Η ταινία «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου σάρωσε στην απονομή των φετινών βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου BAFTA, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Royal Albert Hall του Λονδίνου.

Από την αρχή της τελετής φάνηκε η δυναμική της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία ήταν υποψήφια για 12 βραβεία BAFTA και ήταν η ταινία με τις περισσότερες υποψηφιότητες για φέτος. Ο ταλαντούχος Έλληνας σκηνοθέτης και η ταινία του έφυγαν τελικά από τη λαμπερή βραδιά με 7 βραβεία!

Αναλυτικά τα βραβεία

Το πρώτο βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας για το «Τhe Favourite» του Έλληνα σκηνοθέτη ήρθε στην κατηγορία της Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας. Λίγα λεπτά αργότερα το «The Favourite» κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Σχεδιασμού Παραγωγής, το βραβείο Καλύτερου Μακιγιάζ και το βραβείο στην κατηγορία Β’ Γυναικείος Ρόλος που απονεμήθηκε στη Ρέιτσελ Βάις. Να σημειωθεί ότι υποψήφια για τον Β’ Γυναικείο Ρόλο ήταν η επίσης πρωταγωνίστρια του «The Favourite» Εμα Στόουν.

Η επιτυχία για την μαύρη κωμωδία εποχής συνεχίστηκε με το βραβείο στην κατηγορία για το Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο (Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι Μακναμάρα) και το βραβείο στην κατηγορία Κοστούμια.


Τα βραβεία δεν σταμάτησαν εκεί για τον Γιώργο Λάνθιμο, ο οποίος έκανε σαρωτικό πέρασμα στα BAFTA 2019, καθώς λίγο μετά τις 11:00 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) η πρωταγωνίστρια Ολίβια Κόλμαν έλαβε το βραβείο του Α’ Γυναικείου Ρόλου.

από Μαρία Ιωαννάτου