Αρχική > #shareyourstory > #shareyourstory: Τζίνα Γ. Θανοπούλου
shareyourstory-τζίνα-γ-θανοπούλου

#shareyourstory: Τζίνα Γ. Θανοπούλου

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

Η Τζίνα Γ. Θανοπούλου μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια

Ξεκίνησα με σπουδές στη Ψυχολογία Major, στην Ιστορία Minor και στο Drama Therapy/ Δραματοθεραπεία. Πριν από αυτό, επειδή είχα πάντα μεγάλη αγάπη για το θέατρο, το θεωρούσα πολύ σημαντικό μέσο έκφρασης & ψυχικής ισορροπίας, παρακολούθησα μαθήματα υποκριτικής στο Εθνικό Θέατρο. Μετά από αίτηση μου στο Emerson College της Βοστώνης έγινα δεκτή στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, όπου ολοκλήρωσα τις σπουδές μου με ειδίκευση στην Δραματοθεραπεία: τη χρήση του Θεάτρου για την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών & εφήβων σε Ρίσκο. Στην συνέχεια έγινα δεκτή για το δεύτερο Μεταπτυχιακό μου Ed.M., M.A., στην Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Harvard Graduate School of Education με εξειδίκευση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία Παιδιών & Εφήβων σε Ρίσκο, Μαθησιακή Διαφορετικότητα, Διατροφικές Διαταραχές και Γυναικεία Ψυχολογία, Risk & Prevention Psychology

Τα τελευταία 25 χρόνια είμαι Συμβουλευτική Ψυχολογος Ed.M., M.A., Harvard University σε Παιδιά, Εφήβους, Γονείς, Ζευγάρια, Γυναίκες στην Αμερική και μετέπειτα στην Ελλάδα. Έχω εξιδεικευτεί στην Συμβουλευτική Υποστήριξη σε παιδιά & εφηβους με εξειδίκευση στη Συναισθηματική Νοημοσύνη και πως αυτη μπορεί να βοηθήσει στην Συναισθηματική Ωρίμανση των Παιδιών και των Γονέων. Είχα την ιδιαιτερη χαρά και τιμή να έχω συνεργαστεί στενά με τον “Πατέρα” της Συναισθηματικής Νοημοσύνης τον Dr. Daniel Goleman, την Dr. Carol Gilligan για την ενδυνάμωση των Γυναικών, τον Dr. Η. Gardner δημιουργό της θεωρίας της Πολλαπλής Νοημοσύνης και τον Dr. Robert Coles δημιουργό της θεωρίας της “Ηθικής Εξελιξης των Παιδιών” στην διάρκεια των 9 χρόνων των σπουδών μου.

Είμαι έγκριτο μέλος απο το 1996 της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας APA και της Ευρωπαϊκης Εταιρείας Συμβουλευτικής καθώς και Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής.

Εχω βραβευτεί απο την Unesco Πειραιώς & Νήσων το 2006 για την προσφορά μου στην Εκπαιδευση, στον Εθελοντισμό και στην στήριξη παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.

Έχω προσφέρει εθελοντική Συμβουλευτική Υποστήριξη σε οργανώσεις NGO όπου έχω δώσει σεμιναρια και ομιλίες, στο HOME PROJECT που στηρίζει τα ασυνοδευτα παιδιά προσφύγων καθώς και το NGO Just Say No στην οργανωση κατα της βίας των γυναικών.

Επίσης ,είμαι εθελόντρια και advocate στο Safe Water Sports, Make a Wish και στη οργάνωση Μαζί με το Παιδί. Είμαι εδώ και 15 χρόνια Μέλος του Δ.Σ. των Αποφοίτων του Harvard University, Harvard Αlumni Association έχω διατελέσει Γενική Γραμματέας και Αντιπρόεδρος.

Ήμουν 17 χρόνια Διευθύντρια στο Κέντρο Συμβουλευτικής του International School of Athens, ISA και 4 χρόνια ήμουν Διευθύντρια στο Κέντρο Συμβουλευτικής στο American College of Greece, Pierce College. Είμαι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Ελληνικού Αναλφαβητισμού, GFI του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Έχω κάνει πολλές ομιλίες και έχω δώσει πολλά σεμινάρια στην Ιατρική Σχολή, Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ίδρυμα Θεοχαράκη, Ίδρυμα Νιάρχου, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και επίσης σε σχολεία, όπως το Κολλέγιο Αθηνών & Ψυχικού, Αρσάκειο, Pierce College, American Community School, ACS & πολλά άλλα. Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι μέσα από τα Σεμινάρια μου και την Συμβουλευτική να ενδυναμώνω Γυναίκες και Νεαρά Κορίτσια , να πιστεύουν και να καλλιεργούν την εσωτερική τους φωνή και να εκφράζουν την Μοναδικότητα τους και τα Ξεχωριστά τους Ταλέντα.

Επίσης, έχω όνειρο ζωής να εργαστώ σε ένα σχολείο που θα αποδέχεται την μοναδικότητα & την διαφορετικότητα κάθε παιδιού και να εστιάζεται στην ενίσχυση και την καλλιέργεια των ταλέντων και της δημιουργικότητας του και της μοναδικής του νοημοσύνης.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις;

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισα στην επαγγελματική μου πορεία ήταν όταν είχα επιστρέψει από την Αμερική & αντιμετώπισα δύσκολες συμπεριφορές από Γονείς, Εκπαιδευτικούς και από τα ίδια τα παιδιά που είχαν Μαθησιακές Δυσκολίες/Διαφορετικότητα και δεν την αποδεχόντουσαν, καθώς επίσης όταν έπρεπε να υποστηρίξω έφηβα κορίτσια για να διατηρήσουν την εσωτερική τους φωνή και την ταυτότητα τους. Σιγά σιγά με υποστήριξη, τόνωση και συμβουλευτική οι συμπεριφορές αλλάζουν

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο;

Η θέση της γυναίκας είναι πολύ σημαντική στη σύγχρονη κοινωνία με τους πολλαπλούς της ρόλους: Γυναίκα-Επαγγελματίας, Γυναίκα- Μητέρα, Γυναίκα- Σύντροφος και είναι στο χέρι μας να υποστηρίζουμε με το δικό μας παράδειγμα Πράξης & Ζωής τις νέες γυναίκες. Γι’ αυτό το λόγο οργανώνω και παρουσιάζω σεμινάρια και τώρα webinars λόγω του κορωνοϊου, για να ενδυναμωθούν οι γυναίκες με την καλλιέργεια και ανάπτυξη των 4Α: Αυτογνωσία, Αυτοφροντίδα, Αυτοσεβασμός, Αυτοπεποίθηση.

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA;

Είμαι πολύ υπερήφανη που με κάνανε Nominated στο GIWA και είμαι επιλεγμένη από τις 169 γυναίκες από 13 χώρες παγκοσμίως και πέρασα την τελικό στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, ως shortlisted.

Είμαι ανάμεσα σε πετυχημένες Γυναίκες που αναγνωρίζονται επιβραβεύονται για την πορεία & το έργο τους: το Επιστημονικό, Εθελοντικό & Κοινωνικό και ηγούνται στον τομέα που η καθεμία διακρίνεται, είτε στις Επιστήμες, στον Αθλητισμό, στις Κοινωνικές Επιστήμες, στην Τέχνη, στο Τουρισμό, στην Επιχειρηματικότητα, στη Μόδα, στις Τεχνολογία, στα Ναυτιλιακά, στην Κοινωνική Υπευθυνότητα κλπ.

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Σχετικά Άρθρα

shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%bf%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%850

#shareyourstory: Άννα Πάολα Παπακωνσταντίνου

shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%cf%86%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b9%cf%89%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%850

#shareyourstory: Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

shareyourstory-%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%b6%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%86%ce%ac%ce%b3%ce%bf%cf%850

#shareyourstory: Ελιζα Κονοφάγου

shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%bb%ce%b1%cf%8d%cf%84%ce%b70

#shareyourstory: Μαρία Χαρλαύτη

shareyourstory-%ce%bc%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%ac%ce%b3%ce%bd%ce%bf%cf%820

#shareyourstory: Μίνα Άγνος

shareyourstory-%cf%83%cf%84%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%ae-%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%ac0

#shareyourstory: Στυλιανή Τσιλιά

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του