Αγαπάμε τη σοκολάτα σε κάθε εκδοχή της και δεν χάνουμε ευκαιρία να «ξεσηκώνουμε» όποια συνταγή πέφτει στα χέρια μας! Σήμερα, τελειώνουμε γλυκά την ημέρα μας με μία λαχταριστή μους σοκολάτας σε συνδυασμό με ζουμερά, κατακόκκινα κεράσια!



Υλικά

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.γ. στιγμιαίος καφές
5 κρόκους αυγών
λίγη βανίλια
150 γρ. κρέμα γάλακτος
2 ασπράδια αυγών
50 γρ. ζάχαρη
λίγα κεράσια

Εκτέλεση

Κόβουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Διαλύουμε τον καφέ με 3 κουταλιές νερό, τον προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να γίνουν αφράτοι, ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στο μείγμα. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας προσεκτικά τη μους με μια ξύλινη κουτάλα. Γεμίζουμε σφηνάκια ή ατομικά μπολ με τη μους και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με λίγα κεράσια και σαντιγί αν το επιθυμούμε.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο Infokids.gr


από Μαρία Ιωαννάτου