GIWA Αwards: H Ειρήνη Φασιά μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr

Τα βραβεία Greek Ιnternational Women Awards (GIWA) είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ελληνίδας επαγγελματία που διαπρέπει παγκοσμίως. Είναι ένα project μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζονται από μια ομάδα εργασίας εθελοντών. Τα GIWA έχουν αφετηρία το Λονδίνο του 2015 και οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες ζουν και εργάζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το Infowoman.gr ως χορηγός επικοινωνίας των βραβείων αυτών δημιούργησε την ενότητα #shareyourstory και σ΄ αυτήν φιλοξενούνται οι αληθινές ιστορίες πολλών από των γυναικών που φέτος είναι υποψήφιες για τα 3α GIWA Αwards, με τις οποίες είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 σε μία μοναδική τελετή απονομής βραβείων στο Αμερικανικό Κολλέγιο, Αγία Παρασκευή. 

Σας παρουσιάζουμε την Ειρήνη Φασιά, υποψήφια διδάκτωρ Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Όνομα και ιδιότητα. Ποια είναι η δική σου επαγγελματική ιστορία και τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα GIWA;

Ονομάζομαι Ειρήνη Φασιά και είμαι υποψήφια διδάκτωρ Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με την ακαδημαϊκή διδασκαλία και έρευνα στον τομέα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Τον Σεπτέμβριο του 2022 ξεκίνησα να εργάζομαι στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ως Judicial Fellow – μια επαγγελματική εμπειρία καθοριστική για την εξέλιξή μου ως νομικό. Η υποψηφιότητά μου στα GIWA είναι βεβαίως ιδιαιτέρως τιμητική αλλά κυρίως αποτελεί μια επιβράβευση για όλες τις γυναίκες που δουλεύουν σκληρά για να διακριθούν στο χώρο τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα GIWA, όπως και κάθε άλλη παρόμοια πρωτοβουλία, είναι ένας θεσμός εξαιρετικά σημαντικός, καθώς αναδεικνύει το έργο γυναικών που ξεχωρίζουν σε ανταγωνιστικούς και πολλές φορές παραδοσιακά ανδροκρατούμενους χώρους.

giwa-%ce%b1wards-h-%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%ae%ce%bd%ce%b7-%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%ac-%ce%bc%ce%bf%ce%b9%cf%81%ce%ac%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%810

Ποια ήταν ως τώρα η μεγαλύτερη πρόκληση στην επαγγελματική σου διαδρομή;

Ο τομέας του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου είναι ένας ούτως ή άλλως ιδιαίτερος τομέας της νομικής επιστήμης που παρουσιάζει πολλές δυσκολίες λόγω της πολυπλοκότητας και της αποστολής του. Η ενασχόληση με αυτόν τον διακαιικό κλάδο είναι μια συνεχής πρόκληση για τον νομικό, καθώς πολλές φορές η επιβολή και η εφαρμογή του είναι δυσεπίτευκτη. Επιπρόσθετα, ο κλάδος αυτός παρουσιάζει ιδιαιτέρως περιορισμένες ακαδημαϊκές και επαγγελματικές επιλογές στην Ελλάδα. Συνεπώς, προσωπικά, χρειάστηκε να θυσιάσω πολλά ώστε να μπορέσω να πραγματοποιήσω απαραίτητες σπουδές στο εξωτερικό και να ακολουθήσω τη συγκεκριμένη επαγγελματική πορεία.

Ποια ήταν ως τώρα η μεγαλύτερη ικανοποίηση στην επαγγελματική σου πορεία;

H εργασιακή εμπειρία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι μοναδική. Συνεργάστηκα και δούλεψα δίπλα σε λαμπρά νομικά μυαλά και ασχολήθηκα με απαιτητικές και κρίσιμες υποθέσεις, όπως η υπόθεση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας για παραβιάσεις διεθνών υποχρεώσεων στην περιοχή της Κριμέας, η υπόθεση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και η υπόθεση μεταξύ της Νικαράγουας και της Κολομβίας για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων τους.

Με ποιο τρόπο έχεις ενδυναμώσει άλλες γυναίκες ή σκοπεύεις να το κάνεις μέσα από την επαγγελματική σου πορεία.

Όπως μέσα στα χρόνια έχω εμπνευσθεί από τις αξιοθαύμαστες πορείες γυναικών στο χώρο μου και πέρα από αυτόν, έτσι κι εγώ επιδιώκω να ενδυναμώνω και ευελπιστώ να εμπνέω γυναίκες μέσω της επαγγελματικής μου πορείας και των δράσεών μου. Ως εκπρόσωπος των γυναικών στο Κολλέγιό μου, St. Anne’s, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έχω εργαστεί για να διασφαλίσω ότι οι ανάγκες και οι απόψεις των γυναικών ακούγονται και λαμβάνονται υπόψη στο πλαίσιο των αποφάσεων που επηρεάζουν την κοινότητά μας. Επιπλέον, θεωρώ ότι η ύπαρξη θεσμών όπως τα GIWA είναι ζωτικής σημασίας για την ενθάρρυνση όλων των γυναικών να ακολουθούν τα όνειρά τους χωρίς να κάνουν εκπτώσεις.

Διαβάστε επίσης:

GIWA Αwards: H Κατερίνα Μηνά μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr

GIWA Αwards: H Μάρσιλα Καρπίδα μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr

Σχετικά Άρθρα
Ανούκ Εμέ: Πέθανε η θρυλική Γαλλίδα της "Dolce Vita" του Φελίνι
Ανούκ Εμέ: Η θρυλική μούσα του Φελίνι πέρασε στην αιωνιότητα
Φρανσουάζ Αρντί: Η εμβληματική Γαλλίδα της pop μουσικής και της μόδας δεν είναι πια εδώ
Φρανσουάζ Αρντί: Η εμβληματική Γαλλίδα της pop μουσικής και icon των 60’s δεν είναι πια εδώ
Η σαρωτική Μαλβίνα Κάραλη μέσα από τα δικά της λόγια: 20 ατάκες - μαθήματα ζωής
Η σαρωτική Μαλβίνα Κάραλη μέσα από τα δικά της λόγια: 20 ατάκες – μαθήματα ζωής
Ζεϊνέπ Μποζ: Ποια είναι η Τουρκάλα αρχαιολόγος που στηρίζει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
Ζεϊνέπ Μποζ: Ποια είναι η Τουρκάλα αρχαιολόγος που στηρίζει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
Έγραψε ιστορία η Κλαούδια Σέινμπαουμ: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Μεξικού και τι την περιμένει
Γράφει ιστορία η Κλαούδια Σέινμπαουμ: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στο Μεξικό των 10 γυναικοκτονιών την ημέρα
Άρτεμις Γρύμπλα, τελικά πόσο αποδεχόμαστε το κάτι διαφορετικό;
Άρτεμις Γρύμπλα, τελικά πόσο αποδεχόμαστε το κάτι διαφορετικό;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του