#shareyourstory: Άννα Καπαράκη

shareyourstory-άννα-καπαράκη

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

Η Άννα Καπαράκη μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια…

Ήρθα στο Ηνωμένο Βασίλειο το έτος 2016 μετά από 12 συναπτά έτη ενεργούς και επιτυχούς δικηγορίας στην Ελλάδα σε διεθνή δικηγορική εταιρεία. Στόχος μου ήταν να αποκτήσω ακόμη πιο εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία στα ναυτιλιακά και να διευρύνω τους επαγγελματικούς μου ορίζοντες σε διεθνές πλέον επίπεδο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να προβλέψω τότε την μετέπειτα εξέλιξη της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας στο εξωτερικό, η οποία ξεπέρασε τις προσδοκίες μου και τα όνειρά μου. Στα 36 μου χρόνια γύρισα στα πανεπιστημιακά έδρανα του Liverpool John Moores University για να αποκτήσω το δεύτερο μεταπτυχιακό μου δίπλωμα Maritime Operations Management στο εξωτερικό. Κατάφερα να ολοκληρώσω τις σπουδές μου με Distinction και να επιτύχω μια απόδοση που δεν μπορούσε να συγκριθεί με καμία από τις προηγούμενες στο τμήμα μου. Στη συνέχεια έδωσα εξετάσεις στο Law Society of Scotland στις οποίες πέτυχα και έγινα Solicitor και Notary Public στη Σκωτία. Παράλληλα δούλευα και συνεχίζω να εργάζομαι στη δικηγορική εταιρεία Mackinnons Solicitors LLP στο shipping litigation τμήμα δίπλα σε καταξιωμένους δικηγόρους του χώρου της ναυτιλίας. Πολύ σύντομα κατάφερα να μου προσφερθεί μόνιμη θέση λέκτορα Maritime Law από το LJMU, ακριβώς 2 χρόνια αφότου απεφοίτησα ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια. Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνω το fellowship μου στην ακαδημαϊκή διδασκαλία και ξεκινώ το PhD μου. Είμαι ενεργό μέλος του Liverpool & North West Propeller Club και της WISTA UK & International. Τα τελευταία 5 χρόνια που βρίσκομαι στο UK συμμετέχω ενεργά σε ναυτιλιακά συνέδρια και διάφορα social maritime events τόσο εντός της χώρας όσο και διεθνώς.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις; 

Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν να παραμείνω προσηλωμένη στο στόχο μου που ήταν να επιτύχω να ασχοληθώ με αυτό που αγαπώ παρά τις αντιξοότητες. Μπήκα στη ναυτιλία ως outsider και τώρα είμαι μια αναγνωρίσιμη Δικηγόρος και Λέκτορας στα ναυτιλιακά. Τρία στοιχεία με βοήθησαν να επιτύχω το στόχο μου: η αφοσίωση μου στο στόχο, η αποφασιστικότητα μου να επιτύχω και η μεγάλη αγάπη μου για τη ναυτιλία. Η ναυτιλία είναι πλέον ο φυσικός μου χώρος, μου ταιριάζει και με εμπνέει. Έχω την τύχη να προέρχομαι από μια χώρα που έχει ισχυρή ναυτιλιακή παράδοση και να δουλεύω στο Ηνωμένο Βασίλειο που επίσης φημίζεται για την ναυτιλιακή του ιστορία.

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο;

Η γυναίκα στη σύγχρονη κοινωνία έχει καταφέρει να έχει πολλαπλούς ενεργούς και σημαντικούς ρόλους. Μπορεί πλέον παράλληλα με τις απαιτητικές οικογενειακές της υποχρεώσεις να κυνηγήσει τα επαγγελματικά της όνειρα και να σταθεί επάξια σε κάθε επαγγελματικό χώρο. Με ευχαριστεί που παρατηρώ πως ο κατεξοχήν ανδροκρατούμενος χώρος της ναυτιλίας δίνει σταδιακά όλο και περισσότερο την ευκαιρία σε άξιες και ταλαντούχες γυναίκες να σταδιοδρομήσουν. Οι γυναίκες σήμερα μπορούν να κάνουν την διαφορά στη ναυτιλία και να συμβάλλουν αποφασιστικά στην επίτευξη των στόχων κάθε εταιρείας και οργανισμού από όποια θέση κι αν κατέχουν. Και μπορείτε να το διαπιστώσετε στον πρόσφατο διαγωνισμό Top Women in Shipping for 2020

https://allaboutshipping.co.uk/2021/02/19/the-www-allaboutshipping-co-uk-top-women-in-shipping-for-2020/, εάν διαβάσετε τους σημαντικούς ρόλους που κατέχουν στην ναυτιλία οι γυναίκες οι οποίες περιλήφθηκαν στην λίστα, στην οποία είχα την τιμή να συμπεριληφθώ και η ίδια για δεύτερη συνεχή χρονιά, όπως και άλλες διαγωνιζόμενες των GIWA.

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA; 

Η υποψηφιότητά μου για το βραβείο GIWA στο Shipping αποτελεί πρώτα από όλα τιμή για μένα και τρανή απόδειξη πως όταν κανείς προσπαθεί και δουλεύει οργανωμένα και σκληρά οι κόποι του ανταμείβονται. Η επιθυμία μου είναι μέσω αυτής της υποψηφιότητας να αποτελέσω πηγή έμπνευσης για κάθε άνθρωπο και πολύ περισσότερο για κάθε γυναίκα που διστάζουν να κυνηγήσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα. Oι γυναίκες μπορούν ακόμα και στα πλοία να μπαρκάρουν και να εργαστούν σε ρόλους σημαντικούς σβήνοντας κάθε διαφορά τους με τους άντρες. Επιθυμώ λοιπόν να περάσω σε όλους ένα ηχηρό μήνυμα ότι ‘Ναι, Μπορείτε Να Τα Καταφέρετε’.

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Σχετικά Άρθρα
%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%82-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%860
Αυτές είναι οι μεγάλες νικήτριες των φετινών βραβείων GIWA!
shareyourstory-%ce%b7%cf%81%cf%8e-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bc%cf%80%ce%b10
#shareyourstory: Ηρώ Κουτσιούμπα
shareyourstory-%ce%bb%ce%b9%ce%bb%ce%ae-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Λιλή Πυράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%83%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Σαραντοπούλου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b1%cf%83%ce%bb%ce%ac%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Μαρία Χατζηασλάνη
shareyourstory-%ce%bb%ce%af%ce%b6%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%ac0
#shareyourstory: Λίζα Κορομηλά

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του