Αρχική > #shareyourstory > #shareyourstory: Αλεξάνδρα Μακρυγεώργου
shareyourstory-αλεξάνδρα-μακρυγεώργου

#shareyourstory: Αλεξάνδρα Μακρυγεώργου

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

Η Αλεξάνδρα Μακρυγεώργου μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια…

Επιθυμία μου, από τότε που έκανα τις προπτυχιακές μου σπουδές, ήταν να χτίσω την δική μου επιχείρηση. Είναι ένας από τους λόγους που γεννήθηκε η Liofyllo. Από την πρώτη μου εγκυμοσύνη έμεινα άνεργη και διατηρώ ακόμα την ιδιότητα αφού όλοι προσφέρουμε εθελοντικά στην Liofyllo. Η ανεργία, η επιθυμία να γίνω επιχειρηματίας αλλά και να χτίσω κάτι πρόσφορο για ένα καλύτερο μέλλον των κορών μου και γενικά των επερχόμενων γενιών ήταν τα ερεθίσματα για την δημιουργία της Κοιν.Σ.Επ. Liofyllo. Με γνώμονα το περιβάλλον, τον άνθρωπο αλλά και τις αξίες, τα ιδανικά της χώρας μας σε συνδυασμό με την καινοτομία και την τεχνολογία λειτουργεί η Liofyllo. Έχει δυναμική και προοπτική ώστε να γίνει πηγή έμπνευσης για τους εν δυνάμει επιχειρηματίες. Όνειρο μου είναι να την μεγαλώσουμε τόσο ώστε να μπορεί να στηρίξει την τοπική οικονομία και κοινωνία και να διαχειρίζεται τουλάχιστον στην χώρα μας τον μεγαλύτερο όγκο της βιομάζας των φύλλων ελιάς, προσφέροντας ένα υγιές περιβάλλον στην κοινωνία.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις;

Η εναρμόνιση της επαγγελματικής ζωής με την οικογένεια, ίσως, είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζω. Όταν έχεις αφιερώσει το 100% στην ανατροφή των παιδιών τα πρώτα 4 χρόνια της ζωής τους και ξαφνικά αυτό αλλάζει, χάνεται η ισορροπία της οικογενειακής ζωής. Με την στήριξη του συζύγου μου έχω καταφέρει να εξομαλύνω την κατάσταση και νιώθω κι εγώ πιο σίγουρη γι’ αυτό που κάνω.

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο;

Για μένα είναι σημαντικό να φτάσουμε στο επίπεδο όπου δεν θα χρειάζεται να πανηγυρίζουμε αν εκλέχθηκε γυναίκα ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή Υπουργός. Απλά να είναι αυτονόητο! Δεν θεωρώ ότι είναι θέμα φύλου ή άλλων διακρίσεων. Είναι θέμα ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ των ανθρώπων. Αυτό πρέπει να αλλάξουμε στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα πολίτη. Αυτή θα είναι η νίκη για όλους μας!

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA;

Είναι σημαντικό για εμένα, αλλά και γενικότερα για όλους τους ανθρώπους της Liofyllo, να αναγνωρίζεται το έργο μας. Αυτή είναι η ανταμοιβή μας βασικά, ο αντίκτυπος που έχουμε ως ομάδα. Τον τελευταίο καιρό είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη και χαρούμενη λόγω των διακρίσεων – βραβείων που είχα στα Business Elite’s Awards 2020 “40 under 40” και ως Πρόσωπο της Χρονιάς 2020 στην κατηγορία «Εκπαίδευση – Έρευνα – Καινοτομία». Η υποψηφιότητά μου στα βραβεία GIWA, έναν θεσμό τέτοιου βεληνεκούς και με τόσες αξιόλογες υποψηφιότητες, δεν μπορεί να είναι για εμένα τίποτα λιγότερο από ένα χρυσό εισιτήριο για το ταξίδι της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, του μέλλοντος.

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Σχετικά Άρθρα
shareyourstory-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Χριστίνα Αλεξανδροπούλου
shareyourstory-%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%ac%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%8e%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Ιλεάνα Κλοκώνη
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Άννα Καπαράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μισελίνα Λεμησίου
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%bf%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Άννα Πάολα Παπακωνσταντίνου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%cf%86%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b9%cf%89%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του