Συνέντευξη στο BBC έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο BBC, κατά τη διάρκεια της οποίας κλήθηκε να απαντήσει σε ένα σημαντικό ερώτημα για το οποίο, είναι η αλήθεια, πολλοί αναρωτήθηκαν. “Για ποιο λόγο υπάρχουν ελάχιστες γυναίκες στην κυβέρνησή του;”Ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα

«Υποστηρίζετε την ισότητα ανάμεσα στα φύλα;», ρώτησε η δημοσιογράφος Ζεϊνάμπ Μπαντάουι τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Την υποστηρίζουμε και θα θέλαμε να κάνουμε περισσότερα και στο κομμάτι της πολιτικής εκπροσώπησης», απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Τότε γιατί δεν υπουργοποιήσατε περισσότερες γυναίκες; Ανάμεσα στους 22 υπουργούς μόλις οι δύο είναι γυναίκες», είπε η δημοσιογράφος του BBC HARDtalk. «Δυστυχώς δεν υπάρχουν τόσες γυναίκες που θα ενδιαφέρονταν να ασχοληθούν με την πολιτική», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκαλώντας την αντίδραση της Μπαντάουι.

«Μιλάτε σοβαρά; Σε ολόκληρη τη χώρα, με όλες αυτές τις υπέροχες γυναίκες;», είπε η δημοσιογράφος.


«Θέσαμε ποσόστωση, το 40% των υποψηφίων μας ήταν γυναίκες, το οποίο είναι ένα μεγάλο βήμα, αλλά αν δείτε τη σύνθεση του κοινοβουλίου δεν έχουμε γυναίκες στο 40% του κοινοβουλίου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η δημοσιογράφος του BBC αντέτεινε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός όρισε 21 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη και πως θα μπορούσε να βρει 21 έμπειρες γυναίκες.

“Μα δεν υπάρχουν έμπειρες επαγγελματίες γυναίκες;”

«Είμαι σίγουρη ότι μπορώ να τις βρω για εσάς εδώ στην Ελλάδα», είπε η Μπαντάουι. «Ζήτησα από πολλές γυναίκες να μπουν στην κυβέρνηση, αλλά ήταν πολύ πιο διστακτικές να το κάνουν από τους άνδρες», απάντησε.

«Δεν είμαι χαρούμενος με την εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών, το αναγνωρίζω ανοιχτά, οι γυναίκες που έχουμε στην κυβέρνηση είναι απόλυτα ικανές, θα κάνουν καταπληκτική δουλειά και θα βοηθήσουν άλλες γυναίκες να γίνουν μέλη του υπουργικού συμβουλίου», κατέληξε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως πρόκειται για ένα πεδίο που χρειάζεται βελτίωση.

από Σοφία Κωστάρα