Αρχική > TV > Σάλος με την ταινία για τον γκέι Χριστό- Διαγράφουν τις συνδρομές τους στο Netflix

Σάλος με την ταινία για τον γκέι Χριστό- Διαγράφουν τις συνδρομές τους στο Netflix

Κανονικό -και αναμενόμενο- σάλο έχει προκαλέσει η νέα παραγωγή του Netflix που αφορά στη ζωή του Χριστού, και ονομάζεται «Ο πρώτος πειρασμός του Χριστού».

Στη 46λεπτη ταινία, που πρωτοπροβλήθηκε στη Βραζιλία και είναι δημιουργία μιας ομάδας κωμικών του Youtube, Porta dos Fundos, βλέπουμε τον Ιησού στην ηλικία των 30 ετών, να πηγαίνει τον σύντροφό του Ορλάντο, να γνωρίσει την οικογένειά του!

Σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι, υπέγραψαν μια αίτηση, σύμφωνα με την οποία ζητούν να αποσυρθεί η ταινία, που απεικονίζει τον Χριστό ως ομοφυλόφιλο.

Όταν μάλιστα τον ρωτούν πού γνώρισε τον Ορλάντο, ο Χριστός απαντά «Από την έρημο». Σε μια άλλη σκηνή, βλέπουμε τον υποτιθέμενο φίλο του Χριστού να παίζει πλήκτρα και να τραγουδά ένα τραγούδι, με στίχους: «Ο Θεός είναι τόσο καλός. Δημιούργησε τον κόσμο σε επτά ημέρες. Και μετά από λίγο, έπνιξε τη δημιουργία του».

Η ταινία που σατιρίζει τον Χριστό, προκάλεσε την έντονη αντίδραση και του Εντουάρντο Μπολσονάρου, γιου του Προέδρου της Βραζιλίας, ο οποίος την αποκάλεσε «σκουπίδι» και είπε πως αυτοί που την έφτιαξαν, δεν αντιπροσωπεύουν τη βραζιλιάνικη κοινωνία.

Να σημειωθεί ότι στη Βραζιλία ζουν οι περισσότεροι Καθολικοί από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Η ταινία εξόργισε όπως ήταν φυσικό και τους χρήστες του Twitter. Μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί που δήλωσαν πως διέγραψαν τη συνδρομή τους στο Netflix. «Δεν με ενοχλεί καθόλου ο άλλος να είναι γκέι, αλλά όχι να χλευάζουν τον Θεό μου».