Το καλοκαίρι πλησιάζει και τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου που μιλούν για τις ομορφιές της Ελλάδας όλο και πληθαίνουν. Αυτή τη φορά ο βρετανικός Guardian δημοσίευσε ένα εκτενές άρθρο για τη Μήλο, εξυμνώντας το φαγητό και τις πρώτες ύλες της, τα λαχανικά και τα τυριά της.Η δημοσιογράφος Amanda Dardanis επισκέφθηκε το νησί και μαγεύτηκε από τις ιδιαίτερες γεύσεις που μπορεί να απολαύσει κανείς κάνοντας τις διακοπές του εκεί. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε μάλιστα στο «gourounopoulo» αλλά και το «bouyiourdi» με ντομάτες, φέτα και καυτερές πιπεριές.

Επίσης, τονίζει πως τα τελευταία χρόνια τα εστιατόρια της Μήλου έχουν γίνει λίγο πιο γκουρμέ, με δημιουργικά μενού μεσογειακής κουζίνας. Ακόμα και στα πιο ακριβά όμως, μπορείς να φας οικονομικά επιλέγοντας μεζέδες και χύμα κρασί, λέει η δημοσιογράφος. Μπορείς να πληρώσεις κάτι παραπάνω από 10 ευρώ/άτομο και να έχεις και μια γύρα κερασμένο τσίπουρο.

Τα μαγαζιά που ξεχωρίζουν


Όπως γράφει η δημοσιογράφος, τα μαγαζιά που ξεχωρίζουν είναι το εστιατόριο «Sirocco» στην παραλία του Παλιοχωριού, όπου το φαγητό ψήνεται σε πήλινες γάστρες που τοποθετούνται 40 εκατοστά κάτω από την άμμο, η «Αρμύρα» στα Πολλώνια για φρέσκο ψάρι από τα καΐκια των ψαράδων και δημιουργικά πιάτα θαλασσινών, η ταβέρνα «Medusa» στο γραφικό λιμανάκι Μανδράκια για ουζομεζέδες, αλλά και η «Εργίνα» στο χωριό Τρυπητή με την υπέροχη θέα και το ηλιοβασίλεμα.

Στο άρθρο γίνεται ειδική αναφορά στους πανέμορφους γεωλογικούς σχηματισμούς του κυκλαδίτικου νησιού, το οποίο απαριθμεί εβδομήντα και παραπάνω παραλίες, ενώ η αρθρογράφος περιγράφει και την ομορφιά του Σαρακίνικου, για το οποίο μάλιστα λέει πως η εικόνα του μοιάζει σαν να έχει τεθεί σε επεξεργασία μέσω photoshop.

από Μαρία Ιωαννάτου