Αρχική > Featured > Πυροσβεστική: Αύξηση των ανέμων μετά τις 11 στην Εύβοια – Ανησυχία για αναζωπυρώσεις

Πυροσβεστική: Αύξηση των ανέμων μετά τις 11 στην Εύβοια – Ανησυχία για αναζωπυρώσεις

Μετά τις 11 το πρωί περιμένει η Πυροσβεστική σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΜΥ την αύξηση της έντασης των ανέμων στην Εύβοια, η οποία, ωστόσο, δεν θα είναι παρόμοια με την χθεσινή καθώς εκιμάται ότι θα είναι της τάξης των 4-5 μποφόρ.

«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι γιατί θα έχουμε μεγάλη δύναμη των εναέριων μέσων», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. Περιγράφοντας την κατάσταση κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο Βασίλης Βαθρακογιάννης ανέφερε ότι «είχαμε πολύ χαμηλής έντασης ανέμους, σε κάποιες περιπτώσεις και άπνοια».

Από το πρωί επιχειρούν και πάλι τα εναέρια μέσα, και συγκεκριμένα 9 ελικόπτερα (εκ των οποίων τα 2 του στρατού) και 7 αεροσκάφη, ενώ συντονισμός από αέρος γίνεται με 2 ελικόπτερα, ένα της ΕΛ.ΑΣ. και ένα του Πυροσβεστικού Σώματος. Έφτασαν επίσης και 2 ιταλικά αεροσκάφη που θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση και αναμένονται 2 ακόμη από την Ισπανία, που ανταποκρίθηκε και αυτή στο ελληνικό αίτημα για συνδρομή από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας. Η Κροατία, που επίσης είχε ανταποκριθεί, τελικά δεν έστειλε αεροσκάφη, καθώς και αυτή διατρέχει πολύ υψηλό κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά παρουσιάζει λίγο καλύτερη εικόνα από χθες και οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται σε δύο σημεία, και συγκεκριμένα από Πλατανιά προς Νταμάρια και από το χωριό Μακρυμάλλη προς Πλατανιά.

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε 4 μέτωπα

«Αυτή τη στιγμή έχουμε αρκετές αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή. Και σήμερα η Πυροσβεστική αλλά και οι υπόλοιποι συναρμόδιοι φορείς και εθελοντές θα δώσουν τη μάχη τους. Ευελπιστούμε ότι με την παροχή και τη συνδρομή από αέρος των εναερίων μέσων με επτά αεροσκάφη, εννέα ελικόπτερα, τα δύο από αυτά του Ελληνικού Στρατού, και δύο συντονιστικά της ΕΛ.ΑΣ. θα έχουμε το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα», σημείωσε ο εκπρόσωπος  της Πυροσβεστικής και πρόσθεσε: «Το μεγαλύτερο βάρος θα δοθεί στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς και κυρίως εκεί που υπάρχει το έντονο ανάγλυφο, προκειμένου να μην επεκταθεί η πυρκαγιά από τα όρια που έχει μέχρι στιγμής βρεθεί και αποτυπώνεται. Ευελπιστώ ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας και προς το απόγευμα θα είναι πολύ καλύτερη η εικόνα από αυτή που έχουμε αυτή τη στιγμή».