Αρχική > #shareyourstory > #shareyourstory: Ελένη Καραμαλέγκου
shareyourstory-ελένη-καραμαλέγκου

#shareyourstory: Ελένη Καραμαλέγκου

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

Η Ελένη Καραμαλέγκου μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια…

Μετά από σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και το King’s College London στους τομείς της Eπικοινωνίας και του global management, ξεκίνησα να εργάζομαι στον τομέα των νέων τεχνολογιών και των social media.

Δούλεψα στην Παγκόσμια ομάδα των Social Media της LEGO για 6 χρόνια. Ήταν τεράστια πρόκληση, κυρίως ως προς τη δυνατότητα καινοτομίας σε όλες τις χώρες του κόσμου ταυτόχρονα! Σε αυτό το διάστημα λανσαρίστηκε το παιδικό κοινωνικό δίκτυο LEGO Life, όπου στήθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός για να εξασφαλιστεί ότι το δίκτυο είναι ασφαλές σε παγκόσμιο επίπεδο και αποφεύγονται οι κίνδυνοι που απειλούν τα παιδιά στο διαδίκτυο. O μηχανισμός περιελάμβανε επαφές με αστυνομικά τμήματα, διαχείριση περιεχομένου με τρόπο τέτοιο που να μην επιτρέπει παραβατικές συμπεριφορές, και συνεργασίες σε παγκόσμιο επίπεδο με ομάδες υποστήριξης παιδιών σε περίπτωση ανάγκης.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που μπορώ να αναφέρω, αλλά, σε γενικές γραμμές, η δυσκολία για τους επαγγελματίες του χώρου είναι ότι στον τομέα της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, είναι δύσκολο να διαμορφωθούν κανόνες, γιατί πολύ απλά ο ρυθμός της αλλαγής είναι πολύ γρήγορος και οι επικοινωνιακές πλατφόρμες πολλές και διαφορετικές. Γι’ αυτό και τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, δουλεύω απευθείας με τις διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, σε θέματα όπως είναι ο ρατσισμός στο διαδίκτυο, το bullying και τα θέματα κοινωνικής και θρησκευτικής ισότητας.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις;

Οι δυσκολίες όταν δουλεύεις σε ένα κλάδο με τόσο γρήγορες αλλαγές είναι πολλές. Πρέπει να είσαι πάντα σε ετοιμότητα, δεν υπάρχει πεπατημένη οδός και πάντα φτιάχνεις κάτι από την αρχή. Το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς μου ήταν και παραμένει το πως θα μπορέσω να οδηγήσω τον κλάδο μου σε αλλαγή όταν υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία που είναι εκτός του ελέγχου μου: από το bullying, στο ρατσισμό, το σεξισμό αλλά και τη διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Ωστόσο, η πιο μεγάλη δυσκολία για εμένα ήταν το πως θα συνδυάσω την επαγγελματική μου εξέλιξη με τη μητρότητα. Σαν γυναίκες, μεγαλώνουμε με αυτή την πολύ κομβική στιγμή της ζωής μας στο μυαλό μας: τη μητρότητα. Όμως, πολύ λίγος κόσμος μιλάει για το τι γίνεται μετά. Κατάφερα να συνδυάσω τους δύο αυτούς ρόλους στη ζωή μου λόγω της απεριόριστης στήριξης που είχα από το περιβάλλον μου, καθώς και από την αμέριστη κατανόηση του εργοδότη μου. Χάρη στην πρακτική και συναισθηματική βοήθεια που μου δόθηκε, μπόρεσα να αφοσιωθώ στο να υλοποιήσω τα προγράμματα αλλαγής που ήθελα. Εύχομαι στο μέλλον να μη λέμε «ήμουν τυχερή που είχα βοήθεια», αλλά να θεωρείται αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες και στήριξη.

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο;

Μεγάλωσα σε «σχεδόν μονογονεϊκή» οικογένεια (λέω σχεδόν, γιατί ζούσα με τη μαμά, τη γιαγιά και τον αδερφό μου). Ήταν πολύ ενδιαφέρον να μεγαλώνεις σε ένα σπίτι με τρεις διαφορετικές γενιές, ειδικά όταν το σπίτι διοικούταν από δύο γυναίκες με πολύ ισχυρές προσωπικότητες. Θεωρώ τον εαυτό μου πραγματικά πολύ τυχερό και είμαι ευγνώμων στη μητέρα μου, το πρότυπό μου, που μου έμαθε, και κυρίως μου έδειξε, πως δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορώ να πετύχω στη ζωή και την καριέρα μου, επειδή είμαι γυναίκα.

Ωστόσο, υπάρχουν κοινωνικές δομές που δυστυχώς αντιμετωπίζουν τις γυναίκες με διαφορετικό τρόπο. Είτε αυτό έχει να κάνει με τις οικονομικές απολαβές, την άδεια μητρότητας, τις θέσεις εργασίας που «προορίζονται» για γυναίκες και πολλά άλλα. Σαν κοινωνία, τείνουμε να βάζουμε ταμπέλες στους ανθρώπους: αν είσαι γυναίκα, θεωρείσαι καλή σε συγκεκριμένα πράγματα, ή αν είσαι άντρας θεωρείσαι καλός σε άλλα. Νομίζω όμως ότι απλά πρέπει να αφήσουμε τους ανθρώπους να είναι αυτό που θέλουν να είναι και να μην τους κατηγοριοποιούμε με βάση το φύλο, τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, τη θρησκεία τους ή οτιδήποτε άλλο. Συγκεκριμένα για τις γυναίκες αυτό σημαίνει, περισσότερη πρόσβαση σε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας, περισσότερη στήριξη ώστε να μπορούν να διατηρήσουν την καριέρα τους μετά την απόκτηση παιδιών, μισθολογική ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών και πολλά άλλα που θα βοηθήσουν τις γυναίκες να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους και το επιχειρηματικό τους ταλέντο.

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA;

Καταρχήν θέλω να συγχαρώ όλη την ομάδα των Greek International Women Awards για την εξαιρετική πρωτοβουλία. Είμαι προσωπικά πολύ χαρούμενη που έχω συμπεριληφθεί στη λίστα των τελικών υποψηφίων, κυρίως γιατί έχω πολύ καλή παρέα: έχοντας διαβάσει τα βιογραφικά των συνυποψηφίων μου, είμαι περήφανη για τη γυναικεία πρωτοβουλία, επιχειρηματικότητα, το όραμα και τα επιτεύγματα όλων.

Ελπίζω ο θεσμός αυτός να αποτελέσει δείγμα του τι μπορούν να κάνουν οι γυναίκες, όχι γιατί είμαστε καλύτερες από τους άντρες αλλά γιατί είμαστε εξίσου καλές. Θέλω να δω περισσότερες γυναίκες σε διοικητικά συμβούλια, σε υψηλόβαθμες θέσεις, μεγαλύτερη ευελιξία σε γονεϊκές άδειες, ίσες απολαβές. Θέλω να μπορούν οι γυναίκες να κάνουν αυτό που τις κάνει ευτυχισμένες, χωρίς να νιώθουν πως οι επιλογές είμαι περιορισμένες.

Και όπου λέω «γυναίκες»… αλλάξτε το με οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα, που μπορεί να είναι σήμερα είτε στο περιθώριο είτε να έχει λιγότερες επιλογές…. απλά τώρα μιλάμε για τις γυναίκες.

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Σχετικά Άρθρα
shareyourstory-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Χριστίνα Αλεξανδροπούλου
shareyourstory-%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%ac%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%8e%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Ιλεάνα Κλοκώνη
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Άννα Καπαράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μισελίνα Λεμησίου
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%bf%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Άννα Πάολα Παπακωνσταντίνου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%cf%86%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b9%cf%89%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του