Αρχική > #shareyourstory > #shareyourstory: Αποστολία Ματράκη
shareyourstory-αποστολία-ματράκη

#shareyourstory: Αποστολία Ματράκη

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

Η Αποστολία Ματράκη μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια.

Άρχισα να δουλεύω το 2012 στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Μια ιδιαίτερη περίοδο σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς η οικονομία παρουσίαζε σημάδια ανάκαμψης από το Credit crunch τoυ 2008. Αρχίζοντας από analyst κατάφερα σε μικρό χρονικό διάστημα να ανελιχθώ σε Senior Vice President δουλεύοντας σε πολλά διαφορετικά Projects και κομμάτια του ρίσκου (market , credit, enterprise) και έχοντας ζήσει και εργαστεί σε αρκετές χώρες σε 2 διαφορετικές ηπείρους ( Ασία και Ευρώπη). Σταθμός ορόσημο για την επαγγελματική μου πορεία υπήρξε το διάστημα που δούλεψα στην Ισπανία ( λόγω έργων προετοιμασίας για το Brexit). Ήταν μια εμπειρία που με δίδαξε πολλά και με οδήγησε στο επόμενο επίπεδο τόσο επαγγελματικά όσο και σαν άνθρωπο, καθώς ήμουν μέρος μια μικρής ομάδας που κατάφερε να χτίσει ένα σημαντικό γραφείο/χαρτοφυλάκιο κυριολεκτικά από το μηδέν. Στόχος μου είναι να μπορέσω να συνεχίσω να εξελίσσομαι ώστε να καταφέρω σε 10 -15 περίπου χρόνια να γίνω CRO, ένας δύσκολος στόχος που ευελπιστώ με υπομονή και σκληρή δουλειά να καταφέρω.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις;

Ίσως η μεγαλύτερη δυσκολία αλλά ταυτόχρονα και το καλύτερο σχολείο για μένα ήταν το χρονικό διάστημα που πέρασα στη Μαδρίτη όπου βρέθηκα σε μια χώρα όπου δε μιλούσα τη γλώσσα ούτε είχα κάποιο φιλικό κύκλο. Λόγω των λόγων που προανέφερα ακόμα και η καθημερινότητα γινόταν πιο δύσκολη. Ταυτόχρονα με την αλλαγή τοποθεσίας σε ένα νέο περιβάλλον ανέλαβα σε σχετικά νεαρή ηλικία έναν ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο και βρέθηκα σε μια θέση όπου έπρεπε πολύ γρήγορα να καταφέρω συγκεκριμένους στόχους και να χτίσω πράγματα από το μηδέν . Ήταν η περίοδος 2019 – 2020 όπου τα νέα / σχέδια με το Brexit άλλαζαν με το δευτερόλεπτο και όλα τα πλάνα έπρεπε να αναπροσαρμόζονται αντίστοιχα. Τόσο εγώ όσο και η υπόλοιπη ομάδα μετά από πολλούς μήνες επίπονης και αδιάλειπτης εργασίας καταφέραμε τους στόχους μας γιατί πιστέψαμε εξαρχής σε αυτούς και είδαμε από πολύ νωρίς τη «μεγάλη εικόνα». Η εμπιστοσύνη στην ομάδα και τον ευατό μου , όπως και η δύναμη που άντλησα από τη στήριξη της οικογένειας και των φίλων μου με βοήθησε να τα καταφέρω. Αν είχα αφήσει το φόβο μου να με καταλάβει και το να σκέφτομαι αν μπορώ ή όχι να τα καταφέρω, η αποτυχία θα ήταν μονόδρομος.

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο;

Θεωρώ πως σίγουρα η θέση της γυναίκας έχει αλλάξει / βελτιωθεί αρκετά σε σχέση με παλιότερα. Οι γυναίκες είναι πιο αυτόνομες και δυναμικές και πλέον καταφέρνουν να συνδυάζουν με επιτυχία πολλούς διαφορετικούς ρόλους μαζί ( νοικοκυρά, φίλη, επαγγελματίας, μητέρα , σύζυγος κτλπ). Σίγουρα όμως η θέση της γυναίκας μπορεί να εξελιχθεί περισσότερο με βάση κάποιες προϋποθέσεις όπως για παράδειγμα να συνεχίσουμε όλοι να εξαλείφουμε στερεότυπα παλαιότερων εποχών όπου το άτομο κρινόταν με το φύλο και όχι τις δυνατότητες μας. Επίσης με το να πιστέψουμε περισσότερο στον εαυτό μας και να μην αφήνουμε τους φόβους μας να μας κατακλύζουν μπορούμε να καταφέρουμε θαύματα όλες μας. Δεν πρέπει να αφήνουμε κανένα να μας κάνει να αισθανόμαστε λιγότερο άξιες και να αμφισβητούμε τον ευατό μας. Το κάθε φύλο έχει τις δικές του ομορφιές και ιδιαιτερότητες. Ας τις αγκαλιάσουμε λοιπόν. Ας μην ξεχνάμε επίσης πως υποστηρίζοντας η μια την άλλη και αναγνωρίζοντας έτσι την αξία μας, δεν πάμε μπροστά μόνο σαν άτομα αλλά ως σύνολο και θεωρώ πως ο θεσμός του GIWA βοηθάει καταλυτικά σε αυτό.

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA;

Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα να συγκαταλέγομαι στην κατηγορία του Finance ανάμεσα σε πέντε άλλες πολύ αξιόλογες γυναίκες που έχουν επιτελέσει ένα αξιοσέβαστο επαγγελματικό έργο στο κομμάτι του Finance. Χαίρομαι ιδιαίτερα που μέσα από την υποψηφιότητα μου δίνεται η ευκαιρία να μοιραστώ τη δική μου ιστορία μαζί με όλους εσάς και ίσως να καταφέρω έτσι με αυτό τον τρόπο να εμπνεύσω αξιόλογες κοπέλες ανά τον κόσμο να βρουν το θάρρος να έρθουν και αυτές μπροστά και να πουν τη δική τους ιστορία. Θα ήθελα επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οργανωτική επιτροπή του GIWA για τη σύλληψη της ιδέας και την εκτέλεση της. Το να αναγνωρίζονται, να επιβραβεύονται και να ενδυναμώνονται γυναίκες όπως γίνεται μέσα από αυτό το θεσμό είναι κάτι που βοηθάει σημαντικά στην καλυτέρευση της θέσης της γυναίκας στην κοινωνική σκακιέρα. Νιώθω ήδη νικήτρια όπως θεωρώ πως πρέπει να νιώθουμε όλες οι υποψήφιες μέσα από αυτό το υπέροχο ταξίδι που λέγεται GIWA.

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Σχετικά Άρθρα
shareyourstory-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Χριστίνα Αλεξανδροπούλου
shareyourstory-%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%ac%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%8e%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Ιλεάνα Κλοκώνη
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Άννα Καπαράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μισελίνα Λεμησίου
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%bf%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Άννα Πάολα Παπακωνσταντίνου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%cf%86%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b9%cf%89%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του