Αυτό το πιάτο έχει θαυμάσια καπνιστή γεύση, ενώ το μήλο και τα καρύδια το κάνουν πολύ τραγανό. Ένα νόστιμο και ολοκληρωμένο γεύμα που μπορείτε να φτιάξετε είτε ως συνοδευτικό για το μεσημεριανό τραπέζι, είτε αν θέλετε να φάτε κάτι ελαφρύ για βράδυ.



Extra tip: Τα περισσεύματα της σαλάτας μπορούν να ψιλοκοπούν, να ανακατευτούν με μαγιονέζα και να γίνουν γέμιση για σάντουιτς ή να τυλιχθούν μέσα σε πίτα για την επόμενη μέρα.

Υλικά

4 καπνιστές φέτες μπέικον
1 τραγανό μήλο
χυμός από 1/2 λεμόνι
50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
200 γρ. ρόκα
2 καπνιστά φιλέτα κοτόπουλου (σε φέτες, χωρίς την πέτσα)

Για το ντρέσινγκ


2 κ.σ. μηλίτης
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μουστάρδα
2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
αλάτι – μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το γκριλ στην υψηλότερη βαθμίδα. Ψήστε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και στραγγίξτε το πάνω σε χαρτί κουζίνας. Όταν κρυώσει, θρυμματίστε το.
2. Καθαρίστε το μήλο, ξεφλουδίστε το, κόψτε το στα τέσσερα και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες. Βάλτε το σε ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού. Βάλτε σε μέτρια θερμοκρασία μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, προσθέστε τους καρπούς και ανακατέψτε τα μέχρι να καβουρδιστούν. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
3. Ανακατέψτε τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπολ, μέχρι να αποκτήσουν υφή γαλακτώματος.
4. Βάλτε μέσα στο μπολ τη ρόκα και ανακατέψτε με το ντρέσινγκ. Στραγγίξτε και στεγνώστε το μήλο και προσθέστε το στη σαλάτα με το κοτόπουλο μαζί με τα 3/4 του μείγματος με τα καρύδια και το μπέικον. Ανακατέψτε ελαφρώς τη σαλάτα και πασπαλίστε με το υπόλοιπο μείγμα με καρύδια και μπέικον.

Από το βιβλίο «Μαγειρική για όλη την οικογένεια», εκδόσεις Πεδίο

από Μαρία Ιωαννάτου