Αρχική > Featured > Σε αυτή την ευρωπαϊκή πόλη οι τουρίστες θα πληρώνουν πρόστιμο αν… τρώνε στο δρόμο

Σε αυτή την ευρωπαϊκή πόλη οι τουρίστες θα πληρώνουν πρόστιμο αν… τρώνε στο δρόμο

Οι πτήσεις χαμηλού κόστους και τα φτηνά έξοδα διαμονής σε σπίτια μέσω Airbnb, ανάγκασαν τις δημοτικές αρχές στη Φλωρεντία να επιβάλλουν πρόστιμο στους τουρίστες που θα τρώνε στους δρόμους της ιταλικής πόλης. Ναι, καλά ακούσατε! Οι τουρίστες που θα τρώνε και θα αφήνουν απορρίμματα πίσω τους θα πληρώνουν πρόστιμο ύψους 150 έως 500 ευρώ!

Η απαγόρευση ισχύει στους δρόμους κοντά στο ντελικατέσεν «All Antico Vinaio» που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, αφού ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο στη Φλωρεντία από ταξιδιωτικό περιοδικό. Αυτό οδήγησε σε υψηλές βαθμολογίες στο TripAdvisor και προσέλκυση ακόμη περισσότερων τουριστών στους ήδη συμφορημένους δρόμους.

Οι δρόμοι που επηρεάζονται είναι οι Via de’ Neri, Via della Ninna, Piazzale degli Uffizi και Piazza del Grano. Τα καταστήματα έχουν κολλήσει αφίσες που συμβουλεύουν τους τουρίστες να μην τρώνε στο δρόμο και να «σέβονται τους κατοίκους, τους εμπόρους και τους εργαζόμενους στις συγκεκριμένες οδούς».

Ο δήμαρχος Dario Nardella υπέγραψε τους νέους κανονισμούς, οι οποίοι θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 6 Ιανουαρίου και ενδέχεται να υπάρξει παράταση στη συνέχεια. Η απαγόρευση ισχύει από τις 12:00 έως τις 3:00 το μεσημέρι και από τις 6:00 έως τις 10:00 το βράδυ.

«Ο νέος κανόνας δεν στοχεύει στον τουρισμό γενικά, αλλά στους απαίδευτους επισκέπτες που στρατοπεδεύουν στους δρόμους με το γεύμα τους. Αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους, επειδή οι τουρίστες γευματίζουν στις πόρτες τους», ανέφερε ο δήμαρχος.