Αρχική > Featured > Ρόδος: Μόνο με χαρτί γιατρού η καθιερωμένη βουτιά για τον σταυρό στα Θεοφάνεια

Ρόδος: Μόνο με χαρτί γιατρού η καθιερωμένη βουτιά για τον σταυρό στα Θεοφάνεια

Το Λιμεναρχείο Ρόδου ζητά χαρτί γιατρού από όσους πιστούς θελήσουν φέτος να βουτήξουν για τον σταυρό κατά τον εορτασμό των Θεοφανείων. Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση, όσοι θέλουν να πέσουν στα νερά του Αιγαίου θα πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση, συνοδευόμενη από ιατρική βεβαίωση καρδιολόγου ή παθολόγου.

Όσον αφορά τους ανήλικους απαιτείται ειδική άδεια από τους γονείς, ενώ στην ανακοίνωση επισημαίνεται ιδιαιτέρως ότι οι αιτήσεις θα κατατίθενται έως την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018, παραμονή της γιορτής των Θεοφανείων.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Από το Λιμεναρχείο Ρόδου ανακοινώθηκε ότι, όπως κάθε χρόνο έτσι και με το νέο έτος στις 06-01-2018 ημέρα Σάββατο, θα λάβει χώρα η τελετή αγιασμού των υδάτων έμπροσθεν του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Ρόδου.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανάσυρση του Τιμίου Σταυρού πρέπει να προσκομίσουν στο Λιμεναρχείο Ρόδου και συγκεκριμένα στο γραφείο της Λιμενικής Αστυνομίας, υπεύθυνη δήλωση συνοδευόμενη από ιατρική βεβαίωση καρδιολόγου ή παθολόγου για την κατάσταση της υγείας τους.

Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα πραγματοποιείται αυτοπροσώπως μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από την 02-01-2018 μέχρι την 05-01-2018 (οι αιτήσεις ανήμερα της εορτής δεν θα γίνονται δεκτές).

Οι κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών δύναται να συμμετάσχουν κατόπιν σύμφωνης γνώμης των γονέων/κηδεμόνων. Όλοι οι συμμετέχοντες επιβιβάζονται σε πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου, ενώ θα πρέπει να φέρουν κόσμιο ένδυμα κολύμβησης (μαγιό).