Ένα γλυκάκι είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα! Δεν συμφωνείτε; Σήμερα σας προτείνουμε μια λαχταριστή συνταγή για μπισκότα που μπορείτε να πάρετε και σαν κολατσιό στη δουλειά για να συνοδεύσετε τον καφέ σας. Πρόκειται για μια εκδοχή γεμιστών μπισκότων που γίνεται πολύ εύκολα, χωρίς ιδιαίτερα σκεύη και εργαλεία. Έτσι, θα αποφύγετε όλη την ακαταστασία στην κουζίνα σας!

Υλικά

Για το Μπισκότο
250 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
200 γρ. άχνη ζάχαρη
120 γρ. ασπράδι αυγού (περίπου 4 ασπράδια)
100 γρ. κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά
20 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. κουβερτούρα με περίπου 50-55% κακάο, ψιλοκομμένη

Για τη Γέμιση
250 γρ. κουβερτούρα με περίπου 50-55% κακάο, ψιλοκομμένη
250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά

Εκτέλεση

Για το Μπισκότο
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα. Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα, ώστε να έχει πάχος περίπου 1 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 15 λεπτά. Όταν βγει από τον φούρνο αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και το κόβουμε σε δύο κομμάτια.


Για τη Γέμιση
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν πάρει βράση την αδειάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να γίνει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί, ώστε να μπορούμε να το αλείψουμε πάνω από το μπισκότο. Απλώνουμε το μείγμα στο ένα μπισκότο, το σκεπάζουμε με το άλλο μπισκότο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει. Κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια.

Πηγή: steliosparliaros.gr

από Μαρία Ιωαννάτου