άλλη μια φορά ,ότι η Callista ξεκίνησε στην καρδιά της ελληνικής κρίσης, στη χειρότερη συγκυρία που θα μπορούσε κανείς να λανσάρει ένα νέο brand, μία απόφαση που πάρθηκε συνειδητά. Εν συνεχεία ,καθώς ήμασταν δύο γυναίκες προερχόμενες  από χώρους άσχετους με τη μόδα, χωρίς εμπειρία, και σε μία φάση ζωής που δεν ευνοεί συνήθως νέα ξεκινήματα,μας αντιμετώπιζαν με καχυποψία και δυσπιστία ως προς τη διαρκεια,συνέχεια και εξέλιξη της επιχειρηματικής μας προσπάθειας.

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο; 

Πολλοί διαφορετικοί ρόλοι μέσα σε ένα και μόνο εικοσιτετράωρο, μεγάλες ευθύνες και αγωνίες, ευαισθητοποίηση και προσπάθεια, τόσο για τα κοινά, όσο και για την καριέρα και την ίδια μας τη ζωή… δυστυχώς για τις γυναίκες τίποτα δεν είναι δεδομένο, τίποτα δεν μας έχει δοθεί χωρίς προσπάθεια, αλλά με κάποιον τρόπο πάντα βρίσκουμε τις λύσεις και προχωράμε, συμπαρασύροντας στο καλό και τους συνεργάτες και τις οικογένειές μας, χωρίς καμία διάθεση ανταγωνισμού. Σιγά σιγά βλέπουμε γύρω μας ολοένα και περισσότερες γυναίκες σε θέσεις εξουσίας, κι αυτό μου δίνει μεγάλη χαρά. Σίγουρα έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας, κυρίως σε ό,τι αναφορά τις ανισότητες στο χώρο εργασίας, αλλά είναι στο χέρι μας να εκπαιδεύσουμε και να ενδυναμώσουμε τις νέες γενιές. Μόνο εάν μεγαλώσουμε εμείς τα κορίτσια μας και τα αγόρια μας με νέες αξίες θα μπορέσει να έρθει η αλλαγή. Από τότε που ιδρύθηκε η Callista , ένας από τους κύριους στόχους της εταιρείας ήταν να αξιοποιήσει στο έπακρο τη δυνατότητα να παρέχει σε όλους ίση πρόσβαση σε αξιοπρεπή εργασία. Δώσαμε ευκαιρίες απασχόλησης και τη δυνατότητα εκπαίδευσης σε γυναίκες από διαφορετικά υπόβαθρα, με την ευχή ολοένα και περισσότερες εταιρείες να σκύβουν με ευαισθησία πάνω στις ανάγκες και τις ικανότητές τους. Εάν δεν ξεκινήσουμε από εμάς τις ίδιες, δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε τίποτε από τους άλλους. 

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA;

Αυτή η υποψηφιότητα σημαινει   αναγνώριση και  καταξίωση αυτού που κατάφερε να είναι σήμερα  η Callista και της δυναμικής  που δείχνει για το μέλλον. Η συνεχής προσπάθεια για εξέλιξη,αγάπη για αυτό που κάνεις,είναι για εμένα η κινητήριος δύναμη και αυτό βασικά που «αναγνωρίζεται» με αυτήν την υποψηφιότητα.Κάτι που πιστεύω,ότι είναι κοινό για όλες τις υποψήφιες  σε όλες κατηγορίες ,αυτού του θεσμού.

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Σχετικά Άρθρα
%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%82-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%860
Αυτές είναι οι μεγάλες νικήτριες των φετινών βραβείων GIWA!
shareyourstory-%ce%b7%cf%81%cf%8e-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bc%cf%80%ce%b10
#shareyourstory: Ηρώ Κουτσιούμπα
shareyourstory-%ce%bb%ce%b9%ce%bb%ce%ae-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Λιλή Πυράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%83%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Σαραντοπούλου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b1%cf%83%ce%bb%ce%ac%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Μαρία Χατζηασλάνη
shareyourstory-%ce%bb%ce%af%ce%b6%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%ac0
#shareyourstory: Λίζα Κορομηλά

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του