Αρχική > #shareyourstory > #shareyourstory: Έλενα Αβαταγγέλου
shareyourstory-έλενα-αβαταγγέλου

#shareyourstory: Έλενα Αβαταγγέλου

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

Η Έλενα Αβαταγγέλου μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια…

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ξεκίνησα την καριέρα μου σε εταιρεία πληροφορικής ως συντονίστρια έργων μεγάλης κλίμακας σε Ευρωπαϊκά Συγχρηματοδοτούμενα Προγράμματα. Στη συγκεκριμένη εταιρεία παρέμεινα για 18 χρόνια και εξελίχθηκα τόσο σε εμπειρία όσο και σε αρμοδιότητες, ταξίδεψα και συναναστράφηκα αξιόλογους ανθρώπους από διάφορους τομείς. Τα τελευταία χρόνια εκπαιδεύτηκα στο Λονδίνο στη μεθοδολογία Design Thinking και εργάστηκα στην ίδια εταιρεία ως εκπαιδεύτρια και facilitator σε Design Thinking workshops. Το 2018 ιδρύσαμε με το σύζυγό μου το GivingStreets, και από το 2019 αποφάσισα να αφοσιωθώ σε αυτό full-time παράλληλα με την οργάνωση Design Thinking workshops.

Το GivingStreets (www.givingstreets.com) είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει την πραγματοποίηση δωρεών σε άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη (άστεγους, άπορες οικογένειες, κλπ.) καθώς και σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, χωρίς τη χρήση μετρητών. Στόχος μας είναι να επιτρέψουμε στους ανθρώπους που πλήττονται από την ολοένα μικρότερη χρήση μετρητών να ζουν με αξιοπρέπεια ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας, και να συμβάλουμε στην επιβίωση των οργανισμών που συνδράμουν ανθρώπους σε ανάγκη με το να τους παρέχουμε ένα εναλλακτικό κανάλι είσπραξης δωρεών, εύκολα, άμεσα και κυρίως ανέπαφα.

Το GivingStreets έχει κερδίσει την πρώτη θέση στους διαγωνισμούς Chivas Venture (2019) και AlphaBank FinQuest (2019) και συμμετείχε στο VISA Innovation Programme (2020). Σύντομα θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά. Τα μελλοντικά μου σχέδια επικεντρώνονται στην ανάπτυξη και επιτυχία του GivingStreets αρχικά στην Ελλάδα και στη συνέχεια σε παγκόσμια κλίμακα.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις;

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισα στην επαγγελματική μου πορεία είναι ο συνδυασμός καριέρας – μητρότητας. Ήθελα ανέκαθεν όχι μόνο να εργάζομαι, αλλά και να εξελίσσομαι στην καριέρα μου. Παράλληλα είχα πάντα το όνειρο να αποκτήσω οικογένεια. Δυστυχώς στην πράξη είναι πολύ δύσκολο για μια γυναίκα να έχει ταυτόχρονα και τα δύο χωρίς να γίνουν υποχωρήσεις σε έναν από τους δύο τομείς. Για μια εργαζόμενη μητέρα οι τύψεις είναι καθημερινό φαινόμενο, τύψεις ότι δεν είσαι αρκετά καλή μητέρα για να είσαι αποδοτική στη δουλειά, αλλά και τύψεις ότι αφήνεις επαγγελματικές ευκαιρίες προκειμένου να έχεις χρόνο με τα παιδιά. Είναι ένας φαύλος κύκλος που δύσκολα σπάει.

Η απόφαση να ξεκινήσω τη δική μου εταιρεία μου έδωσε τη δυνατότητα να διαχειρίζομαι το χρόνο μου με πλήρη ελευθερία, με αποτέλεσμα να αφοσιώνομαι εκεί που κρίνω εγώ απαραίτητο κάθε φορά. Η εναλλαγή ρόλων επιχειρηματία – μητέρας είναι συνεχής μέσα στην ημέρα, και οι ώρες που εργάζομαι σίγουρα είναι περισσότερες από πριν. Το γεγονός όμως ότι μπορώ να αποφασίζω τι ρόλο θέλω να παίζω ανά πάσα στιγμή, έφερε ηρεμία σε εμένα, αίσθημα ασφάλειας στα παιδιά και ισορροπία στο σπίτι, με εμφανή αποτελέσματα τόσο στην οικογενειακή ζωή όσο και στην καριέρα μου. Αν έπρεπε να δώσω τη λύση με μία λέξη, θα έλεγα ότι οι γυναίκες χρειάζονται ευελιξία στο χώρο και το ωράριο εργασίας προκειμένου να μπορούν να ανθίσουν ως εργαζόμενες αλλά και ως μητέρες.

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο;

Η θέση της γυναίκας στην (δυτική) κοινωνία μας βελτιώνεται μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότερο. Καθημερινά βιώνουμε γεγονότα όπου γυναίκες σπάνε κατεστημένα και αποκτούν θέσεις ισχύος και επιρροής σε όλους τους τομείς, από την επιστήμη και την τεχνολογία, στην τέχνη και την πολιτική, με αποκορύφωμα την εκλογή της Καμάλα Χάρις στη θέση της Αντιπροέδρου των ΗΠΑ. Οι γυναίκες αποκτούν δύναμη και φωνή, παρ’ όλα αυτά ακόμα μας φαίνεται ιδιαίτερο όταν συναντάμε μια γυναίκα επιχειρηματία ή διευθύντρια σε πολύ υψηλή θέση, ενώ θα έπρεπε να είναι κάτι το συνηθισμένο.

Προκειμένου να εξελιχθεί περισσότερο η θέση της γυναίκας, θα πρέπει να καταστούν δεδομένα θέματα όπως ισότιμη μεταχείριση στον εργασιακό τομέα, ισότιμη αμοιβή, ασφάλεια και αξιοπρέπεια στον εργασιακό χώρο, ευελιξία κατά τη μητρότητα. Οι γυναίκες παραδοσιακά είναι εκείνες που κάνουν πίσω στην επαγγελματική τους εξέλιξη αλλά και στις προσωπικές τους ανάγκες για να δώσουν προτεραιότητα στην οικογένεια. Η σύγχρονη κοινωνία θα πρέπει να φροντίσει έτσι ώστε να στηθούν δομές στήριξης των γυναικών που θα τους επιτρέπουν να εξελιχθούν σύμφωνα με τα όνειρα και τις επιθυμίες τους χωρίς να χρειάζεται να συμβιβαστούν σε κάποιο τομέα.

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA;

Η υποψηφιότητά μου στα βραβεία GIWA αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα προσωπικά, αλλά και σημαντική διάκριση για το GivingStreets, καθώς είμαι υποψήφια στην κατηγορία social responsibility. Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα προκειμένου να κάνω γνωστή την ιδέα μας και την προσπάθειά μας, να ρίξω φως στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάνθρωποί μας λόγω του non-inclusive τρόπου ζωής μας, και να συγκεντρώσω όσο το δυνατόν περισσότερους «οπαδούς» της εφαρμογής που προτείνουμε για την πραγματοποίηση δωρεών χωρίς τη χρήση μετρητών. Μια μικρή δωρεά ανά τακτά διαστήματα μπορεί να αλλάξει τη ζωή κάποιων ανθρώπων, να τους βοηθήσει να ξεφύγουν από δύσκολες συνθήκες και να ζήσουν ξανά με αξιοπρέπεια. Το όραμά μας είναι να εξελίξουμε το GivingStreets σε έναν μηχανισμό που θα επιτρέπει στους ανθρώπους που βρίσκονται αποκλεισμένοι από την κοινωνία να καταφέρουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Παράλληλα, θέλω να θέσω ένα παράδειγμα προς όλες τις γυναίκες, να μη φοβούνται να ρισκάρουν, να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και να τολμήσουν να αλλάξουν όσα τους ενοχλούν στην προσωπική τους ζωή ή στην κοινωνία μας. Είτε πρόκειται για νέες κοπέλες, είτε για έμπειρες εργαζόμενες, είτε για μητέρες, ποτέ δεν είναι αργά να επενδύσουν στον εαυτό τους και να αξιοποιήσουν την εμπειρία και τις γνώσεις τους προκειμένου να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και να διαμορφώσουν τη ζωή τους όπως την ονειρεύονται. Αρκεί να πιστεύουν στον εαυτό τους και το στόχο τους, και να τολμήσουν να κάνουν το πρώτο βήμα. Όπως μου αρέσει να λέω, «μη ρωτάς τον εαυτό σου εάν μπορείς να τα καταφέρεις, ρώτα πόσο πολύ το θέλεις».

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Σχετικά Άρθρα
shareyourstory-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Χριστίνα Αλεξανδροπούλου
shareyourstory-%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%ac%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%8e%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Ιλεάνα Κλοκώνη
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Άννα Καπαράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μισελίνα Λεμησίου
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%bf%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Άννα Πάολα Παπακωνσταντίνου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%cf%86%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b9%cf%89%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του