Αρχική > Celebrities > Σάλος στη Βρετανία: Ο πρίγκιπας Χάρι απαντά στους επικριτές του για τα ταξίδια με ιδιωτικό τζετ

Σάλος στη Βρετανία: Ο πρίγκιπας Χάρι απαντά στους επικριτές του για τα ταξίδια με ιδιωτικό τζετ

Έντονος είναι ακόμη ο σάλος που προκάλεσε ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ με τα ταξίδια τους, για τα οποία χρησιμοποίησαν ιδιωτικό τζετ ξεσηκώνοντας κύμα αντιδράσεων από τους οικολόγους.

«Το 99% των περιπτώσεων ταξιδεύω με εμπορικές πτήσεις σε όλο τον κόσμο. Καμιά φορά, όμως, δεν μπορώ να το αποφύγω για να είμαι σίγουρος ότι η οικογένειά μου θα είναι ασφαλής. Είναι τόσο απλό» απάντησε, από εκδήλωση στο Άμστερνταμ, όταν ρωτήθηκε για το ταξίδι.

«Κανείς δεν είναι τέλειος»

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι μπορούμε να κάνουμε πολλά παραπάνω όσον αφορά τον περιβάλλον. «Όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία. Αν χρειαστεί να πετάξω με ιδιωτικό αεροσκάφος, θα σιγουρευτώ την επόμενη φορά να μην επιβαρύνω το περιβάλλον».

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

View this post on Instagram

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Το σχήμα «Travalyst» που σχεδιάζεται για να βελτιώσει την περιβαλλοντική προστασία και να διευρύνει την οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων, θέλει να βοηθήσει ώστε η ταξιδιωτική βιομηχανία να γίνει μια δύναμη του καλού, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Το ταξίδι έχει την απαράμιλλη δύναμη να κάνει τους ανθρώπους ανοιχτούς σε διαφορετικές κουλτούρες, νέες εμπειρίες και τους κάνει να εκτιμούν βαθιά αυτά που ο κόσμος μας έχει να προσφέρει. Καθώς ο τουρισμός αυξάνεται αναπόφευκτα, έχει εξαιρετική σημασία να επιταχύνουμε την υιοθέτηση αειφόρων πρακτικών παγκοσμίως, όπως και να εξισορροπήσουμε αυτή την ανάπτυξη με τις ανάγκες του περιβάλλοντος και του τοπικού πληθυσμού», δήλωσε ο Χάρι.