Σε πολλά παλιά σπίτια υπήρξαν υλικές ζημιές από το σεισμό και οι σεισμολόγοι μάς καλούν να μη γινόμαστε οι ίδιοι εμπειρογνώμονες, αλλά να καλούμε τους ειδικούς για να αποκομίσουν έγκυρη γνώμη έπειτα από αυτοψία.Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο ΟΑΣΠ καλούν τους πολίτες που έχουν πάθει ζημιές τα σπίτια τους να επικοινωνήσουν σήμερα με τους δήμους στους οποίους ανήκουν για να ζητήσουν να σταλούν συνεργεία μηχανικών για έλεγχο. Ήδη όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών έχουν διατεθεί περισσότεροι από 50 μηχανικοί για τη συγκρότηση των συνεργείων που θα κάνουν αυτοψίες.

Παράλληλα την πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά όπου κατέρρευσε από τον σεισμό μέρος του ταινιοδιάδρομου, μήκους περίπου 100 μέτρων, επισκέφθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης και ζήτησε να ασφαλιστεί για την ασφάλεια των πολιτών.

Πού θα τηλεφωνήσετε

Στοιχεία επικοινωνίας Δήμων Αττικής για μετασεισμικό έλεγχο κτιρίων
Στη δημοσιότητα έδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λίστα με τα τηλέφωνα και τους αρμόδιους υπάλληλους ανά δήμο όπου οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν προκειμένου να υποβάλλουν τα αιτήματά τους για μετασεισμικό έλεγχο κτιρίων.


«Παρακαλούμε οι πολίτες να απευθύνονται στους οικείους δήμους προκειμένω να υποβάλλουν τα αιτήματά τους για μετασεισμικό έλεγχο των κτηρίων σε περίπτωση διαπίστωσης ζημιών στα παρακάτω τηλέφωνα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

από Σοφία Κωστάρα