Αρχική > Cinema > Σε θερινό σινεμά μετατρέπεται απόψε η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη (εικόνες)

Σε θερινό σινεμά μετατρέπεται απόψε η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη (εικόνες)

Μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν σήμερα οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της πόλης, στην εμβληματική πλατεία Αριστοτέλους.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης «στήνει» για ένα βράδυ που θα μείνει αξέχαστο, στην πλατεία Αριστοτέλους, ένα θερινό σινεμά, σαν αυτά που κυριαρχούσαν στην πλατεία και την πόλη τη δεκαετία του 1950. Αυτή την ώρα, οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις ώστε να είναι όλα έτοιμα στις 21:00 που θα ξεκινήσει η προβολή.

Η ανακοίνωση του Φεστιβάλ

«Ελάτε να δούμε παρέα το βραβευμένο με Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας «Σινεμά ο Παράδεισος» του Τζουζέπε Τορνατόρε, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019, στην εμβληματική πλατεία Αριστοτέλους, μπροστά από το ιστορικό Ολύμπιον και να γιορτάσουμε την έναρξη της σεζόν της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης με νοσταλγική διάθεση».

Λίγα λόγια για την ταινία

Σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας στις αρχές του 1950, ένα αγόρι ο Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον ηλικιωμένο μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά και μέσα από τη φιλία τους ανακαλύπτει τον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου. Ο Τότο, καθώς μεγαλώνει, θα αναγκαστεί να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του και να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη. Τριάντα χρόνια αργότερα, θα ενημερωθεί για τον θάνατο του Αλφρέντο και θα επιστρέψει στο χωριό για την κηδεία.

Πληροφορίες

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Ώρα προσέλευσης: 20.30 / Έναρξη προβολής: 21.00

Πλατεία Αριστοτέλους

Είσοδος ελεύθερη