Αρχική > Fitness > Ψάχνουμε, δοκιμάζουμε, προτείνουμε: Miha Body Tec – Τα 20 λεπτά που θα σου χαρίσουν ονειρεμένο σώμα!

Ψάχνουμε, δοκιμάζουμε, προτείνουμε: Miha Body Tec – Τα 20 λεπτά που θα σου χαρίσουν ονειρεμένο σώμα!

Ένα γυμνασμένο και υγιές σώμα είναι στόχος όλων και εγώ αναζητούσα εδώ και καιρό κάτι που θα μου προσέφερε αυτό ακριβώς.

Μετά από προτροπή φίλων, λοιπόν, επισκέφθηκα το Fitness & Friends στην Καλλιθέα, έναν χώρο που όπως διαπίστωσα, είναι ακριβώς αυτό. Φίλοι που αγαπούν τη σωστή διατροφή και άσκηση, δηλαδή το fitness.

Μπορούσα να επιλέξω ανάμεσα σε πάρα πολλά προγράμματα από TRX μέχρι yoga και pillates, αλλά μετά από λίγη σκέψη κατέληξα στο Miha Body Training, ένα όργανο ενεργοπαθητικής γυμναστικής που βασίζεται στην ηλεκτροδιέγερση των μυών.

Συνήθως δεν εμπιστεύομαι εύκολα τα όργανα γρήγορης εκγύμνασης, αλλά επειδή δεν μου αρέσει να κουράζομαι και επειδή θέλω να δω γρήγορα αποτελέσματα είπα να δώσω μια ευκαιρία.

Ο σημαντικότερος παράγοντας βέβαια που με έπεισε να κάνω αυτή τη δοκιμή είναι το γεγονός ότι τα παιδιά στο Fitness & Friends είχαν όλες τις πιστοποιήσεις για τη χρήση αυτού του οργάνου, με διαβεβαίωσαν για την ασφάλειά του, ενώ ο Σωτήρης, ο trainer που με βοήθησε, είναι από τους λίγους στην Αθήνα που έχει και αυτός πιστοποίηση για τη χρήση του Miha Bodytec από την παραγωγό εταιρεία και, άρα, ξέρει να το χειρίζεται πολύ καλά. Επιπλέον, κέρδισαν την εμπιστοσύνη μου και κατάφεραν να διαλύσουν κάθε αμφιβολία που είχα με τις γνώσεις τους πάνω στην ηλεκτρομυοδιέγερση, αλλά και στη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Πριν, όμως, σας περιγράψω την εμπειρία μου, ανοίγω μια μικρή παρένθεση για να σας πω λίγα πράγματα παραπάνω για το Miha Body Tec.

Αποτελεί την τελευταία και πιο καινοτόμο εξέλιξη στην άσκηση με ηλεκτρική υποκίνηση μυών, ενώ, όπως έμαθα όταν έκανα την ερευνά μου, το χρησιμοποιούν χιλιάδες αθλητές παγκοσμίως ως συμπλήρωμα στην κανονική τους προπόνηση ή ως τη βασική τους προπόνηση!

Σκεφτείτε ότι μια 20λεπτη προπόνηση με το Miha Body Tec ισούται με 340 επαναλήψεις ενός κλασικού σετ ασκήσεων!

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα σύστημα εξάσκησης το οποίο βοηθά και γυμνάζει το σώμα μέσω του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο ασκούμενος φορά ένα γιλέκο με ηλεκτρόδια και όταν αυτά έρχονται σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα επιτρέπουν σε όλες τις μυϊκές ομάδες από την κορυφή ως τα νύχια να διεγείρονται ταυτόχρονα ή μεμονωμένα.

Απευθύνεται σε όλους, δεν εγκυμονεί κινδύνους τραυματισμών, ενώ είναι ό,τι καλύτερο για όσους θέλουν να χάσουν πόντους σε όλο τους το κορμί.

Κλείνω παρένθεση και συνεχίζω με το πώς το έζησα:

Ξεκίνησα φορώντας ένα ειδικό κολάν και μια μπλούζα τα οποία παρέχει η εταιρεία Miha Bodytec και είναι ξεχωριστά για κάθε ασκούμενο.

Την ώρα που περίμενα να ξεκινήσω και όσο ο Σωτήρης προετοίμαζε τον εξοπλισμό παρατηρούσα τα καλώδια που συνδέονταν με ένα γιλέκο και μια ζώνη και αναρωτιόμουν πώς μπορεί ένα 20λεπτο στο Miha Body Tec να ισούται με 3 ώρες γυμναστικής! Κάτι που ανακάλυψα λίγα λεπτά μετά…

Φόρεσα, λοιπόν, ένα γιλέκο με ηλεκτρόδια, συνδέθηκα με την ειδική πλατφόρμα Miha Body Tec και ήμουν έτοιμη να ξεκινήσω.

Τη στιγμή που πρώτη φορά ένιωσα το ρεύμα να με διαπερνά… γέλασα. Ήταν μια μικρή και ευχάριστη ανατριχίλα. Η ένταση σταδιακά αυξανόταν και τύλιγε όλο μου το σώμα. Και ενώ, αρχικά, φοβόμουν επειδή δεν ήξερα τι θα συμβεί, τελικά όλα κύλησαν ομαλά.

Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να ακολουθώ ένα πολύ απλό ασκησιολόγιο και να σφίγγω όσο γίνεται το κορμί μου.

Μάλιστα, ο Σωτήρης μου τόνισε και πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ότι όσο πιο πολύ έσφιγγα το σώμα μου τόσο καλύτερα και γρηγορότερα θα ήταν τα αποτελέσματα!

Και επειδή αυτό που ψάχνω είναι τα γρήγορα αποτελέσματα ρώτησα ευθέως:

«Πότε γίνονται ορατά τα πρώτα σημάδια;»

Και η ειλικρινέστατη απάντηση ήρθε: «Αν ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα εβδομαδιαίων συνεδριών το οποίο θα συνδυάσεις με ισορροπημένη διατροφή μέσα σε 4 – 5 εβδομάδες θα δεις αποτέλεσμα».

Αυτό ήταν! Δεν χρειαζόταν να ακούσω κάτι άλλο. Βρήκα την άσκησή μου.

Είκοσι λεπτά, μια φορά την εβδομάδα, διαφορά από τον πρώτο μήνα, χωρίς τον φόβο τραυματισμών και με πολύ συμφέρουσα τιμή – αν κλείσετε κάποιο πακέτο μπορεί να ξεκινήσει και από τα 17€!

Όχι, ψάχνετε εσείς κάτι άλλο;

Και μπορεί να μην ακολουθήσω ένα αυστηρότατο πρόγραμμα διατροφής άμεσα, αλλά το Miha Body Tec σίγουρα θα το ξαναδοκιμάσω…

Fitness & Friends

Φραγκούδη 20, Καλλιθέα

Φωτογραφία: Δήμητρα Τριανταφύλλου