Αρχική > Celebrities > Δείτε τη λαμπερή 88χρονη Ρίκα Διαλυνά σε αθηναϊκή θεατρική πρεμιέρα

Δείτε τη λαμπερή 88χρονη Ρίκα Διαλυνά σε αθηναϊκή θεατρική πρεμιέρα

Η αιώνια καλλονή, Ρίκα Διαλυνά, πριν από λίγες μέρες παραβρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Η Παριζιάνα» στο θέατρο Broadway, προκειμένου να χειροκροτήσει αγαπημένους συναδέλφους της.
Η 88χρονη Ρίκα, πάντα λαμπερή και πληθωρική, έκλεψε την παράσταση με την εντυπωσιακή εμφάνισή της. Η Ρίκα Διαλυνά θεωρείται μια από τις πιο όμορφες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου, καθώς διαθέτει αρχοντική παρουσιαστικό και εξωτική ομορφιά.

Flashback

H Ειρήνη “Ρίκα” Διαλυνά γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 8 Αυγούστου 1931. Τελειώνοντας το γυμνάσιο, ήρθε στην Αθήνα για να μπει στο πολυτεχνείο και να δώσει εξετάσεις στη σχολή καλών τεχνών, όπου πέρασε με επιτυχία. Άρχισε μαθήματα ζωγραφικής με δάσκαλο τον Γιάννη Μόραλη και συγχρόνως γράφτηκε και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Δάσκαλοί της ήταν οι Δημήτρης Ροντήρης, Κατίνα Παξινού, Σολομός και Σπύρος Μελάς.
Το 1954 έλαβε μέρος στα καλλιστεία της εποχής και εκλέχθηκε Σταρ Ελλάς, ενώ στη συνέχεια πήγε στις ΗΠΑ για το διαγωνισμό της Μις Υφήλιος, όπου κέρδισε την πέμπτη θέση. Παρέμεινε αρκετά εκεί γιατί παντρεύτηκε και παράλληλα σπούδασε αγγλικά στο New York University, ενώ έκανε και ιδιωτικά μαθήματα υποκριτικής από την Judith Elliot.