Τα βραβεία Greek Ιnternational Women Awards (GIWA) είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ελληνίδας επαγγελματία που διαπρέπει παγκοσμίως. Είναι ένα project μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζονται από μια ομάδα εργασίας εθελοντών. Τα GIWA έχουν αφετηρία το Λονδίνο του 2015 και οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες ζουν και εργάζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό
Το Infowoman.gr ως χορηγός επικοινωνίας των βραβείων αυτών δημιούργησε την ενότητα #shareyourstory και σ΄ αυτήν φιλοξενούνται οι αληθινές ιστορίες πολλών από των γυναικών που φέτος είναι υποψήφιες για τα 3α GIWA Αwards, με τις οποίες είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 σε μία μοναδική τελετή απονομής βραβείων στο The American College of Greece – Pierce Theater, στην Αγία Παρασκευή.
Σας παρουσιάζουμε την Τίνα Σγουροπούλου, δημοσιογράφος.
Όνομα και ιδιότητα. Ποια είναι η δική σου επαγγελματική ιστορία και τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα GIWA;
«Είμαι η δημοσιογράφος Τίνα Σγουροπούλου , απόφοιτος του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος , πτυχιούχος Στενοδακτυλογραφίας – Αρχειοθεσίας-Οργάνωσης Γραφείου & Δημοσίων Σχέσεων, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων, της ΕΣΗΕΑ , βραβευμένη από το Ίδρυμα Μπότση, τους Ρόταρι, το Pierce College . Είχα εκπομπές στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο & δικό μου περιοδικό .Συνεργάστηκα με εφημερίδες , περιοδικά , μετέφρασα βιβλία, έχω πάρει συνεντεύξεις από διάσημους ξένους (π.χ.Σων Κόννερυ) και Έλληνες καλλιτέχνες & προσωπικότητες του Πολιτισμού . Εργάστηκα στον Τομέα Δημοσίων Σχέσεων κι Επικοινωνίας για μεγάλες εταιρίες. Η συμμετοχή μου στα GIWA είναι τιμή και ο θαυμασμός μου για την ιδρύτριά του Σοφία Κωνσταντοπούλου, μεγάλος»
Ποια ήταν ως τώρα η μεγαλύτερη πρόκληση στην επαγγελματική σου διαδρομή;
«Όταν το 1969 πολύ νέα, ξεκίνησα να κάνω τηλεόραση- ζωντανά κι όχι βιντεοσκοπημένα τότε- δυο φορές την εβδομάδα, ήθελε πολύ θάρρος, προσοχή, συγκέντρωση, αμεσότητα , ευστροφία και επαγγελματισμό. Είχα όμως τόση αγάπη και πείσμα ! Ήταν για μένα πρόκληση και στοίχημα να τα καταφέρω και όντως έτσι έγινε, αφού και οι θεατές με αγάπησαν και η εκπομπή στέφθηκε με επιτυχία. Αυτά στο ξεκίνημά μου… Τώρα, το να επιτύχω σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι της δημοσιογραφίας και τους καινούργιους κόσμους που μου άνοιγε, αυτό κι αν ήταν πρόκληση. Πρόσφερα αλλά και πήρα τόσα πολλά, δεν μετάνιωσα και δεν έκανα πίσω».
Ποια ήταν ως τώρα η μεγαλύτερη ικανοποίηση στην επαγγελματική σου πορεία;
«Όταν μου έδιναν συνεντεύξεις διασημότητες όπως ο Σων Κόνερι, η Τζέραλντιν Τσάπλιν, η Ορνέλα Μούτι, ο Χούλιο Ιγκλέσιας, ο Χοσέ Καρέρας, ο Ζαν Μισέλ Ζαρ, και τόσοι άλλοι ξένοι, ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Δημήτρης Πιατάς, ο Γιάννης Στάνκογλου, η Λένα Διβάνη, ο Γιώργος Χατζηνάσιος και τόοοσοι άλλοι… Μεγάλη συγκίνηση όμως αισθάνθηκα και όταν βραβεύτηκα από το Ίδρυμα Μπότση στα Δημοσιογραφικά Βραβεία για την προσφορά, την ευσυνειδησία , το ήθος και την ευδόκιμη πορεία στη δουλειά μου. Αυτή η αναγνώριση αγάπης, προσπάθειας, συνέπειας , αγώνα τόσων ετών, και η αποδοχή των συναδέλφων μου, σημαίνει πολλά για εμένα και είμαι ευγνώμων».
Με ποιο τρόπο έχεις ενδυναμώσει άλλες γυναίκες ή σκοπεύεις να το κάνεις μέσα από την επαγγελματική σου πορεία.
«Στις νεότερες γυναίκες που συνάντησα μέσα από τη δουλειά μου και συνεργάστηκα, θέλω να πιστεύω, πως υπήρξα καλό και σωστό παράδειγμα επαγγελματισμού κι ευσυνειδησίας. Με ταπεινοφροσύνη κι όχι έπαρση, προσπάθησα να τους μεταφέρω ότι με αγάπη, συνέπεια και σεβασμό προς αυτό που κάνουν, θα μπορέσουν να προχωρήσουν και να επιτύχουν. Μόνον όμως αν αγαπούν πραγματικά, κι αν είναι αποφασισμένες να αφιερωθούν στη δημοσιογραφία που διάλεξαν. Να δέχονται τις προσκλήσεις και τις προκλήσεις και να τολμούν, γιατί έτσι θα μάθουν και θα καταξιωθούν. Στην εποχή μας η θέση της γυναίκας είναι διαφορετική κι εξέχουσα και πρέπει να την διεκδικούμε».
Διαβάστε επίσης
GIWA Αwards: Η Ειρήνη Κουμπούρη μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr
GIWA Αwards: Η Ευαγγελία Κοθρά μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr
GIWA Αwards: Η Σταυρούλα Πατσιομίτου μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr
Google News