#shareyourstory: Άννα Πάολα Παπακωνσταντίνου

shareyourstory-άννα-πάολα-παπακωνσταντίνου

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

Η Άννα Πάολα Παπακωνσταντίνου μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια…

Γεννήθηκα στην Αμερική απο Έλληνα πατέρα και Μεξικανοαμερικανίδα μητέρα. Σπούδασα Ψυχολογία και αργότερα Fashion Design στο Instituto Marangoni του Μιλάνο όπου και ξεκίνησα την καριέρα μου στην βιομηχανία της μόδας δουλεύοντας στο ατελιέ του Alexander McQueen και στη συνέχεια του Hussein Chalayan. Ένα σύντομο πέρασμα αλλά ικανό να με βοηθήσει να συνειδητοποιήσω πόσο πολύ θα ήθελα να σχεδιάζω για ένα δικό μου brand και να στήσω τη δική μου επιχείρηση. Το 2010 ξεκίνησα την εταιρεία μου στο Λονδίνο και ένα χρόνο μετά παρουσίασα την πρώτη συλλογή Paolita με μαγιό και beachwear. Φέτος, μετά από 10 χρόνια οργανικής ανάπτυξης, δημιούργησα την πρώτη “ready-to-wear” συλλογή Paolita αλλά και μία πλήρως βιώσιμη συλλογή μαγιό χρησιμοποιώντας μικροίνες απο ανακυκλώσιμα υφάσματα αλλά και διατηρώντας την παραγωγή στην Ευρώπη. Και όλα αυτά πάντα με σκοπό να διατηρούμε τόσο εγώ όσο και οι προμηθευτές μου υψηλά εργασιακά πρότυπα και να εξαντλήσουμε σαν εταιρεία τις απεριόριστες δυνατότητες της τεχνολογίας για να προσφέρουμε ένα βιώσιμο προϊόν με θετικό αντίκτυπο και στις γυναίκες που το φορούν.

Αυτή η πρωτοβουλία συνεχίζεται καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται διαρκώς και είναι αποστολή μου να ελαχιστοποιώ συνεχώς τις επιπτώσεις στο περιβάλλον εξαντλώντας τα τεχνολογικά όρια. Τα σχέδια μας φέτος περιλαμβάνουν τη συγκέντρωση χρημάτων για τον Οργανισμό Mana στην Ελλάδα, ο οποίος παρέχει εξειδικευμένη φροντίδα και υποστήριξη σε γυναίκες που πάσχουν από καρκίνου του μαστού ή οποιοδήποτε γυναικολογικό καρκίνο.Μέσα στα σχέδια μας είναι επίσης να επαναλειτουργήσει η μπουτίκ μας στο Notting Hill του Λονδίνου που ανοίξε στα τέλη του 2020 και να δημιουργήσουμε εκεί ένα ‘art residency’ όπου προσκαλούμε έναν καλλιτέχνη κάθε χρόνο και διοργανώνουμε μια έκθεση με το έργο του στις τρεις βιτρίνες μας στην καρδιά του Λονδίνου. Ήμασταν τόσο τυχεροί που μπορέσαμε την πρώτη φορά να φιλοξενήσουμε την Ιωάννα Πανταζοπούλου, εικαστικό με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία δημιούργησε μια έκθεση τέχνης στις βιτρίνες μας. Η συγκεκριμένη έκθεση θα προβάλλεται μέχρι τον Μάιο και ελπίζω να μπορέσω να συνεχίσω αυτήν την παράδοση κάθε χρόνο.Στόχος μου είναι να αναπτύσσουμε συνεχώς το brand, να συνεχίσουμε να είμαστε δημιουργικοί και βιώσιμοι αλλά και να βρω τρόπους να προσφέρουμε σαν εταιρεία στην κοινωνία.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις;

Τα τελευταία δέκα χρόνια, από τότε που ξεκίνησα την εταιρεία μου, ήταν ένα μεγάλο ταξίδι που τις περισσότερες φορές απαιτούσε να ξεπεράσω πολλές δυσκολιες διαφορετικού μεγέθους, αλλά σημαντικές, που εξελίσσονται μαζί με τις ανάγκες της επιχείρησης και όχι μια μεγάλη δυσκολία. Δεν νομίζω ότι αυτό θα σταματήσει ποτέ, καθώς πιστεύω ότι όταν σταματήσουμε να προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολιεs, τότε σταματάμε να μεγαλώνουμε τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά.

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο;

Η θέση των γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία είναι ένα τεράστιο θέμα που απαιτεί μεγάλη ανάλυση για να το περιγράψει κανείς. Επομένως, μπορώ μόνο να μιλήσω για αυτό που φιλοδοξώ για τη θέση των γυναικών, καθώς δυστυχώς έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε. Ωστόσο, πιστεύω ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος και ελπίζω ότι, κατά τη διάρκεια της ζωής μου, θα φτάσουμε πιο κοντά σε αυτό το ιδανικό σε ορισμένα μέρη του κόσμου.

Ισότητα μέσα στο σπίτι, ισότητα στην εργασία, ισότητα στον τρόπο που μεγαλώνουμε για να πιστεύουμε στα πράγματα που μπορούμε να επιτύχουμε. Ισότητα ευκαιριών. Η ισότητα στο χρόνο αφαιρείται όταν μία γυναίκα αποκτήσει παιδιά (οι άνδρες πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα για να πάρουν άδεια και το γεγονός ότι δεν έχουν είναι μεγάλο πρόβλημα). Ισότητα του τρόπου με τον οποίο κρινόμαστε στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή. Ίση συμμετοχή στην πολιτική και σε θέσεις ηγεσίας. Διακοπή στερεοτύπων βάσει φύλου. Διακοπή της βίας λόγω φύλου. Δικαίωμα στην επιλογή αναπαραγωγής. Να είναι σε θέση να κινούνται, να οδηγούν, να ταξιδεύουν ελεύθερα… Μπορώ να συνεχίσω, αλλά στον πυρήνα αυτού, πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε πλήρως σε θέση να είμαστε ισότιμοι με τους άντρες.

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA;

Το να είμαι υποψήφια στα βραβεία GIWA είναι απίστευτα σημαντικό για μένα και είμαι βέβαιη ότι ισχύει για κάθε υποψήφια. Βλέποντας ότι υπάρχει μια επιτροπή που γιορτάζει και αναγνωρίζει τις Ελληνίδες που διαπρέπουν επαγγελματικά σε όλο τον κόσμο είναι υπέροχο και το ότι βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτές τις γυναίκες είναι εξαιρετικά τιμητικό. Διαβάζοντας τις ιστορίες όλων αυτών των γυναικών αποτελεί για εμένα πηγή έμπνευσης και εύχομαι μόνο να καταφέρουμε να το γιορτάσουμε αυτοπρόσωπος κάποια στιγμή και να συναντηθούμε όλοι από κοντά!

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Σχετικά Άρθρα
%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%82-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%860
Αυτές είναι οι μεγάλες νικήτριες των φετινών βραβείων GIWA!
shareyourstory-%ce%b7%cf%81%cf%8e-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bc%cf%80%ce%b10
#shareyourstory: Ηρώ Κουτσιούμπα
shareyourstory-%ce%bb%ce%b9%ce%bb%ce%ae-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Λιλή Πυράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%83%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Σαραντοπούλου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b1%cf%83%ce%bb%ce%ac%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Μαρία Χατζηασλάνη
shareyourstory-%ce%bb%ce%af%ce%b6%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%ac0
#shareyourstory: Λίζα Κορομηλά

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του