#shareyourstory: Αγγελική Παππά

shareyourstory-αγγελική-παππά

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

Η Αγγελική Παππά μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια….

Ετοιμαζόμουν να πάω στα μαθήματα μου τη στιγμή που χτύπησε το τηλέφωνο. Εκείνη τη στιγμή που η ζωή μου θα άλλαζε για πάντα.

-Αγγελική, σε καλώ γιατί… έγινε το αναπόφευκτο.

– Τι εννοείτε; Tι συνέβη; Είσαστε καλά;

– O Nικόλας. ΕΦΥΓΕ. Έδωσε τέλος. Πήδηξε στο κενό. Τα γαλάζια του ματιά έκλεισαν για πάντα.

΄Ποσό διαρκεί το ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ΄; ρώτησε η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων. ΄Μερικές φορές, μόλις ένα δευτερόλεπτο΄, απάντησε ο άσπρος λαγός. Ήταν εκείνο το δευτερόλεπτο, που μου δίδαξε τί πραγματικά σημαίνει ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Η στιγμή που το αποπνιχτικό σκοτάδι, θα γινόταν δρόμος φωτεινός μιας αληθινής ιστορίας Αγάπης, σαν αυτές που ζεις μόνο στα παραμυθία.

Η καρδιά μου είχε ήδη ραγίσει όταν ένας ακόμα μαθητής μου, ο Στέργιος, ΕΦΥΓΕ: Έχω αλλάξει 10 σχολεία. Κάνεις δεν ενδιαφέρεται. Δεν αντέχω άλλο. Το έχω αποφασίσει. Φεύγω. Χωρίς απολυτήριο. Μόνο να φύγω. Θα προσπαθήσω στην Αμερική…’

Και ΕΦΥΓΑ και εγώ. Είδα αμέτρητες πόρτες να κλείνουν εκκωφαντικά. Δεν θυμάμαι πόσες φορές απολύθηκα. Δεν θυμάμαι πόσες φορές παραιτήθηκα. Αυτό που θυμάμαι, είναι πως σε κάθε παιδί με δυσλεξία έβλεπα τα ματιά του Νικολά και το χαμόγελο του Στέργιου, και σε όλα τα παιδιά τη λαχτάρα να αγαπηθούν για αυτό που είναι, πριν διδαχτούν πώς να γίνεσαι υπάκουο, φοβισμένο ρομποτάκι.

2008. Στο ημιυπόγειο playroom μιας μονοκατοικίας, γεννήθηκε το αρχικό ‘Ι Love Dyslexia’ EFL School. Μετά από 8 χρόνια σιωπηλής, αγόγγυστης εργασίας, πλάι στα αστρικά μου παιδιά με μαθησιακές διαφορετικότητες, κόντρα σε όλους όσους δεv πίστεψαν ότι η ΑΓΑΠΗ θα γεννούσε την 1η και Μοναδική ολοκληρωμένη Μέθοδο/Λύση παγκοσμίως για 700 εκατομμύρια ανθρώπους με δυσλεξία, ώστε να καταφέρουν να αποκτήσουν διεθνή, Αγγλική Φωνή και να ανοίξουν για πρώτη φορά τα φτερά τους ως Παγκόσμιοι Πολίτες.

Σαν όνειρο από άλλη διάσταση, είδα Βασιλιάδες από Αγγλία και Αραβία να βραβεύουν την Αγάπη μας, Πριγκίπισσα μαγική να τιμά τους διαφορετικούς χαρισματικούς μαθητές μου, και τις σημαίες του ΟΗΕ να καλωσορίζουν το SOS4love Project και τη 3Dlexia Cosmos μαζί με τις 130 χώρες και το 1 Εκατομμύριο παιδιά που ενώθηκαν στο Όραμα της Παιδείας της Ειρήνης και της Αγάπης. Είδα τη ψυχή μου να έχει 12 δευτερόλεπτα να κρυφτεί σε καταφύγιο βομβαρδισμού πριν μας χτυπήσει ρουκέτα στο Sderot, είδα 17 χώρες σε 3 ηπείρους να με υποδέχονται στο χώμα τους και να ρουφούν κάθε μου λέξη, είδα στο μακρινό Buenos Aires και Tucuman της Αργεντινής 50.000 δάσκαλους να υπόσχονται μαζί μου: EL AMOR GANA SIEMPRE.

Είδα και ένα γράμμα, να μου ανακοινώνει ότι βρίσκομαι στην 1η ομάδα στην Ιστορία της Ανθρωπότητας Υποψήφιων Πολιτών Αστροναυτών εκπροσωπώντας την Ελλάδα, και όταν κοιτάζω ψηλά, παίρνω κουράγιο απ’ τα γαλάζια του ματιά που λάμπουν μες τα αστέρια, καθώς μου αποκαλύπτουν μέσα από το άχρονο, το μυστικό, μελλοντικό σχέδιο της δύναμης της ΑΓΑΠΗΣ.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις;

Το να έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα μια από τις μεγαλύτερες καινοτομίες στην παγκόσμια παιδαγωγική, που μπορεί να βοηθήσει εκατομμύρια συνανθρώπους μας και παιδιά με νευρο-διαφορετικότητα διεθνώς να βγουν από την καταδίκη της αμάθειας και για 1η φορά να πέτυχουν στη κατάκτηση της κρίσιμης δεξιότητας για τη ζωή τους Αγγλικής ως παγκόσμια γλωσσά, είναι από μόνο του οξύμωρο. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, το Εκπαιδευτικό μας σύστημα βρίσκεται στα τελευταία της λίστας των αναπτυγμένων χωρών, με τους μαθητές μας να καταγράφονται ως λειτουργικά αναλφάβητοι. Στις τρομαχτικά αρνητικές συνέπιες της έλλειψης πολιτικής βούλησης για καλλιέργεια καινοτόμου, ισότιμης πρόσβασης για όλους, ολιστικής, ποιοτικής παιδείας στην χώρα μας, είναι η χαλάρωση των αξίων στην κοινωνία των πολίτων, η δημιουργία ενός κράτους διευρυμένης διαφθοράς που ισοπεδώνει την αξιοκρατία και την αξιολόγηση, τιμωρεί την αριστεία μετατρέποντας σε πρόσφυγές τα καλύτερά μας μυαλά που φεύγουν να σωθούν εκτός συνόρων, και σύμφωνα με το UK Economist Intelligence Unit, την κατάρρευση της υγειούς δημοκρατίας, φέρνοντας τη χώρα που τη δημιούργησε προτελευταία στην Ευρώπη. Ίσως αυτό εξηγεί τους λόγους που απολύθηκα ή αναγκάστηκα να παραιτηθώ σχεδόν από όλους τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που εργάστηκα στη Ελλάδα, αλλά και την έλλειψη βούλησης από όλες τις κυβερνήσεις για αξιοποίηση των καινοτόμων μεθόδων και projects μου, προκειμένου να βοηθούν αποκλεισμένοι μαθητές και να ενδυναμωθούν παράλληλα όλα τα παιδιά, παρόλο που προσφέρονται δωρεάν στο κράτος μας. Ο τρόπος υπέρβασης αυτών εμποδίων που κλήθηκα να αντιμετωπίσω , ήταν το χτίσιμο δυνατών θεμελίων στο φάσμα όλων των εργασιών μου με υπομονή, επιμονή, πίστη, ηθική ακεραιότητα και απέραντη αγάπη, κατακτώντας τις κορυφές της υπέρτατης παγκόσμιας καταξίωσης, βοηθώντας εκατομμύριά παιδιά σε δεκάδες χώρες. Πλέον, δε λυπάμαι που η Ελλάδα που δεν μπορεί να προάγει το έργο μου, καθώς η προσοχή μου εστιάζει στο πώς μπορώ από τη θέση πλέον που βρίσκομαι να προσφέρω εγώ στην πατρίδα μου, με βαθιά ευγνωμοσύνη για όλα όσα διδάχτηκα μακριά της, όταν με αρνήθηκε.

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο;

Είναι σαφές ότι στη δυτική κοινωνία αλλά και στη χώρα μας η θέση της γυναίκας έχει αναβαθμιστεί, αν αναλογιστούμε ότι μόλις το 1952 οι γυναίκες στην Ελλάδα απέκτησαν δικαίωμα ψήφου. Ωστόσο, το γεγονός ότι 35% των γυναικών παγκοσμίως έχουν βρεθεί θύματα σωματικής, ψυχολογικής και οικονομικής βίας έμφυλου χαρακτήρα αποτελεί τον πυρήνα της έμφυλης ανισότητας που ακόμα και σήμερα είναι πολύ έντονη, ενώ στον εργασιακό τομέα εξακολουθούν μεγάλες ανισότητες ως προς τις αμοιβές και ανέλιξη αντρών-γυναικών. Επιπλέον η γυναίκα στην Ινδία, στη Σομαλία, στο Αφγανιστάν, στην Συρία, στη Σαουδική Αραβία, στην Υεμένη, στη Νιγηρία, είναι ακόμα και σήμερα σοβαρά εκτεθειμένη σε επικίνδυνες παραδοσιακές και πολιτιστικές πρακτικές, τράφικιγνκ, πολλαπλές μορφής βίας και αποκλεισμό από βασικές δομές της κοινωνίας. 12 εκατομμύρια γυναίκες το χρόνο υποχρεώνονται να παντρεύονται σε παιδική ηλικία, 200 εκατομμύριά γυναίκες σε 30 χώρες έχουν υποβληθεί σε ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων, ενώ τα 2/3 του αναλφάβητου πληθυσμού είναι γυναίκες. Μέσα από όλους μου τους ρόλους ως μητέρα, οραματίστρια παιδαγωγός, κοινωνική επιχειρηματίας, ακτιβίστρια στον ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού, αισθάνομαι ότι οι γυναίκες οφείλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν αλληλέγγυες και να προσπαθούμε από την κοινωνική και εργασιακή θέση μας, να προωθούμε τα θέματα ισότητας και σεβασμού έναντι όλων των γυναικών παγκοσμίως, σε μια εποχή που η ανθρωπότητα έχει ανάγκη από την αρμονική δύναμη αι εσωτερική ομορφιά της γυναίκας περισσότερο από ποτέ.

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA; 

Είμαι ενθουσιασμένη και αισιόδοξη βλέποντας τoν αγώνα Ελληνίδων γυναικών του φωτός να αναδεικνύεται μέσα από το GIWA και θα είναι τιμή και χαρά να μας δοθεί η ευκαιρία να γνωριστούμε και συνεργασθούμε για κοινά οράματα και στόχους, που προάγουν το κοινό καλό και αγαθό. Όσο για την υποψηφιότητα μου στον τομέα της κοινωνικής ευθύνης, γνωρίζοντας ότι οποιαδήποτε επιτυχία έχει σημαντικά, πολλαπλά οφέλη στη προαγωγή της ισότιμης παιδείας σε μια χώρα που το έχει τόσο ανάγκη, προασπίζοντας πρωτίστως τα πιο ευάλωτα και αποκλεισμένα από την επιτυχία στη μάθηση παιδιά, νιώθω βαθιά ευγνώμων για αυτή την ευκαιρία που μου δόθηκε, γνωρίζοντας πόσο κρίσιμη σημασίας είναι η κάθε πρωτοβουλία που μπορεί να ενισχύσει τον αγόγγυστο, ευγενή αγώνα μας.

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Σχετικά Άρθρα
%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%82-%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%860
Αυτές είναι οι μεγάλες νικήτριες των φετινών βραβείων GIWA!
shareyourstory-%ce%b7%cf%81%cf%8e-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bc%cf%80%ce%b10
#shareyourstory: Ηρώ Κουτσιούμπα
shareyourstory-%ce%bb%ce%b9%ce%bb%ce%ae-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Λιλή Πυράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%83%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Σαραντοπούλου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b1%cf%83%ce%bb%ce%ac%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Μαρία Χατζηασλάνη
shareyourstory-%ce%bb%ce%af%ce%b6%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%ac0
#shareyourstory: Λίζα Κορομηλά

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του