Αρχική > #shareyourstory > #shareyourstory: Άντα Καραγιάννη
shareyourstory-άντα-καραγιάννη

#shareyourstory: Άντα Καραγιάννη

Με σκοπό να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τα επαγγελματικά κατορθώματα των Ελληνίδων γυναικών σε επαγγελματικό επίπεδο και να ενθαρρύνουν όλο και περισσότερες Ελληνίδες να επιμείνουν και να κυνηγήσουν με θάρρος τις φιλοδοξίες τους, τα Greek International Women Awards (GIWA) σάς δίνουν για δεύτερη φορά τη δυνατότητα με την ψήφο σας να αναδείξετε και να επιβραβεύσετε τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα!

169 Ελληνίδες από 13 χώρες παγκοσμίως μοιράστηκαν την ιστορία τους δηλώνοντας συμμετοχή. Τώρα, οι γυναίκες που πέρασαν στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας των βραβείων, μπορούν να αναγνωριστούν και να επιβραβευτούν για την πορεία και το έργο τους με τη δική σας ψήφο.

Το infowoman.gr, χορηγός επικοινωνίας των βραβείων Greek International Women Awards, σας παρουσιάζει σε αποκλειστικότητα τις ιστορίες των υποψηφίων γυναικών. Πιστέψτε μας, αξίζει να τις γνωρίσετε καλύτερα!

H Άντα Καραγιάννη μοιράζεται τη δική της ιστορία:

Πες μας τη δική σου επαγγελματική ιστορία και ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια….

Συγκυρία με έφερε στον τουρισμό και ανακάλυψα έναν υπέροχο κόσμο επικοινωνίας, συνεργασίας διαπολιτισμικότητας, αριστείας στην προσφορά υπηρεσίας.

35 χρόνια στο Hospitality, μου έδωσε ευκαιρίες για χτίσιμο, δημιουργία, γνώση, couching, εξέλιξη.

Με διάθεση συμμετοχής, ανέλαβα θέσεις ευθύνης, Αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, μέλος ΔΣ Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ρόδου κλπ. Νέα πορεία συναρπαστική και παράλληλη, ακολούθησε με την Praxis Plus. Πρωτοβουλίες, σχεδιασμός και έργα στρατηγικού μάρκετινγκ και επικοινωνίας στην επιχειρηματικότητα, τουρισμό, πολιτισμό, γαστρονομία.

Χαίρομαι να διατηρώ το προνόμιο επιλογής έργων. Κοντινά μελλοντικά σχέδια:

Η συνέχεια στρατηγικής επικοινωνίας για την προώθηση των αρχών και αξιών του Ιπποκράτη της Κω, στα θέματα υγείας, ευ ζην, στους επισκέπτες και σε διεθνές επίπεδο στο Β2Β δίκτυο των travel agents και στο online. Συνεργασία: Koullias Hotels, Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω. Branding από την πολιτιστική κληρονομιά με όφελος στον προορισμό και την τοπική κοινωνία.

Να υλοποιήσουμε με την ΕΠΟΤ (επιστημονική ομάδα τουρισμού) THINK TANK της οποίας είμαι μέλος, έργα με ολιστική και αειφορική προσέγγιση αλλά και με παγκόσμια ματιά στον τουρισμό.

Να ολοκληρώσω έργα που συνδέουν τον τουρισμό με τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά μας μέσα από βιωματικές εμπειρίες.

Ενέργειες με επίκεντρο τη γαστρονομία και τη θέση της στον τουρισμό. Τα δύο αυτά θέματα – πολιτισμός και γαστρονομία – είναι από τα αγαπημένα μου.

Ανάπτυξη Β2Β δράσεων με virtual ή υβριδική μορφή στην τουριστική αγορά της Γερμανίας ως αποκλειστικός συνεργάτης του FVW Medien, μεγαλύτερου media τουρισμού. Μόλις ολοκληρώθηκε η FVW TravelTalk Virtual Counter Days με 160 εκθέτες, 2.500 επισκέπτες travel agents, 260.000 ανταλλαγές επικοινωνίας/μηνυμάτων.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες στην επαγγελματική σου πορεία μέχρι σήμερα και πως κατάφερες να την ξεπεράσεις;

Επαγγελματικές δυσκολίες πολλές και επικίνδυνες κάποιες φορές δεν πήραν σε καμμία περίπτωση το χαμόγελο. Συνεργάτες, αντοχή, εσωτερική δύναμη και προετοιμασία, μελέτη, αισιοδοξία και πίστη στο σκοπό οδηγούσαν στις λύσεις προβλημάτων μικρών μεγάλων.

Η πείρα και ωριμότητα βοηθούν να αντιμετωπίζονται οι δυσκολίες με σθένος και ηρεμία, να μην υπάρχει φόβος.

Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν εσωτερική. Η προσπάθειά μου να περπατώ σε διαφορετικές παράλληλες πορείες με αρμονία και αξιοπιστία. Απέκτησα πολύ νωρίς οικογένεια και τα παιδιά, ενώ ακολούθησε στη συνέχεια η επαγγελματική καριέρα. Πάντα είχα την αγωνία να ανταποκριθώ, να προλάβω, να κάνω το σωστό. Κάποια στιγμή κοντοστάθηκα και αποφάσισα ότι δεν μπορώ να είμαι καλή σε όλα, έβαλα σε προτεραιότητα τις επαγγελματικές ευθύνες και την οικογένεια και εστίασα στην ουσία των πραγμάτων. Συμπαραστάτης και καθοδηγητής ο σύζυγός μου στην αντιμετώπιση δυσκολιών. Υπομονετικοί και πολύτιμοι, μου έδωσαν πολλά μαθήματα οι δύο γυιοί μου ενώ παράλληλα είχα εθελοντική παρουσία στον πολιτισμό, θεσμικά όργανα κ.α.. Καλλιεργήσαμε ανοικτή σκέψη που έδωσε σε όλους μας την ελευθερία να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Παρέλαβα τον μεταπτυχιακό τίτλο στο στρατηγικό μάρκετινγκ και επικοινωνία με τη συνοδεία του φοιτητή γυιού μου. Διαπίστωσα ότι τα παιδιά μεγαλώνουν και μαθαίνουν από τα παραδείγματα των γονιών και σ’ αυτό οφείλω την ηρεμία και πληρότητα που νοιώθω σήμερα.

Η αναγνώριση των φόβων μας, μας κάνει μικρούς και διαχειρίσιμους. Αυτό που μετράει είναι η αναζήτηση καθημερινά της αλήθειας και της χαράς στην οικογένεια και την εργασία. Πίσω από την απλότητα κρύβεται πολύ μεγάλο έργο.

Ποια πιστεύεις πως είναι η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο;

Συνεργάζομαι καταπληκτικά με γυναίκες από κάθε χώρο, εκπαιδευτική βαθμίδα, επαγγελματικό επίπεδο, εθνικότητα. Γιατί είναι συνεπείς, έχουν αγάπη γι’ αυτό που κάνουν, θετική προδιάθεση, είναι καλά προετοιμασμένες και ακούραστες.

Η γυναίκα έχει κατακτήσει σχεδόν ό,τι ονειρεύεται. Αποδεικνύει καθημερινά τη δύναμη του μυαλού, της ψυχής, της καρδιάς, είναι δυνατή στη διοίκηση, έχει «στρογγυλή» σκέψη, είναι δημιουργική και παράλληλα οργανωμένη με στόχους και προγραμματισμό στη ζωή της προσωπική, επαγγελματική.

Το τίμημα είναι μεγάλο όταν η ευκαιρία να αποκτήσει οικογένεια παραμελείται σε χρόνια νεανικά και παραγωγικά όπου όλα τα βιώνεις με άκρατο ενθουσιασμό και δύναμη. Νομίζω ότι είναι ο φόβος ευθύνης που πρέπει να αντικατασταθεί από τη λαχτάρα και χαρά της δημιουργίας, της συμπόρευσης, της αίσθησης του μοιράζομαι ζωτικό μου χώρο και αυτό με βοηθάει να αναπτυχθώ πιο ολοκληρωμένα και ήρεμα.

Η γυναίκα σήμερα χρειάζεται βοήθεια στους πολλαπλούς ρόλους που έχει αναλάβει. Το κράτος να είναι ουσιαστικά κοντά της με λύσεις στα καθημερινά πρακτικά θέματα που αντιμετωπίζει με το μεγάλωμα των παιδιών.

Από την άλλη, για την καλύτερη εξέλιξή της στους δύο μεγάλους ρόλους στην οικογένεια και την εργασία, είναι καλό να απαλλαγεί από ό,τι είναι «δήθεν» και «φαίνεσθε» και να ψάξει τις αλήθειες της. Να κάνει τη ζωή της απλή και ουσιαστική. Με μελέτη, εμβάθυνση, αυτογνωσία, απαλλαγή από φόβους. Η γνώμη των άλλων να μετράει λιγότερο, να βαδίζει σταθερά και αισιόδοξα την πορεία που έχει επιλέξει. Στην οικογένειά της να είναι ουσιαστική στην επικοινωνία, να ακούει, να λειτουργεί με το ένστικτο και την καρδιά της. Η οικογενειακή ευτυχία θα απογειώσει την επαγγελματική εξέλιξη.

Τι σημαίνει για σένα η υποψηφιότητα σου στα βραβεία GIWA;

Η συμμετοχή στη GIWA είναι χαρά και τιμή για ό,τι αντιπροσωπεύει. Η διαδικασία ήταν η πρόκληση να ανατρέξω στη διαδρομή μου και τα έργα με τα οποία ασχολήθηκα σε συνδυασμό με το σήμερα και το αύριο. Όταν ολοκληρώνεται ένα έργο, πηγαίνει στην άκρη. Η GIWA μου έδωσε την ευκαιρία να τα ανακαλέσω και να διαπιστώσω το μέγεθος και την αξία τους.

Η υποψηφιότητα μου έδωσε έμπνευση και παρακίνηση να στοχεύσω σε νέα έργα. Το στάδιο του networking για την ψήφο του κοινού, με έφερε σε επικοινωνία με συνεργάτες και φίλους σε περίοδο πανδημίας. Η θερμή ανταπόκρισή τους με feed back ήταν απόδειξη εκτίμησης, αναγνώρισης, εμπιστοσύνης και βαθειάς σχέσης που αναπτύχθηκε μέσα από συνεργασίες, κοινές πορείες στον τουρισμό πχ projects, εκθέσεις κλπ ενέργειες μάρκετινγκ σε αγορές του εξωτερικού, συνεργασίες, επιτροπές, φορείς κλπ. Συναισθήματα και θετική ενέργεια προς όλες τις κατευθύνσεις ήταν το αποτέλεσμα.

Η υποψηφιότητά μου στα βραβεία GIWA είναι ήδη προστιθέμενη αξία στη θέση μου στο οικοσύστημα του τουρισμού. Ενισχύει τα ψυχικά εφόδια για τη συνέχεια. Γίνεται επικοινωνία του θεσμού και αυτό έχει μεγάλη ανταπόκριση. Πιστεύω ότι θα εμπνεύσει άλλες γυναίκες στη δική τους πορεία. Είμαι διαθέσιμη να ανταποκριθώ σε κάλεσμα εθελοντικής βοήθειας στους σκοπούς της GIWA με όφελος στις γυναίκες.

Πάνω από όλα είναι κίνητρο για πολλά που έχω στο μυαλό μου και για πιο πολλά που ακόμη δε γνωρίζω αλλά ανοίγουν φωτεινές διαδρομές.

Μπορείτε να ψηφίσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων https://greekinternationalwomenawards.com/shortlisted-candidates/. Οι φετινές υπό βράβευση κατηγορίες είναι: Τέχνη και Πολιτισμός(Arts and Culture), Σχέδιο (Design), Επιχειρηματικότητα (Business and Entrepreneurship), Μόδα (Fashion), Οικονομικές Επιστήμες (Finance), Τουρισμός και φιλοξενία (Hospitality), Επιστήμη και Τεχνολογία (Science and Technology), Κοινωνικές Επιστήμες(Social Science), Ναυτιλιακά (Shipping), Αθλητισμός (Sports), Κοινωνική Υπευθυνότητα (Social Responsibility), Young Star Award.

Σχετικά Άρθρα

shareyourstory-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ac%ce%bf%ce%bb%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%850

#shareyourstory: Άννα Πάολα Παπακωνσταντίνου

shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%cf%86%ce%ad%ce%bb%ce%b7-%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b7%ce%b9%cf%89%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%850

#shareyourstory: Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου

shareyourstory-%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%b6%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%86%ce%ac%ce%b3%ce%bf%cf%850

#shareyourstory: Ελιζα Κονοφάγου

shareyourstory-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%bb%ce%b1%cf%8d%cf%84%ce%b70

#shareyourstory: Μαρία Χαρλαύτη

shareyourstory-%ce%bc%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%ac%ce%b3%ce%bd%ce%bf%cf%820

#shareyourstory: Μίνα Άγνος

shareyourstory-%cf%83%cf%84%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%b1%ce%bd%ce%ae-%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%ac0

#shareyourstory: Στυλιανή Τσιλιά

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του