Αρχική > Featured > Σε ποιο νησί της Ελλάδας θα βρείτε την πρώτη “πλεούμενη” βιβλιοθήκη;

Σε ποιο νησί της Ελλάδας θα βρείτε την πρώτη “πλεούμενη” βιβλιοθήκη;

Αν βρεθείς στο πανέμορφο νησί της Κιμώλου αυτό το καλοκαίρι, θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις, εκτός από τις βουτιές σου σε καταγάλανα νερά, και πρωτόγνωρες στιγμές απόλαυσης με ένα βιβλίο στο χέρι από την πρωτότυπη, «πλεούμενη» βιβλιοθήκη.

Αυτό το καλοκαίρι οργάνωσε διακοπές στην Κίμωλο και δες από κοντά την πρώτη «πλεούμενη» βιβλιοθήκη στην Κίμωλο. Κι όμως το μικρό αυτό νησί των Κυκλάδων σου χαρίζει ξεχωριστές εμπειρίες και συγκινήσεις με τις ομαδικές προσπάθειες από τους Κιμωλίστες, που βάζουν τα δυνατά τους κάθε χρόνο για τον τόπο τους.

Μετά τις ανοιχτές βιβλιοθήκες κατά μήκος του νησιού, φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να δανειστούμε βιβλία από την «πλεούμενη» βιβλιοθήκη στην Κίμωλο.

Βιβλιοθήκες στις παραλίες

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για βάρκες, που θα βρίσκονται στις παραλίες του νησιού και θα μας δίνουν τη δυνατότητα να δανειστούμε βιβλία κατά τη διάρκεια των βουτιών μας.

Σύμφωνα με τους Κιμωλίστες (Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου), η πρώτη βάρκα θα βρίσκεται στο λιμάνι της Κιμώλου και την παραλία Ψάθη και μελλοντικά θα ξεκινήσουν να λειτουργούν και παραπάνω πλεούμενες βιβλιοθήκες στην παραλία Πράσα, την Αλυκή και σε άλλες περιοχές της Κιμώλου.

Η βιβλιοθήκη σε σχήμα βάρκας στην Κίμωλο αποτελεί μια ξεχωριστή ιδέα τόσο στην Κίμωλο, όσο και στην Ελλάδα γενικότερα, η οποία θα προσελκύσει το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων τουριστών.

Εάν θέλεις κι εσύ να έρθει το καλοκαίρι γρηγορότερα και να απολαύσεις ήλιο, θάλασσα και ένα καλό βιβλίο, δεν έχεις παρά να κλείσεις εισιτήρια για τις διακοπές σου στην Κίμωλο.

Πηγή: itravelling.gr