Αρχική > #shareyourstory > #shareyourstory: Έλενα Γκίκα -Πετρουλάκη
shareyourstory-έλενα-γκίκα-πετρουλάκη

#shareyourstory: Έλενα Γκίκα -Πετρουλάκη

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

Η Έλενα Γκίκα -Πετρουλάκη μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια…

Έχω δύο μεγάλες αγάπες. Τους ανθρώπους και τη φιλοξενία. Στην διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας είχα την τύχη να μπορέσω να τις συνδυάσω, εργαζόμενη ως Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε κορυφαία ξενοδοχεία της χώρας. Τα τελευταία 25 χρόνια, έχω εργαστεί σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, όπως στην Ελούντα της Κρήτης, στο Ναύπλιο, το Λαγονήσι και το Λουτράκι. Από το 2009 είμαι επικεφαλής της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού στην Costa Navarino, με έδρα την Μεσσηνία. Παράλληλα έχω ασχοληθεί εκτεταμένα με την τουριστική εκπαίδευση, συνεργαζόμενη με ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς όπως οι σχολές Le Monde και ΔΕΛΤΑ 360, αλλά και μέσα από εθελοντικές δράσεις όπως το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας. Από το 2018, συγγράφω, έχοντας ήδη εκδώσει τέσσερα ολοκληρωμένα έργα. Το όραμά μου είναι να πρωτοστατώ στην διαμόρφωση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο οι άνθρωποι μπορούν να συνεργάζονται αρμονικά, να αναπτύσσονται και να πραγματώνουν τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις δυνατότητές τους. Η ενδυνάμωση, η επαρκής εκπαίδευση και η ανάπτυξη των ανθρώπων που απασχολούνται στον τουρισμό, τους μετατρέπει στους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας, δίνοντας τους την δυνατότητα να προβάλουν την ελληνική φιλοξενία και κουλτούρα στα πέρατα του κόσμου. Πιστεύω βαθιά στα οφέλη της υγιούς ανάπτυξης της τουριστικής βιομηχανίας, όχι μόνο ως προς την οικονομία αλλά και ως προς την κοινωνία και τον πολιτισμό, και συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις προς αυτήν την κατεύθυνση, μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις αλλά κυρίως την αγάπη μου για τον κλάδο.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις;

Κάθε διαδρομή έχει δυσκολίες και κάθε μέρα αποτελεί μια νέα ευκαιρία για να γίνουμε καλύτεροι. Για να αποκτήσουμε νέες γνώσεις και ικανότητες που θα μας βοηθήσουν να υπερβούμε τα εμπόδια και να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις. Δεν μπορώ να θυμηθώ μια συγκεκριμένη κατάσταση που θα την χαρακτήριζα ως την πιο δύσκολη στη διαχείρισή της. Μπορώ να θυμηθώ πολλές, που απαιτούσαν ακριβώς αυτό. Το να μάθω κάτι καινούριο, το να βρω ένα νέο τρόπο δράσης, το να σκεφτώ διαφορετικά. Δύσκολα είναι μόνο τα άγνωστα και στο βαθμό που μπορούμε να αντικρίζουμε το άγνωστο ως ευκαιρία προσωπικής εξέλιξης, οι δυσκολίες γίνονται πιο διαχειρίσιμες, ακόμα και καλοδεχούμενες. Αρκεί να ξεπερνάμε την αναστάτωση που προκαλεί η διαπίστωση πως δεν τα ξέρουμε όλα και πως δεν είμαστε τέλειοι, ώστε να περνάμε στη δεύτερη πολύ πιο δημιουργική φάση, του τι πρέπει να αλλάξω. Τι καινούριες δεξιότητες και γνώσεις μου χρειάζονται για να πετύχω τους στόχους μου ή για να τα καταφέρω καλύτερα. Κάθε φορά που μια νέα πρόκληση μου προκαλεί άγχος ή αβεβαιότητα, εστιάζω την προσοχή μου στο τι πρέπει να κάνω, στο ποια πρέπει να είμαι, για να ανταπεξέλθω με επιτυχία. Όταν αυτό μου γίνει ξεκάθαρο, απλά αναλαμβάνω δράση και όλα παίρνουν το δρόμο τους.

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο;

Οι γυναίκες όλο και περισσότερο διευρύνουν το πεδίο δράσης και ευθύνης τους. Παρά τις δυσκολίες, τις παγιωμένες αντιλήψεις και τα πρακτικά εμπόδια που υπάρχουν, η πλήρης ενσωμάτωση της γυναίκας στο κοινωνικό γίγνεσθαι από θέσεις διευρυμένης ευθύνης, είναι ευτυχώς μονόδρομος. Εξακολουθούμε να έχουμε μεγάλη απόσταση να διανύσουμε, μέχρι να είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για απόλυτη και ουσιαστική ισότητα και ισοτιμία. Είμαι πεπεισμένη είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για πλήρη και ουσιαστική ισότητα και ισοτιμία. Ωστόσο πιστεύω πως αυτή η διαδικασία έχει τεθεί εκ των πραγμάτων σε κίνηση και δεν μπορεί να ανακοπεί. Σίγουρα, ακόμα μία γενιά γυναικών θα βιώσει τις προκλήσεις των υπερφορτωμένων πολλαπλών ρόλων της συζύγου, μητέρας, εργαζόμενης, με κόστος είτε στην επαγγελματική τους εξέλιξη ή στην προσωπική τους ζωή. Σίγουρα οι γυναίκες θα συνεχίσουν για καιρό να βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα καριέρα ή οικογένεια. Η γυναικεία παρουσία όμως τόσο στο χώρο των επιχειρήσεων όσο και στο χώρο της δημόσιας διοίκησης, της τέχνης, του πολιτισμού, αποδεικνύει όλο και περισσότερο την αναγκαιότητα και την βαρύτητα της προσφοράς της. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, η θέση της γυναίκας είναι προδιαγεγραμμένο αλλά και απαραίτητο να εξελιχθεί. Μένει τόσο σε πρωτοβουλίες της Πολιτείας όσο και σε μια σταθερή και συνεπή στάση εκ μέρους ανδρών και γυναικών σε θέσεις αυξημένης ευθύνης και επιρροής, το να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί αυτή η εξέλιξη.

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA;

Η υποψηφιότητα μου στα βραβεία GIWA αποτελεί τεράστια τιμή για μένα. Ταυτόχρονα συνιστά μια σημαντική ευκαιρία να απευθυνθώ σε περισσότερες γυναίκες αλλά και με επιφορτίζει με την ευθύνη να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων και να αποτελέσω ένα καλό παράδειγμα και μια πηγή έμπνευσης. Οι γυναίκες μπορούμε να μάθουμε η μία από την άλλη. Μπορούμε να μοιραστούμε λύσεις, καλές πρακτικές και πολύτιμες εμπειρίες. Μπορούμε να στηρίξουμε η μία την άλλη και να άρουμε εμπόδια που εμφανίζει στη διαδρομή μας το φύλο μας. Επειδή λίγο πολύ, βιώνουμε τις ίδιες καταστάσεις και αντιμετωπίζουμε τις ίδιες προκλήσεις, μπορούμε να κατανοήσουμε σε βάθος η μία την άλλη και να λειτουργήσουμε υποστηρικτικά και αλληλέγγυα. Η υποψηφιότητά μου, με δεσμεύει ακόμα περισσότερο στο να προσπαθήσω προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Σχετικά Άρθρα
shareyourstory-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Χριστίνα Αλεξανδροπούλου
shareyourstory-%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%ac%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%8e%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Ιλεάνα Κλοκώνη
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Άννα Καπαράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μισελίνα Λεμησίου
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%bf%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Άννα Πάολα Παπακωνσταντίνου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%cf%86%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b9%cf%89%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του