Σάλος έχει προκληθεί από το πρωί της Δευτέρας με τις διαφημίσεις κατά των αμβλώσεων που έχουν κατακλύσει τους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας.
Πολλοί είναι αυτοί που έπεσαν από τα… σύννεφα με τις διαφημίσεις αυτές, εμάς βέβαια λίγο μας ξάφνιασαν καθώς είχε προηγηθεί τις ημέρες των Χριστουγέννων το «μαύρο» εξώφυλλο γνωστής αθλητικής εφημερίδας.
Οι διαφημίσεις βρίσκονται σχεδόν σε όλους τους σταθμούς του Μετρό και ήδη προκαλούν θύελλα αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνο.


Στις αφίσες διαβάζει κανείς: «Ήξερες ότι από την 18η ημέρα κτυπά η καρδιά του. Από την 42η μέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύματα; Από την 8η εβδομάδα όλα τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί; Από την 10η εβδομάδα νοιώθει πόνο».
Οι αφίσες έχουν αναρτηθεί σε αρκετούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων και στον κεντρικό όλων, στο Σύνταγμα.
Υπενθυμίζεται ότι η νομιμοποίηση των αμβλώσεων στην Ελλάδα έγινε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1986.

Στο ethnos.gr διαβάζουμε πως η συγκεκριμένη πληρωμένη διαφημιστική καμπάνια θαπαραμείνει στα ειδικά διαφημιστικά πλαίσια για διάστημα 14 ημερών, δηλαδή έως τις 26 Ιανουαρίου 2020. Εχει τοποθετηθεί σε 31 πλαίσια σε 17 σταθμούς του μετρό.

Η καμπάνια δεν θα σταματήσει κι αυτό, γιατί όπως υποστηρίζουν πηγές της ΣΤΑΣΥ θεωρήθηκε από το εμπορικό τμήμα ότι δεν πρόκειται για κάτι που προκαλεί το κοινό αίσθημα. Ωστόσο όπως προκύπτει από τις αντιδράσεις, αυτή η εκτίμηση αποδείχτηκε εντελώς λανθασμένη. Εως τώρα δεν υπάρχει κάποια ένδειξη από την εταιρία ότι η καμπάνια θα σταματήσει και οι συγκεκριμένες αφίσες θα «κατέβουν», καθώς, όπως επισημαίνεται εάν μια διαφήμιση δεν προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Πηγές της ΣΤΑΣΥ υπενθυμίζουν ότι αντιδράσεις είχαν προκαλέσει και τα μηνύματα στο μετρό με φωτογραφίες ζώων και σύνθημα «Δες ποιον έφαγες σήμερα» στο πλαίσιο της vegan εκστρατείας το 2018 καθώς επίσης και για το Athens Pride, την εβδομάδα υπερηφάνειας στην Αθήνα την πρώτη από τις πέντε χρονιές που φιλοξενήθηκε η αφίσα στο μετρό. Να σημειωθεί, πάντως, ότι άτομα που γνωρίζουν τα εσωτερικά της ΣΤΑΣΥ σημειώνουν ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είχε περάσει από το Διοικητικό Συμβούλιο.

από infowoman team