Αρχική > Featured > Σε ποια ηλικία «χτυπά κόκκινο» η κατάθλιψη της μέσης ηλικίας;

Σε ποια ηλικία «χτυπά κόκκινο» η κατάθλιψη της μέσης ηλικίας;

Αίσθηση προκαλεί η έρευνα του Bloomberg πώς στην ηλικία των 47,2 χρόνων κορυφώνεται η κατάθλιψη για τη μέση ηλικία!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Dartmouth, η μέση ηλικία είναι εξόχως θλιβερή με το γεγονός αυτό να κορυφώνεταιστα 47,2 έτη του ανθρώπου στον αναπτυγμένο κόσμο.

Ο καθηγητής David Blanchflower, πρώην οικονομολόγος στην Τράπεζα της Αγγλίας, μελέτησε δεδομένα σε 132 χώρες για τη μέτρηση της σχέσης μεταξύ ευημερίας και ηλικίας. Από την έρευνα συμπέρανε ότι κάθε χώρα έχει τη δική της «καμπύλη ευτυχίας» που είναι σε σχήμα U και φθάνει το χαμηλότερο στις αναπτυσσόμενες χώρες, στα 47,2 έτη.

«Η τροχιά της καμπύλης ισχύει σε χώρες όπου ο μέσος μισθός είναι υψηλός και όπου οι άνθρωποι τείνουν να ζουν περισσότερο, αλλά και εκεί που ο μέσος μισθός δεν είναι υψηλός και οι άνθρωποι δεν τείνουν να ζουν περισσότερο», διαβάζουμε στο Bloomberg.

Ενδιαφέρον επίσης είναι το γεγονός πως ότι η οικονομική κρίση του 2008 έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μείωση της αντοχής των ανθρώπων και κατέστησε ιδιαίτερα δύσκολο για τους ευάλωτους να ξεπεράσουν την κρίση μέσης ηλικίας, ενώ ένας ακόμη παράγοντας φαίνεται ότι είναι η άνοδος της παγκοσμιοποίησης.