#shareyourstory: Ειρήνη Νοτιά

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

Η Ειρήνη Νοτιά μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια…

Μεγάλωσα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης από Έλληνες γονείς, μετανάστες, που μου με μεγάλωσαν με τις ηθικές εργασιακές αξίες της εποχής τους. Ο πατέρας μου ήταν τεχνίτης και η μητέρα μου νοικοκυρά, που κέρδιζαν μαζί τα προς το ζην και με δίδαξαν να είμαι ανεξάρτητη έχοντας βαθιές παραδοσιακές οικογενειακές αξίες. Μου έμαθαν: «ό,τι κάνεις στη ζωή, κάνε το καλά». Τα πρότυπα μου ήταν ο πατέρας μου, ο Κώστας, ένας υποδηματοποιός, που είχε επίσης μετοχές στα πλοία του αδελφού του, και η μητέρα μου, η Ευδοκία, που ακολούθησε τον άντρα της στην Αμερική μαζί μου, ένα μωρό στην αγκαλιά της, χωρίς να γνωρίζει πού θα πάει. Ήταν μια αυτοδίδακτη μοδίστρα που έραβε τα φορέματά της με τελειότητα. Ο πατέρας μου έκανε παπούτσια τόσο καλά, που όταν έκλεισε το κατάστημά του, 76 ετών, οι πελάτες σοκαρίστηκαν και είπαν ποιος θα επισκευάζει τα παπούτσια μας – τα έκανε να φαίνονται ολοκαίνουργια! Έτσι, μπορεί κανείς να πει ότι είμαι ένα αντίγραφο των φιλοδοξιών τους και η συνέχεια των ονείρων τους για μια καλύτερη ζωή. Επίσης, θέλω να κάνω καλύτερη τη ζωή μου και τη ζωή των δικών μου ανθρώπων.

Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να μπορέσω να βοηθήσω νέους ανθρώπους να βρουν τη σωστή διαδρομή της ζωής τους και να απολαμβάνω όλα τα καλά που μου προσφέρει η εργασία μου.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις;

Η μεγαλύτερη δυσκολία στην καριέρα μου, ήταν να διαχειριστώ ένα ατύχημα που συνέβη στην αείμνηστη μητέρα μου ενώ οργάνωνα και ανέπτυσσα τις εταιρείες μου.

Η επιχείρησή μου δραστηριοποιείται στη Ναυτιλία που είναι από μόνη της απαιτητική.

Η μητέρα μου έπασχε από διαβήτη τύπου 2, με τύφλωση και στα δύο μάτια και στην αρχή της αγγειακής άνοιας. Σε ηλικία 87 ετών, έπεσε από ατύχημα και έσπασε το γοφό της. Παρόλο που η χειρουργική επέμβαση πέτυχε και άρχισε να περπατά ξανά μετά από 2 μήνες, επηρεάστηκαν άλλα όργανα και κάθε μήνα υπήρχε μια έκτακτη ανάγκη νοσηλείας που έπρεπε να διαχειριστώ μόνη μου και φυσικά δεν έφυγα ποτέ από το πλευρό της. Εκείνη την εποχή δύο υπάλληλοί μου, πωλητές, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την εταιρεία για να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους.

Ήταν ένα δυνατό χτύπημα. Οι πωλήσεις της επιχείρησής μου στηριζόταν στους 2 νέους και έτσι αναγκάστηκα να κάνω την υπέρβαση για να στηρίξω και τα δύο, την μητέρα μου και την επιχείρηση μου. Έπρεπε να βρω νέους πωλητές. Ήξερα ότι ήμουν ικανή και επίσης βασίστηκα στην πίστη μου. Άφησα το Θεό να το αναλάβει και να κάνει ό,τι καλύτερο για μένα. Δεν προσευχήθηκα. Μόνο πίστευα. Αλλά δεν ήμουν και απαθής. Στάθηκα στα πόδια μου και έκανα ό,τι έπρεπε να κάνω για να δώσω στην επιχείρηση μου και στη μητέρα μου αυτό που χρειάζονταν. Έγινα μια μηχανή. Χαμογελάω τώρα που συνειδητοποιώ πόσο δυνατή έγινα προκειμένου να δώσω στη μητέρα μου την ποιοτική ζωή που της άξιζε τους τελευταίους 14 μήνες της ζωής της. Χρειάστηκαν 14 μήνες για να την βοηθήσω μέχρι να φύγει και άλλοι 14 μήνες για να μπορέσω να επαναφέρω την επιχείρηση μου εκεί που ήταν.

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο;

Οι θέσεις των γυναικών πρέπει να είναι ηγετικές. Πολλές είναι ήδη ηγέτες. Όχι λόγω της μοντέρνας προώθησης της ισότητας των φύλων, αλλά εκ φύσεως. Οι γυναίκες είναι οι ηγέτες και οι ήρωες της καθημερινότητας, γεγονός που έχει αποδειχθεί ακόμη και σε εποχές κρίσης .

Η σύγχρονη γυναίκα μπορεί να μεγαλώσει τα παιδιά μόνη της και ταυτόχρονα να δημιουργεί και να διαχειρίζεται ένα κατάστημα, να διευθύνει μια επιχείρηση ή να ηγείται ενός έθνους. Ακόμα μπορεί να προσφέρει με επιτυχία πολλά, με τις εκ φύσεως ηγετικές της ικανότητες, αφανώς, δίπλα στον πατέρα της, στον σύζυγο ή το γιο της. Είναι επίσης ένας αξιόλογος καταναλωτής που επηρεάζει οικονομία.

Οι γυναίκες πρέπει να πιστεύουν στον εαυτό τους, στις ικανότητές τους και να βάζουν πάντα υψηλούς στόχους ώστε να καλύπτουν τις οποιεσδήποτε ανάγκες για μια καλύτερη και πιο ευτυχισμένη ζωή για τον εαυτό τους και για όλους.

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA;

Στην αρχή, δεν ήθελα να συμμετέχω επειδή δεν μου αρέσουν οι διαγωνισμοί και δεν πιστεύω ότι πρέπει να βραβευόμαστε επειδή κάνουμε το σωστό. Ωστόσο, βλέπω την αξία της επιβράβευσης ως μέσο για να παρακινηθούν περισσότεροι άνθρωποι να κάνουν αυτό που μπορούν καλύτερα. Δεν πιστεύω ότι ο ένας είναι καλύτερος από το άλλο. Πιστεύω ότι ορισμένοι από εμάς γνωρίζουμε τι είναι σωστό και μπορούμε να είμαστε παραδείγματα ζώντας σωστά. Η κοινωνία μας έχει μπερδευτεί λίγο. Πρέπει να είμαστε καλά παραδείγματα κάνοντας αυτά που πρέπει για την πρόοδο και την ευτυχία της κοινωνίας. Όταν βλέπω ένα σκουπίδι στο πάτωμα, το παίρνω. Όταν βλέπω ένα χάος σε ένα γραφείο, το οργανώνω – κι ας είμαι το αφεντικό. Όταν ξέρω ότι ένας νέος μπορεί να έχει μια καλύτερη ζωή και μπορώ να τον βοηθήσω με τις γνωριμίες μου και με εκπαίδευση, το κάνω. Έτσι, αποδέχομαι και συμφωνώ με το GIWA, ως φορέα, που αναγνωρίζει τη δουλειά μας και θέλω να το δουν και άλλοι, με την ελπίδα να κάνουν το ίδιο ή ακόμη και κάτι καλύτερο. Είναι ένας αξιόλογος φορέας.

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Σχετικά Άρθρα
Greek International Women Awards: Οι Ελληνίδες που βραβεύτηκαν για τα διεθνή επιτεύγματά τους
Greek International Women Awards: Οι Ελληνίδες που βραβεύτηκαν για τα διεθνή επιτεύγματά τους
GIWA
3rd Greek International Women Awards (GIWA): Για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα τα διεθνή βραβεία
GIWA Αwards: Η Πέννυ Κονιτσιώτη Ρίζου μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr
GIWA Αwards: Η Πέννυ Κονιτσιώτη Ρίζου μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr
GIWA Αwards: Η Πάμελα Σταθάκη μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr
GIWA Αwards: Η Πάμελα Σταθάκη μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr
GIWA Αwards: Η Όλγα Παναγιωτοπούλου μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr
GIWA Αwards: Η Όλγα Παναγιωτοπούλου μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr
GIWA Αwards: Η Αναστασία Σαραντίδου μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr
GIWA Αwards: Η Αναστασία Σαραντίδου μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του