GIWA Αwards: Η Κική Τιμοσίδου μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr

Τα βραβεία Greek Ιnternational Women Awards (GIWA) είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Ελληνίδας επαγγελματία που διαπρέπει παγκοσμίως. Είναι ένα project μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και υποστηρίζονται από μια ομάδα εργασίας εθελοντών. Τα GIWA έχουν αφετηρία το Λονδίνο του 2015 και οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες ζουν και εργάζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το Infowoman.gr ως χορηγός επικοινωνίας των βραβείων αυτών δημιούργησε την ενότητα #shareyourstory και σ΄ αυτήν φιλοξενούνται οι αληθινές ιστορίες πολλών από των γυναικών που φέτος είναι υποψήφιες για τα 3α GIWA Αwards, με τις οποίες είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε. 

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 σε μία μοναδική τελετή απονομής βραβείων στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού – Ελληνικός Κόσμος.

Σας παρουσιάζουμε την Κική Τιμοσίδου, Communications Manager

Όνομα και ιδιότητα. Ποια είναι η δική σου επαγγελματική ιστορία και τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα GIWA;

Το όνομα μου είναι Κική Τιμοσίδου. Με σπουδές στην Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία και τα Ψηφιακά Μέσα και Επικοινωνία, έχω εργαστεί σε διάφορους κλάδους από συμβουλευτική επιχειρήσεων, σε οργάνωση διεθνών επιστημονικών συνεδρίων και πλέον στην διαφήμιση. Αυτή την περίοδο εργάζομαι ως Communications Manager στην διαφημιστική εταιρεία Panadvert και παρέχω συμβουλευτικές υπηρεσίες επικοινωνίας ως freelancer. Η υποψηφιότητα μου στα GIWA συμβολίζει μία προσωπική νίκη για εμένα, και το γεγονός ότι ήρθε από την MEXOXO, που έχει ως αποστολή  την ενδυνάμωση γυναικών στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο, επιβεβαιώνει ότι οι προσπάθειές μου έχουν θετικό αντίκτυπο σε ανθρώπους πέρα από εμένα.

giwa-%ce%b1wards-%ce%b7-%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%bf%ce%b9%cf%81%ce%ac%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9%cf%830

Ποια ήταν ως τώρα η μεγαλύτερη πρόκληση στην επαγγελματική σου διαδρομή;

Η ενασχόληση μου στον τομέα της επικοινωνίας και διαφήμισης αποτέλεσε σημαντική πρόκληση λόγω των βασικών σπουδών μου στην αγγλική φιλολογία. Η προσαρμογή των δεξιοτήτων μου σε αυτόν τον δυναμικό τομέα φαινόταν αρχικά τρομακτική και σε στιγμές ακατόρθωτη. Ωστόσο, αντιμετώπισα  αυτό το εμπόδιο ως μια ευκαιρία να διαφοροποιηθώ απ’ τον ανταγωνισμό και να αλλάξω τον τρόπο που ο ίδιος ο χώρος βλέπει τα πράγματα. Με επιμονή και συνεχή μάθηση, όχι μόνο απέδειξα την ευελιξία που μου έδωσαν οι κλασσικές σπουδές μου στην αγγλική λογοτεχνία, αλλά δημιούργησα για εμένα μια μοναδική θέση στον κλάδο που συνδυάζει τη δημιουργικότητα με την πρακτική εφαρμογή.

Ποια ήταν ως τώρα η μεγαλύτερη ικανοποίηση στην επαγγελματική σου πορεία;

Δεν πρόκειται για μία συγκεκριμένη στιγμή. Αλλά για αυτές τις πολλές μικρές που βλέπω τον απτό αντίκτυπο της δουλειάς μου στις αντιδράσεις ανθρώπων και συναδέλφων. Είτε πρόκειται για μια πρωτότυπη διαφημιστική καμπάνια που προκαλεί εντυπώσεις είτε για ένα κομμάτι περιεχομένου που έχει βαθιά απήχηση. Αυτή η γνώση ότι οι προσπάθειές μου συμβάλλουν θετικά σε άτομα και κοινότητες είναι απίστευτα ικανοποιητική.

Με ποιο τρόπο έχεις ενδυναμώσει άλλες γυναίκες ή σκοπεύεις να το κάνεις μέσα από την επαγγελματική σου πορεία;

Στο ρόλο μου ως εκπαιδεύτρια στο σεμινάριο του MEXOXO για τις γυναίκες που εργάζονται στον χώρο του τουρισμού, είχα την ευκαιρία να μοιραστώ τις ιδέες και τις γνώσεις μου για να βοηθήσω συναδέλφους να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση ως επαγγελματίες. Κοιτάζοντας μπροστά, δεσμεύομαι να αναζητώ συνεχώς συνεργασίες που θα προσφέρουν συνεχή καθοδήγηση και υποστήριξη, μέσα από ομάδες μάθησης και ανάπτυξης στον κλάδο της επικοινωνίας και διαφήμισης με στόχο την ανάδειξη εξειδικευμένου δυναμικού και την εξέλιξη του χώρου γενικότερα.

Διαβάστε επίσης

GIWA Αwards: Η Σίσσυ Φειδά μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr

GIWA Αwards: Η Διονυσία Βασιλειάδου μοιράζεται την ιστορία της στο Infowoman.gr

Σχετικά Άρθρα
Ανούκ Εμέ: Πέθανε η θρυλική Γαλλίδα της "Dolce Vita" του Φελίνι
Ανούκ Εμέ: Η θρυλική μούσα του Φελίνι πέρασε στην αιωνιότητα
Φρανσουάζ Αρντί: Η εμβληματική Γαλλίδα της pop μουσικής και της μόδας δεν είναι πια εδώ
Φρανσουάζ Αρντί: Η εμβληματική Γαλλίδα της pop μουσικής και icon των 60’s δεν είναι πια εδώ
Η σαρωτική Μαλβίνα Κάραλη μέσα από τα δικά της λόγια: 20 ατάκες - μαθήματα ζωής
Η σαρωτική Μαλβίνα Κάραλη μέσα από τα δικά της λόγια: 20 ατάκες – μαθήματα ζωής
Ζεϊνέπ Μποζ: Ποια είναι η Τουρκάλα αρχαιολόγος που στηρίζει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
Ζεϊνέπ Μποζ: Ποια είναι η Τουρκάλα αρχαιολόγος που στηρίζει την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
Έγραψε ιστορία η Κλαούδια Σέινμπαουμ: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Μεξικού και τι την περιμένει
Γράφει ιστορία η Κλαούδια Σέινμπαουμ: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στο Μεξικό των 10 γυναικοκτονιών την ημέρα
Άρτεμις Γρύμπλα, τελικά πόσο αποδεχόμαστε το κάτι διαφορετικό;
Άρτεμις Γρύμπλα, τελικά πόσο αποδεχόμαστε το κάτι διαφορετικό;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του