Αρχική > Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ του infowoman σε μεγάλη λαϊκή αγορά: Συνωστισμός και φουλ από ηλικιωμένους

Ρεπορτάζ του infowoman σε μεγάλη λαϊκή αγορά: Συνωστισμός και φουλ από ηλικιωμένους

Μία βόλτα στη λαϊκή αγορά του Ζωγράφου κάναμε σήμερα προκειμένου να προμηθευτούμε κάποια φρούτα και τρόφιμα και φύγαμε με την… όπισθεν από τον συνωστισμό που επικρατούσε.

Μπορεί οι πάγκοι των παραγωγών να τηρούσαν τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο ο κόσμος ήταν πολύς. Τόσος πολύς που καν δεν επιχειρήσαμε να προχωρήσουμε στο κέντρο της λαϊκής προκειμένου να ψωνίσουμε.

Ο μεγαλύτερος δε ανασταλτικός παράγοντας ήταν πως η λαϊκή ήταν γεμάτη από ανθρώπους άνω των 65. Ανθρώπους που η λαϊκή είναι η βόλτα τους και που -προφανώς- έχουν συνηθίσει τόσα χρόνια να προμηθεύονται τα φρούτα και τα λαχανικά τους από αυτήν και που τώρα δεν μπορούν να «κόψουν» με τίποτα αυτή τη συνήθεια.  Έτσι, βλέπαμε παππούδες και γιαγιάδες -ακόμη και χωρίς μάσκα και γάντια- να περπατούν στην πολυκοσμία, να χαζεύουν τα προϊόντα και να προσπαθούν να επιλέξουν το καλύτερο.

Εξαιτίας αυτών των ανθρώπων δεν προχωρήσαμε παραμέσα. Μην τυχόν και προκαλέσουμε ακόμη μεγαλύτερο συνωστισμό και κολλήσουν κάτι…

Το πιο περίεργο απ΄όλα είναι πως υπήρχε ένας άνθρωπος με ντουντούκα που καλούσε τον κόσμο να μη συνωστίζεται. Καμία λογική σ΄αυτό. Ο κόσμος ήταν ήδη πολύς για την περίοδο αυτή της καραντίνας. Επίσης, αστυνομία δεν είδαμε πουθενά να ελέγχει τον κόσμο. Μπορεί βέβαια να είχαν γίνει νωρίτερα έλεγχοι.

Η απορία ωστόσο που μας δημιουργήθηκε: Γιατί κανείς δεν αποτρέπει τους ηλικιωμένους αυτούς ανθρώπους από το να μπαίνουν στον χώρο της λαϊκής και μάλιστα τόσο απροστάτευτοι;