Αρχική > Τι Νέα; > Σεισμός 5,5 στη Κρήτη

Σεισμός 5,5 στη Κρήτη

seismos20Σεισμική δόνηση εντάσεως 5,5  βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σημειώθηκε πριν απο λίγη  ώρα στη Κρήτη. Ο σεισμός έγινε στις 11.36 το πρωί  με εστιακό βάθος τα 16 χιλιόμετρα ,νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.  Μια δεύτερη σεισμική δόνηση 2,7 Ρίχτερ καταγράφηκε 30 λεπτά περίπου αργότερα, με επίκεντρο 46 χλμ νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας και εστιακό βάθος στα 10 χλμ.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του neakriti.gr, ένας ηλικιωμένος έχει αναφέρει ότι μετά το χτύπημα του εγκέλαδου διαπίστωσε ρωγμές σπιτι του.

σεισμός Κρήτη 25/5/2016

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εγκέλαδος προκάλεσε διακοπές ρεύματος στο Ηράκλειο, με πολλούς κατοίκους της πόλης να βγαίνουν από τα σπίτια τους τρομαγμένοι. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας και αναμένονται νέες εκτιμήσεις τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου ο σεισμός ήταν στα 5,6 ρίχτερ, στη θαλάσσια περιοχή, σε απόσταση 119 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Ηρακλείου, 39 χλμ. νοτιοανατολικά από το χωριό Μακρύ Γιαλός και 67 χλμ. νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου, κοντά στα σημεία όπου σημειώθηκαν ασθενέστερες σεισμικές δονήσεις, τα ξημερώματα. Σε δεύτερη εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Κέντρου, ο σεισμός υπολογίζεται στα 5,2 ρίχτερ.