Αρχική > #shareyourstory > #shareyourstory: Αικατερίνη Δεληκούρα
shareyourstory-αικατερίνη-δεληκούρα

#shareyourstory: Αικατερίνη Δεληκούρα

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

Η Αικατερίνη Δεληκούρα μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια…

Η επαγγελματική μου ιστορία ξεκίνησε την δεκαετία του 1990 σε πολυεθνική Τράπεζα, και συνεχίστηκε στις ελληνικές Τράπεζες με ισχυρή παρουσία στο εξωτερικό. Ανήκω στην ομάδα των επαγγελματιών που δουλεύουμε «πίσω από τις ταμπέλες» των μεγάλων έργων, αναλύοντας τους κιδύνους και διασφαλίζοντας την υλοποίηση και βιωσιμότητα τους. Καθημερινότητα μου αποτελεί η διαχείριση κινδύνων (αγγλ. risk management) χρηματοδοτήσεων εταιρειών (αγγλ. Corporate financing) και μεγάλων έργων (αγγλ. project financing) καθώς η κανονιστική τους συμμόρφωση (αγγλ. regulatory compliance). Η δεκαετία του 2000 ήταν δεκαετία προσανατολισμένη στις αγορές εξωτερικού και χαρακτηρίστηκε από την επέκταση πολλών τραπεζικών ομίλων στις χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην Τουρκία και Αίγυπτο, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ, ενός επιτυχημένου εγχειρήματος με πολλαπλές ωφέλειες για την ελληνική οικονομία, μια «καλή επαγγελματική ιστορία». Την τελευταία δεκαετία εξακολουθώ δραστηριοποιούμαι στον ίδιο τομέα για έργα υποδομής σε 40 και πλέον ευρωπαικές χώρες, για την Ευρωπαική Τράπεζα. Η καθημερινότητα μου πλέον περιλαμβάνει και κάτι καινοτόμο, την συμμόρφωση των έργων υποδομής με τους παράγοντες ESG (Environment, Social, Governance), δηλαδή την συμμόρφωση με περιβαντολλογικούς κανόνες, κανόνες κοινωνικής συνοχής και κανόνες συνετής εταιρικής διακυβέρνησης. Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι άμεσα συνδεδεμένα με την συνεχή παρακολούθηση των βέλτιστων διεθνών πρακτικών στον τομέα μου, σε ένα «ταξίδι γνώσης» που συνεχώς εξελίσσεται και αλλάζει, έχει «αρετή και τόλμη», με αποτέλεσμα να διατηρεί το επαγγελματικό μου ενδιαφέρον υψηλό.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις;

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισα στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία ήταν την περασμένη δεκαετία, όταν συντελέστηκε μια σημαντική πνευματική αποστράγγιση (brain drain) του ελληνικού ανθρώπινου δυναμικού που εργαζόταν στον τομέα Διεθνών Δραστηριοτήτων. Ηταν η δεκαετία που έπρεπε οι Τραπεζικοί όμιλοι να αποεπενδύσουν από τις θυγατρικές Τράπεζες του εξωτερικού για να ενισχυθούν τα κεφάλαια των μητρικών Τραπεζών, μετά την διαδικασία ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (αγγλ. PSI, Private Sector Involvement). Εξαφάνιστηκε «εν μία νυκτί» σημαντικό τμήμα των κεφαλαίων των μητρικών Τραπεζών και αυτό είχε ως αποτέλεσμα υγιείς θυγατρικές τράπεζες εξωτερικού να πρέπει να εκποιηθούν, λόγω της κρίσης του ελληνικού χρέους. Μαζί τους ένα υψηλής μόρφωσης, ευέλικτο σε πολυεθνικό περιβάλλον, πολύγλωσσο, δυναμικό και πρωτοπόρο ανθρώπινο δυναμικό διενήργησε «πτήση ασφάλειας» (αγγλ. Flight to safety) στο εξωτερικό. Το δύσκολο έργο της πώλησης των θυγατρικών εξωτερικού που συντελέστηκε τότε, πιστεύω πως η ομάδα μου κι εγώ, το αντιμετωπίσαμε με επαγγελματισμό, ρεαλισμό, ψυχραιμία και τεχνικές διαχείρισης κρίσης για να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους ανθρώπους που εργάζονταν σ’ αυτό τον τομέα αυτό. Την δεκαετία του 1990, είχε παραχθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο «εξωστρέφειας», με τις εξαγορές των θυγατρικών Τραπεζών του εξωτερικού, απέναντι σε αυστριακές, γαλλικές και ιταλικές Τράπεζες, με συνεχή εκπαίδευση και ανάπτυξη των ανθρώπων, με μερίδια αγοράς που ανέρχονταν έως και 30% σε μερικές χώρες, με γεωγραφική διασπορά του κινδύνου και με σημαντική κερδοφορία που εισέρεε στην χώρα. Η αίσθηση να είσαι μέλος μιας τόσο δυνατής και «εξωστρεφούς» ομάδας, ήταν αυτό που, πιστεύω, μας βοήθησε να φέρουμε σε πέρας ένα δύσκολο εγχείρημα, παραμένοντας ενωμένοι.

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο;

Η θέση της γυναίκας στην σύγχρονη ευρωπαική κοινωνία αποκτά πολυσήμαντο ρόλο. Κόρη, μητέρα, εργαζόμενη, ενεργό μέλος του κοινωνικού ιστού, η γυναίκα στην Ευρώπη διαδραματίζει πλέον πολυδιάστατο ρόλο στο κοινωνικό, επαγγελματικό και πολιτικό γίγνεσθαι. Με χαρά βλέπω γύρω μου, τα τελευταία χρόνια, δυνατές και μορφωμένες γυναίκες, με πολλές ικανότητες και ισορροπημένη κρίση, υψηλό βαθμό ομαδοποίησης, ταχύτητα στην λήψη των αποφάσεων να εξελίσσονται στους τομείς που δραστηριοποιούνται. Ειδικότερα ο ρόλος της εργαζόμενης γυναίκας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα αποτελεί πλέον σημαντικό κομμάτι της αποτελεσματικής εταιρικής διακυβέρνησης (αγγλ. Corporate Governance) σε όλες τις βαθμίδες, στο πλαίσιο των παραγόντων περιββάλλον – κοινωνική συνοχή – εταιρική διακυβέρνηση, «άλλως ειπείν» ESG (αγγλ. Environment, Social, Governance) που αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για την Ευρώπη των 27. Στην Ελλάδα παρατηρείται σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό εργαζόμενων γυναικών σε θέσεις ευθύνης και στην κατανομή υψηλόβαθμων θέσεων σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαικές χώρες. Είναι το λεγόμενο φαινόμενο των «sticky floors» (ελλ.κολλώδη δάπεδα) και «glass ceilings» ( ελλ. γυάλινες οροφές), δηλαδή ενός εργασιακού μοντέλου εταιρικής διακυβέρνησης που κρατά «κολλημένες» τις γυναίκες σε χαμηλές θέσεις (ενώ παράγουν ίσο έργο με τους άρρενες συναδέλφους τους) και δημιουργεί ανύπαρκτα «γύαλινα» εμπόδια για την ανέλιξη τους στην εταιρική ιεραρχία, που ανδροκρατείται. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω ότι σε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Βήμα της Κυριακής (15.2.2021), οι 60 Ελληνικές εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) θα χρειαστούν τουλάχιστον 47 γυναίκες στελέχη για μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων τους, ώστε να προσαρμοστούν στις νέες διατάξεις για την εταιρική διακυβέρνηση, και έχουν επιδοθεί σε «αγώνα δρόμου», έως τον Ιούλιο του 2021. Αν σκεφτεί δε κανείς ότι ακόμα μεγαλύτερη είναι η έλλειψη στις 25 πρώτες ελληνικές εταιρείες της μεγάλης κεφαλαιοποίησης του ΧΑΑ, καθώς το 56% αυτών χρειάζονται άμεσα γυναίκες στα Διοικητικά τους Συμβούλια, είναι εμφανές ότι ακόμη και οι «πρωτοπόροι» απέχουν αρκετά από την βέλτιστη εταιρική διακυβέρνηση και συνεπώς την πρόσβαση σε νέες πηγές χρηματοδότησης. Η περαιτέρω εξέλιξη της θέσης της γυναίκας στην σύγχρονη ελληνική επιχειρηματική κοινωνία προυποθέτει γενναία αλλαγή «επιχειρηματικής κουλτούρας» και επένδυση των ελληνικών επιχειρήσεων σε πιστοποιήσεις επιχειρηματικής ισότητας φύλων (αγγλ. Gender equality in workplace) από ανεξάρτητους διεθνείς φορείς.

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA;

Τα επαγγελματικά βραβεία αντικατοπτρίζουν τα αποτελέσματα σκληρής δουλειάς που αφορά δύο κυρίως στοιχεία, τον προσανατολισμό στον άνθρωπο και τον προσανατολισμό στο αποτέλεσμα. Η υποψηφιότητα μου για το γυναικείο επαγγελματικό βραβείο GIWA μου υπενθυμίζει ακριβώς αυτά τα δύο στοιχεία. Πρώτον, ότι «καριέρρα είναι η εκτίμηση των συναδέλφων σου, ανεξαρτήτως φύλου» και δεύτερον, τα λόγια της Ελληνίδας γλύπτριας μοντέρνας τέχνης Χρύσας (Chryssa), παγκοσμίου φήμης, που τα έργα της κοσμούν το μουσείο Guggenheim NYC και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αλλά η ίδια θεωρούσε την αναγνώριση της τυχαία. Ελεγε ότι «αν δουλεύεις σκληρά στο ατελιέ σου 30 χρόνια, με αγάπη και αφοσίωση σ’αυτό που κάνεις, κάποιο αποτέλεσμα θα παραχθεί και η αναγνώριση θα έρθει χωρίς να την έχεις επιζητήσει ποτέ».

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Σχετικά Άρθρα
shareyourstory-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Χριστίνα Αλεξανδροπούλου
shareyourstory-%ce%b9%ce%bb%ce%b5%ce%ac%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%ba%cf%8e%ce%bd%ce%b70
#shareyourstory: Ιλεάνα Κλοκώνη
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b70
#shareyourstory: Άννα Καπαράκη
shareyourstory-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%af%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μισελίνα Λεμησίου
shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%bf%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Άννα Πάολα Παπακωνσταντίνου
shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%cf%86%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b9%cf%89%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%850
#shareyourstory: Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του