Αρχική > Cinema > Ρόμπερτ Πάουελ: Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» έρχεται στη Σαλαμίνα για τα γυρίσματα ταινίας

Ρόμπερτ Πάουελ: Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» έρχεται στη Σαλαμίνα για τα γυρίσματα ταινίας

Κάθε Πάσχα μπαίνει στα σπίτια μας μέσα από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες, υποδυόμενος τον Χριστό στην ταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι. Ο λόγος για τον ηθοποιό Ρόμπερτ Πάουελ, ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα για να πρωταγωνιστήσει σε ταινία του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Φώτη Κωνσταντινίδη.

Ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός πρόκειται να φτάσει αύριο στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Σαλαμίνα, για τα γυρίσματα της ταινίας που είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία ενός πιλότου της RAF, το αεροσκάφος του οποίου καταρρίφθηκε τον Οκτώβριο του 1944 στη Σαλαμίνα.

Στιγμιότυπο από τα γυρίσματα της ταινίας

Δύο εκπαιδευτικοί του νησιού, η Βάσω Θεοδωρακοπούλου και ο Στέλιος Καθαρός, μετά από πολύχρονη έρευνα συγκέντρωσαν όλα τα στοιχεία -ακόμα και προσωπικά αντικείμενα του πιλότου- προκειμένου η περιπέτειά του να αποδοθεί στην ταινία με κάθε λεπτομέρεια.

Η ιστορία του Τζο στη μεγάλη οθόνη

Στην κατοχική Σαλαμίνα λίγες μέρες πριν την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων, μια ήρεμη κατά τα άλλα ημέρα σημαδεύει τη ζωή τριών ανθρώπων. Ένα συμμαχικό αεροσκάφος της RAF καταρρίπτεται, ο πιλότος φυγαδεύεται προσωρινά από έναν ντόπιο αγρότη και μια νεαρή κοπέλα η οποία ξεφεύγει την τελευταία στιγμή. Ο αγρότης πληρώνει όμως την μεγαλοψυχία του με τίμημα την εκτέλεση του, ενώ ο πιλότος πιάνεται αιχμάλωτος και η τύχη του αγνοείται από τότε.

Η κοπέλα -γιαγιά πια- αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό, ότι κρατάει στη μπιζουτιέρα της καλά φυλαγμένο ένα δακτυλίδι που της έδωσε ο πιλότος σε αυτό το μοναδικό λεπτό της συνάντησής τους και ενώ τον βοηθούσε να ξεντυθεί και να φορέσει αγροτικά ρούχα. Το δακτυλίδι γράφει το όνομα «Τζο» και μια συγκλονιστική ιστορία έχει μόλις ξεκινήσει.